Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
szydello

Ducati Monster 1000 Dark Limanowa

Polecane posty

Ja tam znawcą nie jestem...

Gwoli ścisłości: lusterka też nie są oryginalne, ale to szczegół.

Nie wiem skąd się wzięła moc podana w aukcji: 96KM ?

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/ducati/ducati_monster_dark_1000%2003.htm

Jak byk stoi 84 hp 61.2 kW @ 8000 rpm !!

Co do przebiegu - jeśli tarcza prędkościomierza jest w dwóch podziałkach (kilometry i mile) to przebieg 2720 jest w ??? (1mila= 1.609344 km)

Sprowadzony 2,5 roku temu z Włoch - jeśli już wtedy paski były wymienione - to już czas na następną wymianę (co 20 000km lub co 2 lata)

Jeśli wymieniono na ten sezon - tylko się cieszyć (koszt: 2 x 277 zł za paski + ok. 150 zł robocizna)

Co do 8-letnich opon, mimo niskiego przebiegu, też bym miał obawy - cena w miarę porządnego kompletu ok. 900-1000 zł.

Co do "drygliwości" - sama naga prawda :twisted:

W dynamicznej jeździe po zatłoczonym mieście Poznań spalanie 7,5 l/100 km

Jedno jest na 100% pewne: jeśli nie chcesz wdepnąć - zapraszaj sprzedawcę sprzętem do zaufanego serwisu DUCATI.

P.S.

Dobrze byłoby wiedzieć skąd, Waść, jesteś - może okoliczni Desmomaniacy będą mogli pomóc ;)

Dziękuje za odpowiedź.

Powracając do spalania - jeżeli w mieście łyka 7,5. To jak to się ma do trasy? Użytkujesz monstera 1k już dłuższy czas?

Pochodzenie już uzupełniam w opisie, tutaj dodam że W tygodniu, Warszawa, weekend - Międzyborów - Home Town:)

Mój 1000DS na trasie 2 x 140 km wypił średnio 5l/100km (prędkość przelotowa 100-120 km/h) wiało, więc nawet kumpel Gixem 1000 musiał się "zachowywać" ;) Mój nie ma owiewki, więc powyżej 140 km/h przyjemność z jazdy zmienia się w "walkę z wiatrem".

Użytkuję od października zeszłego roku - na dodatek określenie "użytkuje" idealnie opisuje moje koneksje z motocyklem (1 dorosły sprzęt po 20-letniej przerwie, więc "rozjeżdżeni" są w stanie wykrzesać z niego pewnie 2x tyle co ja). ;) :mrgreen:

Skoro w tygodniu przebywasz w Wawie - radzę szybko nawiązać kontakt z Motomaniax - musieli, Theodor i Arnelize na pewno odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania.

http://motomaniax.pl/informacje

http://www.sklep.motomaniax.pl/informacyjna-2.html

Powodzenia.

ja też może się nie znam dobrze ale jeżeli został sprowadzony z włoch to wcześniej chyba z uk bo ma licznik wyskalowany w milach i km :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.