simcom 0 Napisano Październik 4, 2011 Witajcie, Po długich przemyśleniach nadszedł czas na zmiany. Myślałem, myślałem i postanowiłem sprzedać swojego Monsterka. Co prawda na otomoto jest opis, jednak tutaj jako klubowicz czuję się zobligowany do napisania czegoś więcej. A więc, Moto sprowadzone jakieś 5 lat temu do kraju, przez pierwsze 2 lata jeździł nim typowy "flejtuch", który go wizualnie całkowicie zaniedbał. Po 2 latach kupiłem go ja, bo jako jedyny z testowanych wtedy - jeździł prosto :) Po roku postanowiłem go dopieścić i tak się zbierałem, zbierałem aż do ubiegłego sierpnia (2010) i wtedy pod nieobecność mojej już obecnej żony a wtedy narzeczonej rozebrałem go na czynniki pierwsze i wniosłem do kuchni :) I tak od śrubki do śrubki czyściłem, cynkowałem, smarowałem malowałem aż złożyłem z powrotem. Dodałem oczywiście kilka dodatków typu widoczne na zdjęciach nowe obszycie siedzenia (szwy tricolore), tłumiki BOS i troszkę carbonu (osłona zębatki). Co ważne - dospawałem ogon w duce, bo niestety mój egzemplarz go nie miał, a moja żona bardzo naciskała, że chce mieć suche plecy jak jeździmy po deszczu :) Oczywiście do wymiany poszły wszystkie płyny, filtry. W roku 2011 wymieniłem klocki hamulcowe, olej, filtr oleju oraz dołożyłem filtr powietrza z ducati performance. Kupiłem także pług pod silnik, odnowiłem go, lecz nie założyłem. Jako, że większość czasu jeżdzę z żoną, haczylibyśmy z nim o progi (w przypadku singla pług jak znalazł - carbonowy, unikalny, bo zasłania cały spód moto a nie tylko przód, też jest to org ducati performance). Nakładka na siedzenie też by się znalazła. Luzy zaworowe też zrobione, także to mamy z głowy. Możliwe, że jeszcze na swój koszt wymienię paski rozrządu. Cóż, cena jaka mnie interesuje to 9900 zł - czy dużo? nie wiem, włożyłem w niego duużo pracy i uważam, że jest wart tych pieniędzy ale możemy się potargować. Czy ma jakieś mankamenty? Pewnie tak, jak wszystko co używane :) Puki jest w miarę ciepło, przebieg rośnie...więc.. :) ...gdyby ktoś reflektował, podaję kontakt: [email protected] lub 660780177. http://otomoto.pl/ducati-monster-750-M2837578.html Pozdrawiam Was serdecznie Szymon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
simcom 0 Napisano Październik 16, 2011 Witam, Podaję link do aukcji :) http://allegro.pl/ducati-monster-750-i1 ... ?source=oo Pozdrawiam Szymon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach