Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jakitaki

Monza

Polecane posty

W najblizsza niedziele odbedzie sie kolejna runda WSBK na Włoskim torze Monza - jednym z najszybszych torów w kalendarzu gdzie Ducati moze mieć spore problemy ze wzgledu na predkość . Carlos Checa tez mówi ze bedzie musiał mocno naciskać na zakretach żeby za nie odstawać na prostych .

Pierwsza trójka wczorajszych treningów to: Haslam (BMW),Biaggi (Aprilla) , LAverty (Yamaha) . Checa 14ty , Smrz 17ty.

Z okazji 150 rocznicy zjednoczenia Włoch która przypada w najblizszych dniach , firma Pirelli przygotowała specjalna opone z paskami w kolorach flagi narodowej oraz napisem z boku "150 lat zjednoczonych Włoch", i bedzie ona dostepna już podczas sesji treningowych na Monza - "domowym " torze Pirelli :D

post-392-1366036862,0069_thumb.jpg

Wg. mnie, Checa powinien, polować na zdobycie punktów, i czaić się na dogodną okazję,oszczędzając opony - jeśli da radę nie odstawać powyżej 2 sekund , i zaatakować na 5-6 okrążeń przed końcem...

#03-305 Ducata to nie 315-320 czteropałówek...

Pozdr. J-999

Superpole zdobywa Maksiu prz okazji bijącrekord toru

Superbike - Qualifying Practices + Superpole

Monza, 6-7-8 May 2011

No. Rider Nat Team Bike Sess. 1 Sess. 2 Laps Superpole Gap Time Avg

1- 1 M. BIAGGI ITA Aprilia Alitalia Racing Team Aprilia RSV4 Factory - 1'41.745

2- 58 E. LAVERTY IRL Yamaha World Superbike Team Yamaha YZF R1 - 1'42.393

3- 4 J. REA GBR Castrol Honda Honda CBR1000RR - 1'42.614

4- 11 T. CORSER AUS BMW Motorrad Motorsport BMW S1000 RR - 1'42.688

5- 33 M. MELANDRI ITA Yamaha World Superbike Team Yamaha - 1'42.714

6- 91 L. HASLAM GBR BMW Motorrad Motorsport BMW S1000 RR - 1'42.723

7- 84 M. FABRIZIO ITA Team Suzuki Alstare Suzuki GSX-R1000 - 1'42.954

8- 41 N. HAGA JPN PATA Racing Team Aprilia Aprilia RSV4 Factory - 1'43.043

-------------------------------------------------- Superpole 2 --------------------------------------------------

9- 86 A. BADOVINI ITA BMW Motorrad Italia SBK Team BMW S1000 '4RR -'42.886

10- 2 L. CAMIER GBR Aprilia Alitalia Racing Team Aprilia RSV4 Factory - 1'42.995

11- 7 C. CHECA ESP Althea Racing Ducati 1098R - 1'43.116

12- 50 S. GUINTOLI FRA Team Effenbert-Liberty Racing Ducati 1098R 1- 1'43.146

-------------------------------------------------- Superpole 1 --------------------------------------------------

13- 17 J. LASCORZ ESP Kawasaki Racing Team Kawasaki ZX-10R 1'44.095 - 1'43.090

14- 66 T. SYKES GBR Kawasaki Racing Team Superbike Kawasaki ZX-10R - 1'43.437

15- 96 J. SMRZ CZE Team Effenbert-Liberty Racing Ducati 1098R - 1'43.993

16- 121 M. BERGER FRA Supersonic Racing Team Ducati 1098R - 1'44.005

-------------------------------------------------- Others in Grid --------------------------------------------------

17- 111 R. XAUS ESP Castrol Honda Honda CBR1000RR - 1'44.216

18- 44 R. ROLFO ITA Team Pedercini Kawasaki ZX-10R- 1'44.515

19- 52 J. TOSELAND GBR BMW Motorrad Italia SBK Team BMW S1000 RR - 1'44.989

20- 8 M. AITCHISON AUS Team Pedercini Kawasaki ZX-10R -1'45.022

21- 32 F. LAI ITA Echo Sport Racing Company Honda CBR1000RR -1'45.739

22- 77 C. VERMEULEN AUS Kawasaki Racing Team Kawasaki ZX-10R -0 0

TOR MONZA

-długość 5.793 m

-zakretów 11 : prawych 7

lewych 4

-zbudowany w 1922 r :o (oczywiście modernizowany wielokrotnie )

post-392-1366036862,5869_thumb.jpg

Ja pierrrdu... ile to teraz wyciągają, 324 na Ducati???

Mimo wszystko sprawdziło się, to że powinien Checa taktycznie pojechać, może byłby na 4-6 miejscu i miałby większą przewagę punktową, a tak niepotrzebnie spalał opony....a w 2 wyścigu coś poszło nie tak...

