Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
uxy69

Obroty przy odpaleniu :)

Polecane posty

Hej ho

Dziś udało się zrobić pierwsze 100 km Multistradą (dziękuje chłopacy Motomaniaxy za diagnostykę low ju! ) i mam takie oto pytanie, motorek trzyma w mojej ocenie zbyt niskie obroty, zanim temperatura nie sięgnie koło 60/70 stopni to przygasa a wskazówka obrotów jest niewiele wychylona poza 1k obrotów.

Pytanie - czy nie powinno się załączyć jakieś automatyczne ssanie zanim silnik osiągnie tep. pracy? Przez to zaraz po odpaleniu na zimnym silniku muszę stać przy motocyklu i trzymać manetę ;)

Jutro pewnie podkręce lekko gaz na lince ale...zapytać zawsze warto ;)

Hej ho

Dziś udało się zrobić pierwsze 100 km Multistradą (dziękuje chłopacy Motomaniaxy za diagnostykę low ju! ) i mam takie oto pytanie, motorek trzyma w mojej ocenie zbyt niskie obroty, zanim temperatura nie sięgnie koło 60/70 stopni to przygasa a wskazówka obrotów jest niewiele wychylona poza 1k obrotów.

Pytanie - czy nie powinno się załączyć jakieś automatyczne ssanie zanim silnik osiągnie tep. pracy? Przez to zaraz po odpaleniu na zimnym silniku muszę stać przy motocyklu i trzymać manetę ;)

Jutro pewnie podkręce lekko gaz na lince ale...zapytać zawsze warto ;)

Wolne obroty powinny być 1250 - 1500. Odpowiada za nie tzw silniczek krokowy i odpowiednia regulacja by-passów. Linki nie ruszaj. Wróć do warsztatu i niech ci to sprawdzą/wyregulują jak należy.

Trzeba będzie zrobić jak piszesz - dostęp niby nie jest trudny ale takie kombinacje nie w moim stylu ;)

Mimo to muszę coś zrobić z obrotami zaraz po odpaleniu, po teraz jak mroźne noce w motocykl stoi jeszcze przez kilka dni na zewnątrz do po odpaleniu trzeba się wspomagać rączką gazu bo sam nie utrzyma obrotów :(

Jeszcze nie niestety, w tym tygodniu oddam Multi na większy serwis zapewne tym samym kończąc ten sezon :(

Jeszcze nie niestety, w tym tygodniu oddam Multi na większy serwis zapewne tym samym kończąc ten sezon :(

To przypilnuj dobrej regulacji. Mechanikom się nie chce albo nie umieją. Odpalą w warsztacie, odbierzesz ciepły motor a rano będzie klops. I znowu powrót do warsztatu.

No ale u góry piszesz, ze byłeś?!?!

To przypilnuj dobrej regulacji. Mechanikom się nie chce albo nie umieją. Odpalą w warsztacie, odbierzesz ciepły motor a rano będzie klops. I znowu powrót do warsztatu.

Mechaników mam zaufanych więc musi być dobrze :) Dziś się Multi lekko spociła więc serwis czeka ją wcześniej niż myślałem ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.