Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jakitaki

LAguna Seca

Polecane posty

No i kolejna - ostatnia przed wakacyjną przerwa runda . Tym razem zawitamy w Stanach , w słonecznej Californi na torze Laguna Seca z przezarabistym korkociągiem :thumbup: .

Juz po pierwszych treningach wolny a na Sportklubie zamiast nich wpireniczyli koszykówke :cry: . Obaj zawodnicy fabryczni "czerwonych" mają w ten weekend do dyspozycji zarówno Desmosedici gp 11 jak i 11.1 . W poprzedniej rundzie Vale po treningach był właściwie pewny że wraca na gp 11 natomiast po wyscigu juz takiej pewnosci nie było i mozliwe ze postawi jednak na rozwój tego modelu tym bardziej że wraca szef wszystkich szefów ;) Jeremy B ( ostatnie 2 weekendy wyscigowe przebywał w Australii przy chorej żonie ) .

Nicky jest bardzo bojowo nastawiony na domową rundę i bardzo się wzbrania przed testowaniem nowej jednostki juz teraz.

W wyścigu zobaczymy też 155 - Bena Bostroma - ktos jeszcze pamięta ? ;)

W pierwszej dziesiątce mamy trzech Amerykanów którzy moga namieszać - oj mogą :mrgreen:

Tor Laguna Seca :

długość - 3.610 m

szerokość - 15 m

zakrętów - 11

lewych -7

prawych - 4

najdłuższa prosta - 453 m

wybudowany w 1957 r

ostatnio modyfikowany w 2004 r

Grand Prix gościło na tym torze w latach 1988 - 1994 lecz ze wzgledu na wymogi bezpieczeństwa zrezygnowano na jakiś czas z Laguna Seca . Po modyfikacjach w 1996 oraz 2004 , kiedy to poszerzono pas wjazdowy , poprawiono strefy bezpieczeństwa czy wymieniono kraweżniki - GP USA wróciło w 2005 do kalendarza . Pierwszy wyscig w poprawionym torze wygrał Nicky Hayden... :D

post-392-1366037135,7914_thumb.jpg

post-392-1366037135,8629_thumb.jpg

Ja tam zadnej koszykowki nie widzialem. Normalnie planowo punktualnie i na zywo latały motongi. :)

i niestety czerwone trupy nie jadą QP :( , moto na 2012 z mniejszym skokiem tłoka " tak eurosport twierdzi " i nadal brak poprawy , oby coś poprawili do następnego sezonu bo pozostanie tylko podziwianie ładnej sylwetki moto :):)

No ale nie kocha się za tylko pomimo ze.

:mrgreen:

:):):) Co nie zmienia faktu że w zasięgu czerwonych nawet z Doktorem sa miejsca 5-7 :(

A ja myślę , że chłopaki poprawili motocykle. Rossi nie startuje z końca stawki. Runda rozgrzewająca wypadła nieźle. Jestem optymistą i liczę na pudło.

Jessu Kasper ja tez jestem dobrej mysli , Rossi za namową Burgessa postawił na gp 11.1 i po powrocie mr. B widać postepy . Jak ja sie cieszyłem kiedy doctor złapał siódme pole startowe - co najmniej jakby wygrał :D .Ależ będzie zwycięztwo smakować po takich perturbacjach :twisted: Nicky ujezdza gp 11.

Ostatni upadek Vale na Sachsening + brak szefa mechaników trochę go rozmontował ale trzymam kciuki . Chodzi też plota ze jak dalej pójdzie z Ducatem nie po jego myśli , Rossi jest w stanie zerwać umowe i załozyć własny , prywatny zespół - ale powtarzam to tylko ploty .

DePuniet mocno poobijany, uszkodzone dwa kregi oraz uszkodzona miednica - niestety nie wystapi w wyscigu :(

Furious - owszem FP2 leciało zgodnie z planem , mnie chodziło o FP1. ;)

pomarańczowi rządzą :) , czerwoni 6,7 ale tydzień straty do zwycięzcy :( Simoncelli znowu na deskach

Z optymizmem trochę przesadziłem. Duki traciły na każdym okrążeniu ok 1s. Prędkość maksymalna nie odbiega od innych tylko pewność prowadzenia jest inna. Stoner malował non stop czarne kreski na torze. Moim zdaniem wygrał by Lorenzo, tylko po upadku na treningu nie był w pełni sprawny, kto oglądał wyścig to widział jak schodził z motocykla. Nie wystarczyło sił również Pedrosie.

Z optymizmem trochę przesadziłem. Duki traciły na każdym okrążeniu ok 1s. Prędkość maksymalna nie odbiega od innych tylko pewność prowadzenia jest inna. Stoner malował non stop czarne kreski na torze. Moim zdaniem wygrał by Lorenzo, tylko po upadku na treningu nie był w pełni sprawny, kto oglądał wyścig to widział jak schodził z motocykla. Nie wystarczyło sił również Pedrosie.

Ewidentnie widać , że Ducati sie nie prowadzi i stare i nowe!!! I gdzie te głosy nie róbcie z Ducati Yamahy????

Jest coraz gorzej blizej nam do traktora......suzuki jest na tym samym poziomie!!!!!!! Suzuki, które przez ostatnie lata nie jest wogóle rozwijane.......

:? katastrofa :oops: coś sie mówi o zaprzestaniu rozwoju GP12 i powrocie do tradycyjnej ramy. Stoner genialnie :clap:

niech robią nowy motocykl od początku.....konstrukcje są nie trafione! Widać gołym okiem. Kiedys moglismy sie łudzić bo jeżdził Stoner ale reszta umierała...... melandrii zrobi "prawie" mistrza w WSBK a zamiatał tyły! ta konstrukcja doprowadziała kilku najlepszych jeżdzców na dno......i coraz bardziej podoba mi sie Heyden. teraz dopiero widać, na tle Rossiego, że bardzo dużo potrafi, ma charakter, jest gość!!! I myslą, że jakby startował dalej z napisem Repsol mogłoby sie wielu zdziwić i odszczekać słowa o farcie!!!!

Też myślę że Nicky prezentuje się najlepiej na Czerwonym. Rossi jeździ himerycznie i Duka mu nie leży. Myślę że jak w przyszłym sezonie (no chyba że w 2 połowie tego) nie będzie postępów Rossi odejdzie. A jak nisko są Duki pokazuje Bautista, myślę że jakby sie nie przewrócił pobiłby znowu Oba Ducaty.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.