Jump to content

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Sign in to follow this  
Kaz

Q/Shift modyfikacja mts 1200

Recommended Posts

Kaz    0

Q/Shifter z HM instalcja na wtyczki plug in 5minut zmiana biegow w gore bez uzycia spszegla z gazem do oporu 3/4,4/5,5/6 na tych zmianach z terminioni race kominem mamy dosc glosny wystszal I ogien z rury bardo polecam.

post-2130-1366039233,8031_thumb.jpg

Kaz    0

Google HM quick shifter,moj mechanik to mial w magazynie bo ten unit uzywany w wersjach wyscigowych 1098,1198 a w mts1200 wabija sie jako plug in w 5 min.Tylko musisz skrucic caly zestaw bo jak widac malo miejsca ale akurat wejdzie na styk.Powodzenia.

KGr    1

A potrzebujesz go Martini? Jedyne co quickshifter robi, to odcina na momencik zaplon. Jak czesto zmieniasz biegi z przepustnica szeroko otwarta? Bo moim zdaniem to tylko gadzet ktory ma sens na torze, zeby nie musiec sie zastanawiac nad przymknieciem przepustnicy przy zmianie biegu bez sprzegla. 

Edited by KGr

wwk    0

A potrzebujesz go Martini? Jedyne co quickshifter robi, to odcina na momencik zaplon. Jak czesto zmieniasz biegi z przepustnica szeroko otwarta? Bo moim zdaniem to tylko gadzet ktory ma sens na torze, zeby nie musiec sie zastanawiac nad przymknieciem przepustnicy przy zmianie biegu bez sprzegla. 

Też tak myślałem, do momentu aż nie spróbowałem :)

nie zgodzę się,

ten gadżet świetnie sprawdza się tez w mieście przy częstych zmianach biegów, i nie musisz otwierać przepustnicy na fulll

wwk    0

Ok, argument przyjety :)

;)

Ok to coś więcej. Mam założony tensometryczny QS cordona. Jest o tyle fajnie, że działa niezależnie czy jest dźwignia normalna czy rewers (taką preferuję). Ponadto można go dość dokładnie skonfigurować pod siebie. Np pomiędzy 1-2 biegiem u mnie nie działa, tak samo jak poniżej 4tys obr - szkoda męczyć zęby w skrzyni. Ponadto mam zaprogramowane inne czasy odcięcia zapłonu dla poszczególnych biegów. Całość działa bardzo, bardzo płynnie i bardzo skutecznie. Ponadto przyzwyczajenie się do qs zajęło mi jakieś 5 min i jest moc :twisted:  

Kaz    0

HM wbija sie w wiaske MTS plugami nie ma ciecia i zabawy,dziala na wszystkich biegach i jest nastawialny na sensytywnosc oraz dlugosc pszerwy,dziala od 1000:max rpm.Zabawa jest 1)Odszczal z rury

2)Lewy palec znak w trakcie zmianach biegu

3)Zmiany w pochyleniu w winklach itd.

Popieram przedmówców - jak ktoś raz spróbuje to będzie w każdy moto to instalował... w mieście rewelacji - takie odniesienie do samochodowego "automatu" selepeed . Tez mam skonfigurowany na 3,5 tyś , i inne czasy dla wszystkich biegów.. polecam.

a ja mam na wszystkich biegach tak samo, ale nigdy nie zmieniem poniżej 8 tyś obr :D

Kaz    0

a ja mam na wszystkich biegach tak samo, ale nigdy nie zmieniem poniżej 8 tyś obr :D

Pod Kafejkami tez?

Moj bosze, ale się nakręciłem na to cudeńko... :D

do wiosny muszę to mieć :D

.... no tak - elektroniczna zawieszka poszła strych.... :-| :mrgreen:

wwk    0

Moj bosze, ale się nakręciłem na to cudeńko... :D

do wiosny muszę to mieć :D

Nie będziesz żałował, ja już myślę jak do 748 to dorobić :)

Właśnie jestem na etapie montażu QS Cordony do Streetfightera.

Montaż banalny, ze strojeniem będzie chyba tylko trochę zabawy.