Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
maxwar

695 vs. 696

Polecane posty

Jakby ktoś nie miał okazji przeczytać to podsyłam linka z porównaniem obu monsterów:

http://www.motocykl-online.pl/testy/Duc ... kontra_695

I zwracam się z pytaniem (podobnym jak w poprzednim wątku o s2r 800 vs. 696) tym razem

o modele 695 i 696. Jak wiadomo 695 można nabyć około 6 tys taniej niż 696.

Czy waszym zdaniem warto zapłacić więcej za nowszego 696 w porównaniu do 695?

Jeśli ktoś ma jakiś namiar na "pewne" modele to proszę o informacje (zakup)?

Myślę, ze różnica cenowo jest trochę większa, a 696 w dobrym stanie to pewnie ok 23-24 tys. No ale skoro s2r przy 696 wypada srednio to 695 tym bardziej 8-). Jesli rozważasz takie kwoty to moze s2r 1000 ?

No racja. Różnica w cenie jest trochę większa... około 8 tys jednak (695 ~ 16tys zł a 696 ~ 24tys zł),

czyli proporcjonalnie do ceny zakupu dość sporo. Czy 696 aż tyle więcej wart?

Chętnie wysłucham waszych opinii i rad ;-)

Jeśli chodzi o monstera s2r 1000 to nie chcę aż takiego mocnego.

I tak 2 cylindrami nie będzie aż tak łatwo jeździć ;-)

Chętnie wysłucham waszych opinii i rad ;-)

No to proszę:

Widzę, że nie bardzo wiesz czego szukasz (s2r, 695, 696). Ja natomiast nie wiem w jakim zakresie cenowym możesz poruszasz.

Na mój gust: określ górną granicę cenową na zakup (zostaw sobie ok. 2 kpln na serwis). Pomyśl racjonalnie jaką moc uważasz za "do ogarnięcia" (s2r 1000 za mocny :shock: ).

Ja powiem tak: po 20-letniej przerwie szukałem Monstera w określonej cenie - pojemność/moc zostawiłem losowi ;)

Jedni mówili: bardzo dobry wybór na pierwsze moto, zaczynaj od 620 potem będziesz sobie pojemność zwiększał...

Drudzy: szukaj powyżej 750 ccm - masz poukładane w głowie, kupisz, doinwestujesz a potem oddasz, bo będzie mocy brakowało.

Jedni i drudzy mieli rację - sam musisz określić, czy jesteś podatny na "porównywanie długości penisa" na światłach :lol:

Mam M1000 i żyję :mrgreen: - tyle, że ciągle mi brakuje kasy na "dodatki" - bo docisk ładny by się chciało, osłonkę inna itd.

Jeśli chcesz wiedzieć, co bym zrobił na Twoim miejscu - szukałbym ZDROWEJ sztuki w "starym" Monsterze - nie 695, s2r, 696 - i zrobił go "na tłusto".

Mimo, że "mądrale" z najróżniejszych pism porównują dwa światy (695 vs. 696) - do klasycznego Monstera dostaniesz bez kłopotu i porażających cen wszystkie potrzebne części - a wiadomo, że im model młodszy, tym ceny wyższe.

Wiem, że ile byś nie miał kasy zawsze będzie brakowało na "stylizację". Może lepiej kupić maszynę starszą, zadbaną (może w oryginale) i potraktować jak bazę do zrobienia fajnego stylowego moto bogatego w dodatki "performance". Myślę, że większość z nas cieszy się z każdej "śrubki" dokupionej "ponad normę" do swojego Dukata. Pomyśl, że będziesz chciał z biegiem czasu zmienić tłumiki, klamki, manetki, osłonę sprzęgła lub pasków rozrządu, carbonowe błotniki, itd wymieniać można do rana...

No chyba, że dla Ciebie liczą się suche dane: rocznik, moc, pojemność i oryginalny stan...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.