Roberto848 2 Report post Posted November 11, 2022 Witam wszystkich. Potrzebuję informacji na temat sterownika ECU Ducati 848 Evo. A mianowicie...sterownik który posiadam ma oznaczenia IAW 5AM.GE , oraz 1098 08 EU DUCATI 055. Czy sterownik z Ducati 1098 będzie zamienny technicznie , a różnica jest tylko w oprogramowaniu ? Tzn czy wystarczy zmienić oprogramowanie z 1098 na te z 848 Evo? Czy sterowniki o oznaczeniach IAW 5AM oprócz oprogramowania czymś się różnią ? Np. czy sterownik IAW 5AM.GE różni się tylko oprogramowaniem od sterownika IAW 5AM.BS ? W serwisie Ducati we Wrocławiu nie mają takich informacji dlatego zadaje pytanie na forum. Jeśli ktoś z kolegów wie jak wygląda sytuacja-zamienność ECU proszę o informację. Dziękuję. Share this post Link to post Share on other sites
cinek78 124 Report post Posted November 12, 2022 Po wymianie softu , możesz stosować zamiennie. Ze zmianą oprogramowania mogę pomóc... Share this post Link to post Share on other sites
Roberto848 2 Report post Posted November 15, 2022 Dziękuję za odpowiedź cinek78. Obecnie sterownik znajduje się w firmie która zajmuje się naprawą i programowaniem sterowników. Nazwy nie znam , ponieważ motocykl był sprawdzany w serwisie Ducati i to serwis wysłał sterownik do sprawdzenia. Osoba z tej firmy ,która sprawdziła mój sterownik napisała do producenta sterownika aby uzyskać informację o zamienności sterowników ,aby potem przeprogramować sterownik. Jak na razie jest brak odpowiedzi. Dlatego potrzebowałem tej informacji , o możliwości zamiany sterowników i przeprogramowania . Dziękuję za ofertę pomocy w programowaniu , ale jak już wcześniej napisałem ,sterownik już znajduje się w firmie która programuje sterowniki. W takim razie , będę szukał sterownika o oznaczeniu IAW 5AM . Pozdrawiam. 1 cinek78 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Roberto848 2 Report post Posted April 28 Witam. Sprawa sterownika już wyjaśniona. Dla zainteresowanych napiszę jak to się skończyło. Po sprawdzeniu sterownika okazało się, że mała niepozorna część elektroniczna w sterowniku uległa awarii, a że w tym sterowniku nie było możliwości jej wymienić , musiałem kupić drugi ( o oznaczeniu IAW 5AM ) -używany sterownik i został on przeprogramowany . Tak więc teraz wszystko działa jak należy i cieszę się ponownie jazdą. Jeszcze raz dziękuję cinek78 za informację w sprawie sterownika. 1 cinek78 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites