Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jacaszef

gdzie można kupić takie osłony pasków??

Polecane posty

osłony rewelka! gratki bialy ;) Może jak będę miał więcej czasu to sam podejmę się coś zrobić ze swoimi, ale jak znam siebie to pewnie coś spapram :roll:

btw. coś masz chyba zepsute bo miałem wrażenie jakby coś tam stukało w silniku :lol:

Dzięki :)

coś masz chyba zepsute bo miałem wrażenie jakby coś tam stukało w silniku :lol:

Bo to diesel !! :lol: :lol: :lol:

Żaden sklepowy Tuning nie równa się z ręczną robótka! dajesz doskonały przykład temu. nie mogę zdzierżyć że mam mokre sprzęgło i nie mogę go odkryć :cry: chce mi się płakać :cry: ono tak ślicznie tyka, :D miodzio te osłonki napatrzeć się nie mogę

Właśnie odebrałem od plpt pięknie wydziargane osłonki rozrządu. :o

Na razie się nie chwalę bo niezamontowane.

W związku z tym, że lexan przyszedł od spodu w wycięte okna i do tego nity trochę wystają wgłąb boję się czy będzie wystarczająco miejsca dla pasków i rolek. Myślę, że bezpieczniej będzie odsadzić te osłony o jakieś 4 mm.

Moje pytanie: z czego wyciąć lub dokleić takie pseudouszczelki pod te osłony aby były w miarę twarde, czarne i nie stopiły się. Szczelność nie musi raczej być idealna - byleby kamienie nie wpadały :lol:

Jakaś guma? Klingeryt? Uszczelki do okien? :D

B. proszę o wszelkie sugestie.

Bardzo proszę! Skupcie się. Nie spałem całą noc bo dzisiaj muszę to zamontować. Jakiekolwiek pomysły.

Ja bym przymierzył najpierw, czy aby na pewno coś będzie "nie tak".

Wbrew pozorom jest tam miejsce, a też miałem obawy, czy sobie pasków nie poszarpię nitami.

Na dodatek zrozumiałem, że szyby masz od spodu osłon, więc odsadzanie ich pójdzie wgłąb (czyt. w stronę pasków), a chyba nie o to Ci chodzi. :roll:

Ja bym przylepił na próbę takie "cycki" z np. plasteliny o wysokości nitów od spodu osłon. W razie ocierki nic się nie stanie. ;)

Bialy114, osłony już są gotowe, z nitami. Wczoraj przymierzałem i zdecydowanie uważam, że trzeba je oddalić dla bezpieczeństwa.

Po zdemontowaniu ślady wskazywały, że jest tam ciasno i bez tych przeróbek więc nie chcę ryzykować.

Mogę dać podkładki pod śruby mocujące ale czymś bym chciał uzupełnić szparę między osłonami a silnikiem.

Dobra - teraz zaskoczyłem :oops:

Rozumiem, że nie chcesz skończyć na podkładkach między moto, a osłonami w miejscach, gdzie wchodzą śruby, tylko chcesz czymś wypełnić powstałe wskutek ww. zabiegu szczeliny na całym obwodzie osłon ?

Za cholerę nie mam pojęcia co by tam wytrzymało i było bezpieczne, żeby nie dostało się do pasków... :cry:

Dobra - teraz zaskoczyłem :oops:

Rozumiem, że nie chcesz skończyć na podkładkach między moto, a osłonami w miejscach, gdzie wchodzą śruby, tylko chcesz czymś wypełnić powstałe wskutek ww. zabiegu szczeliny na całym obwodzie osłon ?

Za cholerę nie mam pojęcia co by tam wytrzymało i było bezpieczne, żeby nie dostało się do pasków... :cry:

Tak, dokładnie o to chodzi. Raz ze względów bezpieczeństwa, a dwa coby się tam nie uświniło za moment bo cały efekt szlak trafi.

Chyba znalazłem rozwiązanie. Znajomy zeskanował osłony, przerobił na obraz wektorowy i na jutro wyfrezuje z czarnej PCVki 3 mm.

Powinni być ok.

Jak będzie to wrzucę fotki.

Zbieram się, zbieram co by swoje osłony wstawić, ale czasu, a bardziej konkretnego aparatu ni mam... ;\

Ale kto widział, ten widział.. w Jarocinie ;)

Co do miejsca to jak bialy pisze, miejsca jest sporo bo sam martwiłem się przy kombinowaniu i poza nitami wystaje mi coś jeszcze od spodu, ale nic się nie ociera, nie rwie.

Ale kwestia uszczelnienia.. nie wiem jak u innych, ale mi i tak kamyczki lubią wpadać... zdaje się że ze szpary pomiędzy osłoną a silnikiem od strony sprzęgła, a i przy samych cylindrach jest parę szpar ze brudek lubi wpaść...

Jak tam u innych ma się kwestia brudzenia w środku w osłonach D.I.Y??

Absolutna norma - syf brud i malaria z paska ;)

U mario osłony są nader ciekawe, niestety ze względu na sferyczną płaszczyznę ( nie są proste, tylko łukowate ), zdecydowaliśmy się na podłożenie lexanu - niestety nity mogą ocierać w takiej sytuacji, za mocno ich spiłować znowu nie wolno - ale wszystko jest już ponoć pod kontrolą ;) Też jestem ciekaw jak to zacznie machać;)

Jeszcze chwilka...

JUŻ ZAMONTOWANE!!!

Jutro zapodam co i jak.

Paweł faktycznie troszkę mi pomógł ale to ja zrobiłem całą robotę.

Czyli wyczyściłem rolki i silnik za paskami. Namalowałem białe paseczki na pasach. Pomalowałem śrubki na rolkach na czerwono...itd. itp. :o

Paweł tylko wyciął otwory w osłonach, wsadził tam lexan, który uprzednio zdeformował tu i tam, przynitował go do osłon i ...tyle. Nie wiem czemu mu to zajęło tyle dni. :roll:

;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

No ja też nie wiem - 4 dni pracy, z 3 nity na krzyż, 2 malutkie okienka... Jakoś tak mi to nie szło - w szczególności że nie frezowałem ;) Pokazujta ale w normalnej jakości ;)

No, wysłałem ci wersję " roboczą" z ajfona 2g ja g...

Doszło?

Jutro ajfon 4s - będzie lepiej. ;)

plpt- rewelacyjna robota ,będe musiał się do Ciebie odezwać...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.