TomekL 1 Napisano Lipiec 27, 2011 Witka wczoraj dostałem najnowszy numer motorrada - napisali w nim, jakoby Ducati dało sobie juz spokój z rozwijaniem projektu razem z Rossim, ponoć chcą sciągnąć Simoncelli'ego, a Rossi ponoć w tajemnicy prowadzi rozmowy z Hondą. Ciekawe ile w tym prawdy - nie spodziewałem się takiego podejścia Rossiego - gdyby zrobił mistrza na Ducati 2012 czy 2013 to byłby we Włoszech nieśmiertelny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxwar 0 Napisano Lipiec 27, 2011 Dlaczego honda chciała by zatrudnić Rossiego? Mają Stonera (który wygrywa) i Pedrosę. Z całą sympatią do Marco Simoncelliego ale raczej on nie jest zdolny do rozwoju motocykla ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
the12 0 Napisano Lipiec 27, 2011 Bzdura w przyszłym sezonie Rossi na Dukacie na 100% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Lipiec 28, 2011 Co dzieje sie z samym motocyklem ? W 2007 r - pierwszym osiemsetek Ducati ze Stonerem wręcz zdeptało konkurencę ,genialny projekt Filippo Preziosiego był zdolny wygrywać wbrew wszelkim obawom jemu stawianych - Stoner który w poprzednim sezonie cały czas na deskach , opony jakieś Bridgedstony na których nikt nie jezdził i mistrzostwo swiata 2007 - zupełnie zasłuzone . Łącznie w latach 2007 -2010 "Kangur" zdobył 23 najwyzsze podia z czego w 2007-2008 aż 16 . Więc co sie stało w 2009 ?? Właśnie wtedy wprowadzono carbonowy element aibboxa zastepujący ramę . Tu już było raczej pod górkę i zwycieztwa zaczęły coraz częściej przeplatac sie z glebami spowodowanymy odjeżdzaniem przodu. Nawet agresywny i pasujący styl Caseya nie bardzo dawał radę, coś na zasadzie "wóz albo przewóz" - wszystko albo nic - ostatecznie "tajemnicza" choroba "kangura"-którego zeby nie było BARDZO cenię . Zawodnik jakby z innej beczki - Nicky Hayden czy ostatnio Valentino Rossi dojeżdzają do mety zimno kalkulujac ile sie da z tego .........wycisnąć - fakt jest to zazwyczaj 6 do 9 pozycji . Kenny Roberts sr mawiał - "jesteś tyle wart co twój ostatni wyscig " ale czy aby na pewno ?? Zeby nikt nie dał rady (z naprawdę świetnych riderów ) popchnąć projektu dalej . W 2007 r genialny konstruktor Filppo Preziosi ( ten pan na wózku inwalidzkim ) skonstruował maszyne do wygrywania , co jakis czas zaskakuje światek budowniczych czymś niekonwencjonalnym - być może powtarzam BYĆ MOŻE trzymanie sie carbonowej ramy to juz po mału jakiś przerost formy nad treścią , spełnienie własnych ambicji i pokazanie swiatu....Czasami trzeba zmierzyć się z porazką i zacząć od nowa - możliwe ze to właśnie ten czas A Rossi ? czy sie to komus podoba czy nie LEGENDA wyścigów ,siedmio krotny mistrz swiata który wygrałby nawet na hulajnodze czemu nie miałby udowodnić ze Desmosedici jest the best - a jednak :? nie jest . Gwiazda takiego formatu i wciąż poza pudłem ? To dla nas ciezkie do pojecia wiec sie tłumaczymy ze np.bark wciąż nie tak albo z ustawieniami sie dzis nie udało . Potrzebujemy odpowiedzi zastepczej bo Desmosedici jest przecież ok :cry: Pojawiaiają sie spekulacje o przerwaniu kontraktu i założeniu własnego zespołu - BO Rossi jest maszyna do wygrywania i "G" mnie obchodzi jaki jest dla kolegów . Nie sadze aby poddał sie tak szybko , taki gość zawsze dąży do celu - choć z drugiej strony pieniążków to "doctorowi " na pewno nie brak a jeszcze ma coś do zrobienia ;) ...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomekL 1 Napisano Lipiec 28, 2011 maxwar napisał: Dlaczego honda chciała by zatrudnić Rossiego? Może nie tyle zatrudnić, co dostarczyć motocykl dla np Rossi Team. Honda jest jak najbardziej zainteresowana jak myślę, żeby jak najwięcej ich motocykli było w czołówce i jeśli zawodnik najwyższej klasy (Rossi) skłonny byłby taki motocykl leasingować, to zapewne nie bedą mieli nic przeciwko temu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomekL 1 Napisano Sierpień 1, 2011 Z ciekawostek - przy okazji całego szumu medialnego związanego z niepowodzeniami Rossiego na Ducati, do głosu doszedł też Melandri, który swego czasu również poległ na Desmosedici. Okazało się, że kiedy mu nie szło i kiedy próbował przeforsować zmiany konstrukcyjne w motocyklu, został przez Ducati wysłany do psychologa :D uśmiałem się :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gajos 0 Napisano Wrzesień 22, 2011 Jesli chodzi o Stonera - jego 'tajemnicza' choroba zostala 'odtajniona' - problemy z przyswajaniem 'czegostam' (co wydaje mi sie calkowicie wiarygodnym uzasadnieniem) - nie jestem dobry w zapamietywaniu nieistotnych dla mnie rzeczy. Jednak wrocil i mimo "kiepskiego" motocykla byl w stanie wygrywac. I wcale nie na zasadzie: pierwszy albo wcale. Po prostu co w tym moto nie siedzialo - POTRAFIL tym jezdzic. Ponoc Lorenzo kiepski jest jesli chodzi o przekazywanie informacji i pomoc w rozwoju motocykla - wiec zalozmy ze motocykl nie ruszyl nadmiernie z miejsca w odniesieniu do poprzedniego sezonu. Ducati - ponoc tylko pieciu inzynierow. I jak w zeszlym sezonie byl w stanie dotrzymac tempa motocyklom Yamaha - tak w tym sezonie ni w zab. Wiec albo Rossi 'zepsul' motocykl ktory wcale nie byl taki zly (przynajmniej dla Stonera jako kierownika) albo miszcz nad miszcze nie potrafi sie nad nim odnalezc. Oczywiscie moge sie mylic ;-) Pomijam sam fakt, ze Rossi w tym swoim "kolorze" wyglada na czerwonym Ducati "jak gowno w lesie". bueeeeeeeeeee Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasper 0 Napisano Wrzesień 23, 2011 Już w poprzednim wyścigu Rossi testował ramę częściowo wykonaną z aluminium i nie pomogło, dzisiaj ma testować nową ramę całkowicie aluminiową ale prawdopodobnie to za wiele nie da. Sami zawodnicy twierdzą ,że nie chodzi o materiał , z którego jest wykonana rama tylko o jej sztywność. Ramę z karbonu czy z aluminium można utwardzić lub zmiękczyć a chodzi tylko o to ,żeby jej sztywność dopasować do charakterystyki całego motocykla i żeby wreszcie nie odjeżdżało przednie koło bez ostrzeżenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Grudzień 7, 2011 http://ducatiblog.net/ducati-news/37-la ... no-on-line Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Styczeń 10, 2012 Rossi ma ochotę na dłuższy kontrakt... http://www.crash.net/motogp/news/175879 ... otogp.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach