lwsb33 0 Napisano Wrzesień 13, 2011 Witam!Posiadam monstera 900 na gaźniku 1999r i mam problem z obrotomierzem lecz nie wiem czy to jego wina. Obrotomierz na jałowym raz pokazuje 0rpm a innym ok. 1000rpm, a tak to w ogóle różnie pokazuje na różnych obrotach i nie przekracza 5000-6000rpm. Przeczyściłem już kostki od obrotomierza i od modułu zapłonowego sprayem KONTAKT i nic z tego. Sam silnik dobrze chodzi.proszę o pomoc! pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Wrzesień 14, 2011 nie wiem jak w Twoim obrotomierzu ale u mnie z tylu (od spodu) sa takie trzy nakrętki na płaski śrubokręt. może któraś sie poluzowała. Te nakrętki odpowiadaja za styk silniczka krokowego z "elektronika" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lwsb33 0 Napisano Wrzesień 14, 2011 zajrzalem od tyłu , mam tylko jedną śrubkę na płaski śrubokręt i dokreciłem ją.Jutro sprawdzę czy zadziała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lwsb33 0 Napisano Wrzesień 15, 2011 problem rozwiązany.jednak to była ta poluzowana śrubka, dokręciłem i jest dużo lepiej:)dzięki Ikrencik! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Wrzesień 15, 2011 teraz rada ode mnie ponowna - wykręc, posmaruj słabym loctitem, wkręć ponownie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lwsb33 0 Napisano Wrzesień 16, 2011 do Ikrencik: ok. ale jakim loctitem posmarować i w jakim celu? dokleić czy poprawić styki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Wrzesień 16, 2011 loctit zapobiega odkręcaniu się śrubek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Wrzesień 17, 2011 dokladnie tak jak Biały napisał. Najsłabszy loctite mini kropelka na gwint i później dokręcić. nie powinieneś mieć juz później problemów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lwsb33 0 Napisano Wrzesień 17, 2011 dzięki panowie:D pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lwsb33 0 Napisano Wrzesień 17, 2011 Zrobiłem wszystko wg waszych poleceń i jest dużo lepiej, ale nie do końca tzn. do 0 do 7000rpm jest ok a powyżej zaczyna wariować.Śrubki (jednak mam trzy) są przykręcone do końca, ale nie na chama oczywiście.czy coś da się jeszcze z tym zrobić żeby było do końca prawidłowo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach