jakitaki 1 Napisano Listopad 15, 2011 Po zakończeniu imponującej bo trwającej 22 lata kariery , Loris Capirosi nie opuszcza świata Moto GP :clap: :thumbup: . Ten perzsympatyczny Włoch właśnie otrzymał nowe zadanie - został konsultantem do spraw bezpieczeństwa w serii Moto GP. Wraz z wprowadzeniem motocykli o poj .1000cc , nowych zasad CRT oraz klasy Moto3, obiecuje nowy, ekscytujący rozdział w historii Mistrzostw Świata. Loris w ciągu swej kariery startował aż 328 razy z czego 99 razy stawał na podium . Dzięki takiemu doświadczeniu z pewnością zrozumie on potrzeby startujących zawodników i przyczyni się do poprawy bezpieczeństwa gdyż będzie bezpośrednio brał udział przy tworzeniu nowych przepisów . DORNA (w większości zespół złożony ze starszych panów nie do końca rozumiejących potrzeby startujących :roll: 8-) ) złożyła też wniosek do FIM o wycofanie z alokacji Moto GP numeru "65" . Ja już mam jeden pomysł jaki by mozna Lorisowi podsunąć 8-) . Co sądzicie o ostatnim wyścigu Moto 2 ??? Wyścig uznano za "suchy" natomiast cały czas pokropiwało - to słabiej to mocniej i wielu zawodników zaliczyło wysiadki .Przy wypadku Takachasiego ZAMARŁEM !!! W w/w sytuacji w kategorii Moto 2 oraz 125 - to dyrekcja decyduje o przerwaniu wyścigu z powodu trudnych warunków . Moje zdanie jest takie ,że podobnie jak w klasie Moto GP , to zawodnik powinien zdecydować kiedy jest już nazbyt niebezpiecznie i może zmienić motocykl a nie czekać na decyzję starszych podnieconych panów :roll: !!! Czego najlepszym przykładem był ostatni w sezonie wyścig Moto 2. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach