Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jakitaki

Loris Capirosi konsultantem do spraw bezpieczeństwa

Polecane posty

Po zakończeniu imponującej bo trwającej 22 lata kariery , Loris Capirosi nie opuszcza świata Moto GP :clap: :thumbup: . Ten perzsympatyczny Włoch właśnie otrzymał nowe zadanie - został konsultantem do spraw bezpieczeństwa w serii Moto GP.

Wraz z wprowadzeniem motocykli o poj .1000cc , nowych zasad CRT oraz klasy Moto3, obiecuje nowy, ekscytujący rozdział w historii Mistrzostw Świata.

Loris w ciągu swej kariery startował aż 328 razy z czego 99 razy stawał na podium . Dzięki takiemu doświadczeniu z pewnością zrozumie on potrzeby startujących zawodników i przyczyni się do poprawy bezpieczeństwa gdyż będzie bezpośrednio brał udział przy tworzeniu nowych przepisów .

DORNA (w większości zespół złożony ze starszych panów nie do końca rozumiejących potrzeby startujących :roll: 8-) ) złożyła też wniosek do FIM o wycofanie z alokacji Moto GP numeru "65" .

Ja już mam jeden pomysł jaki by mozna Lorisowi podsunąć 8-) . Co sądzicie o ostatnim wyścigu Moto 2 ??? Wyścig uznano za "suchy" natomiast cały czas pokropiwało - to słabiej to mocniej i wielu zawodników zaliczyło wysiadki .Przy wypadku Takachasiego ZAMARŁEM !!! W w/w sytuacji w kategorii Moto 2 oraz 125 - to dyrekcja decyduje o przerwaniu wyścigu z powodu trudnych warunków .

Moje zdanie jest takie ,że podobnie jak w klasie Moto GP , to zawodnik powinien zdecydować kiedy jest już nazbyt niebezpiecznie i może zmienić motocykl a nie czekać na decyzję starszych podnieconych panów :roll: !!! Czego najlepszym przykładem był ostatni w sezonie wyścig Moto 2.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.