Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jacaszef

jakie klocki do Monstera 620 i gdzie kupować?

Polecane posty

Witam wszystkich, zwłaszcza ogarniętych w temacie. Jakie klocki polecacie do Monstera 620 dwie tarcze z przodu? I gdzie najlepiej kupować w PL? Moto lata po mieście, zdarzą się na pewno jakieś dłuższe trasy. Zależy mi na jak najlepszym stosunku ceny do jakości (dziwne, nie :roll: ?) co nie oznacza, iż cena od wspomnianej jakości jest ważniejsza. Nie zależy mi aby były najbardziej wypasioną nowością na rynku stworzoną przez kosmitów, chciałbym aby spełniały swoją rolę w motocyklu, który ani nie jest demonem prędkości, ani nie lata po torze, tylko coraz bardziej sprawnie lawiruje między tysiącami czterokołowców, często będąc zmuszanym do dość intensywnego wytracania prędkości.

dzięki wielkie za szybkie i konkretne odpowiedzi, jak zwykle można na Was liczyć. Wyczaiłem Brembusy na allegro za niecałe 300 za komplet na dwie tarcze, więc niewiele drożej niż SBSy, w związku z czym pozostanę przy nich.

dzięki wielkie za szybkie i konkretne odpowiedzi, jak zwykle można na Was liczyć. Wyczaiłem Brembusy na allegro za niecałe 300 za komplet na dwie tarcze, więc niewiele drożej niż SBSy, w związku z czym pozostanę przy nich.

Jaca - jaki konkretnie model "wyczaiłes" ? na stronie brembo konfigurator wskazuje 07BB19SA ?

takie u siebie zamontowałeś ?

Te, które konkretnie wyczaiłem, są oznakowane jako 07BB1907. Jeszcze ich, z braku czasu (swojego głównie), nie zainstalowałem, ale byłem w HRG na konsultacjach, i generalnie klocki są identyczne w stosunku do tych, które są zalecane. Prawdopodobnie różnica w cenie polega na tym, że ja mam ori Brembo, a w HRG mają oriducati Brembo ( w sensie, że Brembo zrobiło je specjalnie dla Duków) - ale to tylko moje domysły, niepoparte żadną wiedzą.

Generalnie deal był rewelacyjny - początkowo nie było klocków do mojego motocykla, ale ugadałem się z człowiekiem, że jak je dopadnie, da mi cynka jaki pieniądz (254 zł z przesyłką za komplet na obie tarcze O_o Brembo Carbon Ceramic), odpisałem że biorę i bez żadnych problemów wysłał, poniekąd w ciemno - bo bez żadnych aukcji, za pobraniem.

Chętnie prześlę Tobie i innym zainteresowanym namiar na człowieka na priv. Prowadzi sklep motocyklowy w Zabrzu (realny sklep, nie tylko przez neta), więc myślę że pewniak.

Jak przyjadę z flaszką to reperacja hebli może się skończyć tragicznie ;) Daj znak na priv co i jak, chętnie wpadnę pogadać z Ducatistą :D

No to dołączę może ?

Wypadałoby się zobaczyć w Poznaniu.

Flaszkę też mogę zabrać - i żeby nie było: u mnie klocki są OK ! ;) :lol:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.