kinio 0 Napisano Czerwiec 12, 2011 Witojcie wszyscy, jestem prze szczęśliwy bo od poprzedniej soboty mam monstera i teraz chciałbym mu zrobić swoją zerówkę; zaczynam od napędu - jaki byście polecili ? olej leje - wg. zaleceń producenta i jeszcze oponki... - jakie polecacie - interesowały by mnie szosowo-turystyczne ...i ostatnie, może to idiotyczne ale... ów monster 620 i.e. z 2002r. jest na wtryskach (tak twierdzi manual) w każdym razie - na kierownicy mam wajche - i jak w mordę szczelił wygląda to na ssanie, zresztą tak samo działa - czy wiecie co to takiego jest - jakiś bajpas ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arachnia 1 Napisano Czerwiec 13, 2011 ie = wtrysk, a ssanie nie ma z tym nic wspólnego, chyba nawet jeszcze jest w nowych monsterach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Czerwiec 13, 2011 de facto - nie jest to "ssanie" tylko cięgno otwarcia przepustnicy ułatwiające rozruch zimnego silnika. Sam nie jestem taki mądry :lol: - Theo mi to tak objaśnił. Czy moto jest na wtrysku, czy gaźnikach - nie ma znaczenia - cięgno występuje w obu przypadkach. Opony - hm...Michelin, Pirelli, Metzeler...na co Cię stać :mrgreen: Ważne, żebyś nie "poszerzał" sobie tyłu dla wyglądu, bo to pogorszy warunki jazdy. P.S. Dział "Powitalnia" na Ciebie czeka ;) :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Czerwiec 13, 2011 Witojcie wszyscy, jestem prze szczęśliwy bo od poprzedniej soboty mam monstera i teraz chciałbym mu zrobić swoją zerówkę; zaczynam od napędu - jaki byście polecili ? olej leje - wg. zaleceń producenta i jeszcze oponki... - jakie polecacie - interesowały by mnie szosowo-turystyczne ...i ostatnie, może to idiotyczne ale... ów monster 620 i.e. z 2002r. jest na wtryskach (tak twierdzi manual) w każdym razie - na kierownicy mam wajche - i jak w mordę szczelił wygląda to na ssanie, zresztą tak samo działa - czy wiecie co to takiego jest - jakiś bajpas ? Napęd did wzmocniony, zębatki sunstar/supersprox ew. JT Opony pirelli diablo strada P.S. Zapraszam do powitalni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Czerwiec 28, 2011 Ja bym wpakowal Micheliny 2CT.. Do 620 chyba wchodzi 160 na tyl wiec Michelin Pilot Road 2CT ...Jak masz 180 (w co watpie) to Michelin Pilot Power 2CT :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Czerwiec 28, 2011 TomTom !! :lol: Pliot Powery 2ct występują w rozmiarze 160/60 który wchodzi na monstera 620, ale to są opony "sportowe" Na całą resztę koledzy odpowiedzieli :) Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Lipiec 19, 2011 ?? Pilot Powery 2 CT wystepuja w rozmiarze 180/55/r17 dokładnie takie jak w moim S4 Tutaj link do rozmiarówki: http://www.topgumy.pl/product-pol-5-Michelin-Pilot-Power-2CT-.html Wystepuja rowniez w rozmiarze 160 na wiekszym profilu, dokladnie tak jak do mojej 600-setki .. Na obu motocyklach mam takie oponki. Oponki super zarówno do jazdy po drodze jak i sportowej pewnie ;) Pozdro mat ! szydercza pałko ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Lipiec 19, 2011 A tu dobry sklep i do PL wysyłają - ceny ok http://www.mynetmoto.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Lipiec 19, 2011 Ja bym wpakowal Micheliny 2CT.. Do 620 chyba wchodzi 160 na tyl wiec Michelin Pilot Road 2CT ...Jak masz 180 (w co watpie) to Michelin Pilot Power 2CT :) TomTom przeczytaj jeszcze raz swojego posta... :lol: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Lipiec 20, 2011 No nadal nie kumam... napisalem ze: Jezeli masz oponke o szerokosci 160 (jak np w mojej 600-setce) to najlepiej by bylo zalozyc gumy Michelin Pilot Road 2CT o szerokosci 160 (takie tez mam i jestem zadowolomny). Jezeli masz oponke o szerokosci 180 (jak np w mojej S-czwórce) to najlepiej by bylo zalozyc gumy Michelin Pilot Power 2CT o szerokosci 180 (takie tez mam i jestem zadwolony). Kurde ja ostatnio slabo trybie z nadmiaru pracy... Moze cos pominalem ale nie sadze pałeczko 8-) I przestan ze mnie szydzic :( :( :( ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Lipiec 20, 2011 Analiza Twojego postu pozwala wyciągnąć następujące wnioski: a) przy rozmiarze 160/xx/xx zakładać pilot road 2ct b) w przypadku posiadania opony o szer 180mm pilot power 2ct te dwa podpunkty prowadzą do konkluzji, że pilot power 2ct nie występuje w rozmiarze 160/xx/xx Co jest oczywistą nie prawdą. :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Lipiec 20, 2011 Tak wiem... że występuje... Nawet w linku który podałem jest taka rozmiarówka i oczywiście ze można sobie wybrać... Powiem Ci też, że kiedy kupowałem oponki do 600-setki różnice w cenie między Road a Power były naprawde znaczne i nie było sensu zakupować do małego Monsterka Powerów... I możesz nie wierzyć ale był jeszcze jeden problem (bo oczywiście ja i tak chciałem Powery zamiast Roadów) ale nigdzie nie mogłem dostać Powerów w rozmiarze 160.. :/ To chyba tyle w kwesti wyjaśnień. A teraz to już masz naprawde w r.y.j.a jak przyjade! 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Lipiec 20, 2011 :lol: Nawi a po co wogóle tu mowa o pałerach jak kolega wyraźnie napisał o szosowo-turystycznych :idea: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Lipiec 20, 2011 spierdziu!!! Jeszcze sie złomiarz do szydery przylaczyl. Pałkarze! 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Lipiec 20, 2011 :oops: Kuna nie żartuje z Columba bo "powrotów nie bedzie" :shock: :? :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Lipiec 20, 2011 No dopisałem Ci do mojej listy! Masz trzecie miejsce, czwarte ma mat, pierwsze A. Buzek a drugie babcia ze złotopolskich.... Podlece tam do Was za jakis czas! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Lipiec 20, 2011 Mat dzwonimy do babki, może ma jeszcze ten schron przed wojenny za stodołą! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Lipiec 20, 2011 Tomtoma się nie bój.... wyjmie się mu baterię i power off... :lol: Awansowałem ? :shock: End of topic Monster 620 - Ja bym jednak założył sportowe oponki... Małemu Monsterowi bliżej do sportu niż turystyki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Lipiec 20, 2011 Jasne! Ja tez bym na oponach nie zalowal i ładował sporty.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach