Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
lwsb33

obrotomierz

Polecane posty

Witam!Posiadam monstera 900 na gaźniku 1999r i mam problem z obrotomierzem lecz nie wiem czy to jego wina. Obrotomierz na jałowym raz pokazuje 0rpm a innym ok. 1000rpm, a tak to w ogóle różnie pokazuje na różnych obrotach i nie przekracza 5000-6000rpm. Przeczyściłem już kostki od obrotomierza i od modułu zapłonowego sprayem KONTAKT i nic z tego. Sam silnik dobrze chodzi.proszę o pomoc! pozdrawiam

nie wiem jak w Twoim obrotomierzu ale u mnie z tylu (od spodu) sa takie trzy nakrętki na płaski śrubokręt. może któraś sie poluzowała. Te nakrętki odpowiadaja za styk silniczka krokowego z "elektronika"

zajrzalem od tyłu , mam tylko jedną śrubkę na płaski śrubokręt i dokreciłem ją.Jutro sprawdzę czy zadziała.

problem rozwiązany.jednak to była ta poluzowana śrubka, dokręciłem i jest dużo lepiej:)dzięki Ikrencik!

teraz rada ode mnie ponowna - wykręc, posmaruj słabym loctitem, wkręć ponownie

do Ikrencik: ok. ale jakim loctitem posmarować i w jakim celu? dokleić czy poprawić styki?

dokladnie tak jak Biały napisał. Najsłabszy loctite mini kropelka na gwint i później dokręcić. nie powinieneś mieć juz później problemów

Zrobiłem wszystko wg waszych poleceń i jest dużo lepiej, ale nie do końca tzn. do 0 do 7000rpm jest ok a powyżej zaczyna wariować.Śrubki (jednak mam trzy) są przykręcone do końca, ale nie na chama oczywiście.czy coś da się jeszcze z tym zrobić żeby było do końca prawidłowo?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.