Tak czy siak narazie Checa na czele i tak trzymać :clap:

Pozdr. J-999

W drugim wyscigu Checa na jakies 2 kółka przed końcem nie wiadomo czemu spadł z 7 na10 poz. Ale brawa dla Carlosa - widać jak sie Ducat męczył , tracił chop pozycję juz na początku prostej .

A Max musiał sie tez niezle wk...ć :o jadąc na pierwszej pozycji z 5 sec. przewagi przestrzelił szykanęi dostał kare przejazdu przez boksy - brak szans na dobra pozycje .

Oba wyscigi wygrał Laverty - po raz pierwszy w WSBK

Ciekaw jestem czemu Haga robiąc ten sam manewr( przestrzelił zakręt), nie został ukarany pit stopem...

Są równi i równiejsi, nie żebym jakimś specjalnym uczuciem pałał do Maxa..., ale jak to jest?

Pozdr. J-999

Ciekaw jestem czemu Haga robiąc ten sam manewr( przestrzelił zakręt), nie został ukarany pit stopem...

Są równi i równiejsi, nie żebym jakimś specjalnym uczuciem pałał do Maxa..., ale jak to jest?

Pozdr. J-999

Jano proste.

Max przejechał bo przejechał. Nie naciskany, sam jechał tylko gotuje się sam w sobie....i wszystko.

Haga natomiast w walce i Hagę bardziej lubią, dzieci na torze, miły ,ugodowy jest a Max? Hm nawet go swoi nie zbyt lubia!

Haga przestrzelił i potem przepuśćił chłopaków gdyż zyskanie w takiej sytuacji pozycy = kara zazwyczaj przejazd przez aleje, a co mówia przepisy kiedy przestrzeli prowadzacy ? Pieron wie , zdaje sie że Rossi kiedyś tak zrobił i dostał karę +10 sekund , jak się o tym dowiedział nadrobił 15 :lol: :lol:

Też za Maxem nie przepadam ale uwazam że sędziowie przesadzili

Po przestrzeleniu musisz trzymać się "pasa" wyznaczonego przez białe linie mającego na celu bezpieczne włączenie się do wyścigu. Max raz że olał szykane to te linie też olał. Po za tym inni też dostawali kary w ten weekend za to samo....

Pozdro :)

Na naszym podwórku WMMP Buła w ten weekend tez dostał karę przejazdu przez depo za falstart i potem w tym samym wyścigu kolejna identyczna kare za przekroczenie 60-tki w depo. Dopinguje mu z całych sił/ Poznałem chłopa osobiscie i jest naprawde równiacha. Z jego talentem i tak sie nie martwie i jestem pewien ze sezon zakończy jako mistrz.

By całkowicie nie zbaczać z tematu to powiem ze mnie ten Biagii tez na nerwy działa ale co by nie gadac wyścigi z jego udziałem są bardzo emocjonujace.

Ave

obejrzałem z wieczora superbiki i powiem szczerze ze 333km/h Maxa robią wrażenie. przejeżdzał na prostej koło innych jak TGV obok naszego pośpiesznego na koluszki. Monza ewidentnie nie jest torem dla ducati... po prostu za szybko.

Nie wiem czy widzieliście superstocki? jak sie zakończyły, gdyż mi nagrywaanie skonczyło sie w momencie przerwy przy czerwonej fladze. Ale ładnie fruwali po torze na oleju - to im trzeba przyznac

motoblog.it opisuje sytuacje która przydarzyła sie Biaggiemu . Mówi że sędziowie ukarali go nie za ścięcie szykany - bo przecież i tak niec nie zyskał :? - tylko za przejechanie białej lini wyznaczającą ścieżkę bezpiecznego toru . Czy tak było ? Zobaczcie zdjęcie i gdzie znajduje sie tajemnicza biała linia :? Muszą go tam bardzo nielubić :mrgreen:

post-392-1366036863,8681_thumb.jpg

może wg nich powinien jechać po drugiej stronie tej białej linii :D

jakoś mu nie współczuję po całej akcji z Melandrim. Dla mnie jest prostaczkiem ze wsi i tyle

Dla mnie jest prostaczkiem ze wsi i tyle

Przecież to Cesarz Rzymski :twisted:

tak jak prezydentem warszawy może byc bufetowa, prezydentem polski mógł być mały kaczor a obecnie jest gajowy, tak rzymskim cesarzem może być prostaczek wiejski

kufa chociaż w SBK , MotoGP , WMMP niech nie będzie politykowania na "poziomie" .......................Błagam to mój ulubiony dział.....

dlatego w swojej wypowiedzi starałem się "dogryźć" jednym i drugim :D

ja sie trzymam z dala od politykowania

pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.