Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jakitaki

Desmosedici 2012

Polecane posty

W piątek na torze Jerez rozpoczęły sie testy Desmosedici GP 2012 z silnikiem o pojemnosci 1000cm :D . Poza pojemnością motocykl różni sie też od specyfikacji 2011 wachaczem ,dolnym wydechem . W owiewkach mamy po dwa otwory wlotowe po prawej i trzy z lewej - GP 2011 ma po jednej sztuce . Zespół skupia swe przygotowania nas jednostką big-bang ( ta mniej nerwowa ;) ).

W piatek na tor wyjechali Vale i team manager zespołu - Vittoriano Guareschi . Doctor pokonał w sumie 50 kółek i był bardzo zadowolony , jakpowiedział :

Jestem zadowolony .Podoba mi się GP12. Według mnie maszyna jest przyjemniejsza, dostarcza większej radości z jazdy. Po raz pierwszy jeździłem tym motocyklem po torze, więc mieliśmy sporo pracy do wykonania, ale silnik jest „milszy”. Świetnie się bawiłem, a dodatkowo udało się zaliczyć kilka fajnych uślizgów. Tym motocyklem będziemy się ścigali w przyszłym roku i było to bardzo ważne – i miłe – że wyjechałem nim na tor jako jeden z pierwszych,”

Wczoraj Desmosedici testował Nicky Hayden ale na razie nic na temat nie znalazłem :?

http://www.youtube.com/watch?v=2K2VU89JcFg

Cały wydech dołem i wahacz działający podobnie jak ten z M1 - ki.

Rossi kazał im wypierniczyć te skrzydełka które wykombinowali w zeszłym roku ze Stonerem. Stwierdził, że to g... i tak nie działa (no nie tak dosłownie ale sens właśnie taki :D )

W sobotę do południa lało ale "po" tor zaczął przesychać i Nickiemu udało sie pokonać w sumie 61 kółek . On również był bardzo zadowolony z nowej maszyny : "Uwazam że to zaszczyt mieć udział w pierwszym badaniu GP12, nie często sie zdarza jeździć na motocyklu, który widzi po raz pierwszy światło dzienne, to szczególne uczucie . To dobrze nie mieliśmy żadnych problemów: silnik jest bardzo miły w obsłudze i cieszyłem jazdy. Mam nadzieję, że wysłałem "sprzężenie zwrotne", aby pomóc Filippo i chłopcom nadal pracować przy tym motocyku."

" Chciałbym przede wszystkim podziękować wszystkim ludziom, którzy pracę w Ducati , "powiedział Filippo Preziosi ", bo dzięki ich zaangażowaniu i wiedzy udało się przeprowadzić trzy dni testów, bezproblemowe i prawie tysiąc km z GP12 jego debiut na torze. "

post-392-1366036823,8541_thumb.jpg

post-392-1366036823,9173_thumb.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.