Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
simcom

Ducati Monster750 '01

Polecane posty

Witajcie,

Po długich przemyśleniach nadszedł czas na zmiany. Myślałem, myślałem i postanowiłem sprzedać swojego Monsterka. Co prawda na otomoto jest opis, jednak tutaj jako klubowicz czuję się zobligowany do napisania czegoś więcej.

A więc,

Moto sprowadzone jakieś 5 lat temu do kraju, przez pierwsze 2 lata jeździł nim typowy "flejtuch", który go wizualnie całkowicie zaniedbał. Po 2 latach kupiłem go ja, bo jako jedyny z testowanych wtedy - jeździł prosto :) Po roku postanowiłem go dopieścić i tak się zbierałem, zbierałem aż do ubiegłego sierpnia (2010) i wtedy pod nieobecność mojej już obecnej żony a wtedy narzeczonej rozebrałem go na czynniki pierwsze i wniosłem do kuchni :) I tak od śrubki do śrubki czyściłem, cynkowałem, smarowałem malowałem aż złożyłem z powrotem. Dodałem oczywiście kilka dodatków typu widoczne na zdjęciach nowe obszycie siedzenia (szwy tricolore), tłumiki BOS i troszkę carbonu (osłona zębatki). Co ważne - dospawałem ogon w duce, bo niestety mój egzemplarz go nie miał, a moja żona bardzo naciskała, że chce mieć suche plecy jak jeździmy po deszczu :) Oczywiście do wymiany poszły wszystkie płyny, filtry.

W roku 2011 wymieniłem klocki hamulcowe, olej, filtr oleju oraz dołożyłem filtr powietrza z ducati performance. Kupiłem także pług pod silnik, odnowiłem go, lecz nie założyłem. Jako, że większość czasu jeżdzę z żoną, haczylibyśmy z nim o progi (w przypadku singla pług jak znalazł - carbonowy, unikalny, bo zasłania cały spód moto a nie tylko przód, też jest to org ducati performance). Nakładka na siedzenie też by się znalazła. Luzy zaworowe też zrobione, także to mamy z głowy. Możliwe, że jeszcze na swój koszt wymienię paski rozrządu.

Cóż, cena jaka mnie interesuje to 9900 zł - czy dużo? nie wiem, włożyłem w niego duużo pracy i uważam, że jest wart tych pieniędzy ale możemy się potargować.

Czy ma jakieś mankamenty? Pewnie tak, jak wszystko co używane :) Puki jest w miarę ciepło, przebieg rośnie...więc.. :)

...gdyby ktoś reflektował, podaję kontakt: [email protected] lub 660780177.

http://otomoto.pl/ducati-monster-750-M2837578.html

Pozdrawiam Was serdecznie

Szymon

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.