Kaz 0 Posted March 16, 2013 Q/Shifter z HM instalcja na wtyczki plug in 5minut zmiana biegow w gore bez uzycia spszegla z gazem do oporu 3/4,4/5,5/6 na tych zmianach z terminioni race kominem mamy dosc glosny wystszal I ogien z rury bardo polecam. Share this post Link to post Share on other sites
martini 34 Posted September 11, 2013 Mam pytanko, gdzie kupiłeś to urządzonko, dające tyle radości? szukam i nie mogę znaleźć... :( Jeśli możesz podpowiedzieć, to bardzo proszę :) 1 hubi199 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Kaz 0 Posted September 12, 2013 Google HM quick shifter,moj mechanik to mial w magazynie bo ten unit uzywany w wersjach wyscigowych 1098,1198 a w mts1200 wabija sie jako plug in w 5 min.Tylko musisz skrucic caly zestaw bo jak widac malo miejsca ale akurat wejdzie na styk.Powodzenia. Share this post Link to post Share on other sites
KGr 1 Posted September 12, 2013 (edited) A potrzebujesz go Martini? Jedyne co quickshifter robi, to odcina na momencik zaplon. Jak czesto zmieniasz biegi z przepustnica szeroko otwarta? Bo moim zdaniem to tylko gadzet ktory ma sens na torze, zeby nie musiec sie zastanawiac nad przymknieciem przepustnicy przy zmianie biegu bez sprzegla. Edited September 12, 2013 by KGr Share this post Link to post Share on other sites
wwk 0 Posted September 12, 2013 A potrzebujesz go Martini? Jedyne co quickshifter robi, to odcina na momencik zaplon. Jak czesto zmieniasz biegi z przepustnica szeroko otwarta? Bo moim zdaniem to tylko gadzet ktory ma sens na torze, zeby nie musiec sie zastanawiac nad przymknieciem przepustnicy przy zmianie biegu bez sprzegla. Też tak myślałem, do momentu aż nie spróbowałem :) Share this post Link to post Share on other sites
KGr 1 Posted September 12, 2013 Ok, argument przyjety :) Share this post Link to post Share on other sites
Suzumushi 0 Posted September 12, 2013 A potrzebujesz go Martini? Jedyne co quickshifter robi, to odcina na momencik zaplon. Jak czesto zmieniasz biegi z przepustnica szeroko otwarta? Bo moim zdaniem to tylko gadzet ktory ma sens na torze, zeby nie musiec sie zastanawiac nad przymknieciem przepustnicy przy zmianie biegu bez sprzegla. nie zgodzę się, ten gadżet świetnie sprawdza się tez w mieście przy częstych zmianach biegów, i nie musisz otwierać przepustnicy na fulll Share this post Link to post Share on other sites
wwk 0 Posted September 12, 2013 Ok, argument przyjety :) ;) Ok to coś więcej. Mam założony tensometryczny QS cordona. Jest o tyle fajnie, że działa niezależnie czy jest dźwignia normalna czy rewers (taką preferuję). Ponadto można go dość dokładnie skonfigurować pod siebie. Np pomiędzy 1-2 biegiem u mnie nie działa, tak samo jak poniżej 4tys obr - szkoda męczyć zęby w skrzyni. Ponadto mam zaprogramowane inne czasy odcięcia zapłonu dla poszczególnych biegów. Całość działa bardzo, bardzo płynnie i bardzo skutecznie. Ponadto przyzwyczajenie się do qs zajęło mi jakieś 5 min i jest moc :twisted: Share this post Link to post Share on other sites
Kaz 0 Posted September 12, 2013 HM wbija sie w wiaske MTS plugami nie ma ciecia i zabawy,dziala na wszystkich biegach i jest nastawialny na sensytywnosc oraz dlugosc pszerwy,dziala od 1000:max rpm.Zabawa jest 1)Odszczal z rury 2)Lewy palec znak w trakcie zmianach biegu 3)Zmiany w pochyleniu w winklach itd. Share this post Link to post Share on other sites
cinek78 124 Posted September 12, 2013 Popieram przedmówców - jak ktoś raz spróbuje to będzie w każdy moto to instalował... w mieście rewelacji - takie odniesienie do samochodowego "automatu" selepeed . Tez mam skonfigurowany na 3,5 tyś , i inne czasy dla wszystkich biegów.. polecam. Share this post Link to post Share on other sites
theodor 2 Posted September 12, 2013 a ja mam na wszystkich biegach tak samo, ale nigdy nie zmieniem poniżej 8 tyś obr :D Share this post Link to post Share on other sites
Kaz 0 Posted September 12, 2013 a ja mam na wszystkich biegach tak samo, ale nigdy nie zmieniem poniżej 8 tyś obr :D Pod Kafejkami tez? Share this post Link to post Share on other sites
theodor 2 Posted September 12, 2013 Ja w ogóle nie jeżdżę po ulicach Share this post Link to post Share on other sites
Franz 0 Posted September 12, 2013 taaaaa pamietam jak Alice mówiła po co mi to..........,aż Corse SE i :razz: Share this post Link to post Share on other sites
martini 34 Posted September 12, 2013 Moj bosze, ale się nakręciłem na to cudeńko... :Ddo wiosny muszę to mieć :D Share this post Link to post Share on other sites
cinek78 124 Posted September 13, 2013 Moj bosze, ale się nakręciłem na to cudeńko... :D do wiosny muszę to mieć :D .... no tak - elektroniczna zawieszka poszła strych.... :-| :mrgreen: Share this post Link to post Share on other sites
wwk 0 Posted September 13, 2013 Moj bosze, ale się nakręciłem na to cudeńko... :D do wiosny muszę to mieć :D Nie będziesz żałował, ja już myślę jak do 748 to dorobić :) Share this post Link to post Share on other sites
theodor 2 Posted September 13, 2013 Właśnie jestem na etapie montażu QS Cordony do Streetfightera. Montaż banalny, ze strojeniem będzie chyba tylko trochę zabawy. Share this post Link to post Share on other sites
miki 19 Posted September 13, 2013 Nie będziesz żałował, ja już myślę jak do 748 to dorobić :) Prosze znajomy Niemiec ma na ST848, a co najwazniejsze czerwony ;-) http://www.annitorirl.com/product_detail_1.php Share this post Link to post Share on other sites
wwk 0 Posted September 13, 2013 Do 748 chyba nie ma aplikacji Share this post Link to post Share on other sites