Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krzysieekr

Nie spadające obroty- mechanik Kraków

Polecane posty

Witam, mój Monster sprawił mi dzisiaj mały problem mianowicie tak jak napisałem w temacie w ogóle nie chcą spadać obroty, nie ważne na którym jadę biegu nawet jak go próbuje zdławić też średnio dodam że dzieje się to na każdym biegu też jałowym. Niestety u mnie mechanika jest na poziomie mizernym więc szukam kogoś z Krakowa lub okolic kto mógłby zerknąć na mojego Monstera, do tej pory wszystko było ok przed sezonem wymieniłem filtry, olej świece. A problem pojawił się dziś, dodam że zawsze jeżdżę na rozgrzanym silniku. Z góry dzięki za jakieś namiary bądź pomoc w rozwiązaniu problemu:)

Hej, ja jakim poziomie obrotów Ci się blokuje?

Mi 2 razy zdarzyło się, że podczas jazdy w lekkim deszczu obroty nie schodziły poniżej 3 tys. Manetka pracowała normalnie.

Wystarczyło "pobawić" się linką gazu przy silniku i wszystko wróciło do normy

miałem podobnie, zatarta linka gazu, blokował się przy 3tys i jajo. przesmarowałem wd i śmiga,chociaż już pierwsze druty zerwane-ale linka dopiero we wrześniu będzie w pl

Hmm właśnie dziś się bawiłem, ale nie miałem za dużo czasu i chyba z rączką od gazu coś jest a dokładnie z linką. Jak mocniej ją odepchnę to obroty wracają do normy. Generalnie obroty się różnie zacinają jak dodam gazu to i na 7-8 tyś zostają, ale jak odpychałem manetkę to spadały ale to musiał być mocny ruch. Po weekendzie wracam i podziałam z WD myślę, że to da radę;) Dzięki za wszystkie odpowiedzi:)

u mnie jest podobnie.

Chociaż z braku obrotościomierza nie wiem na jakim poziomie się zatrzymują .

Moto reaguje na zdławienie ale po wciśnięciu sprzęgła wskakuje znowu na wysokie.

Na biegu neutralnym pod odkręceniu manetki gazu trzyma jakieś 5 sekund i spada.

Dziwne, bo linki nowe nie ma mowy o zacieraniu w pancerzu.

Czy to może byś kwestia regulacji obrotów biegu jałowego przy gaźnikach?

sorki że się podpinam

Dawid

Nie ociera nigdzie manetka, jadę właśnie zaraz do kogoś żeby looknął może coś zobaczą co się dzieję, chciałem na 2-3 dni wybrać w czwartek a wszędzie mechanicy dopiero wolni od piątku lipa:)

I wszystko jasne jedna linka się ,,zepsuła":) Na szczęście dziś będzie dorobiona i wymieniona, koszt też bardzo niski:) Dzięki za odpowiedzi:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.