Szmalu 0 Napisano Grudzień 5, 2011 Sprzedaję własnego monsterka 900 i.e. Moto jest na wtrysku, z suchym sprzęgłem, z 4 tłoczkowymi hamulcami Brembo na dwóch przednich tarczach, czyli ma to, co tygryski lubią najbardziej. Poniżej krótka historia tego oto dukata bez ściem itp.: Zakupiłem go rok temu od właściciela, który za bardzo o niego nie dbał. Motocykl był brudny, odarty, brakowało w nim kilku elementów, kilka było zużytych lub popękanych itp. Było widać, że moto kiedyś tam miało szlifa, ale nikt się tym za bardzo nie przejął itp;) Ale że dukat (rama) był prosty i nie spawany a silnik mnie zaczarował, postanowiłem go zakupić i dać mu drugie życie. Od tego czasu moto przebyło długą drogę, w której: [*:f1nd6v2o]Zostało dokładnie wyczyszczone (czasem była to mordercza robota, bo np. poprzedni właściciel z powodu braku jednej ze spinek do obudowy filtra powietrza postanowił przytwierdzić ją ... sylikonem itd...)Dodano lub wymieniono brakujące/nienadające się do użycia elementy[*:f1nd6v2o]Moto zostało pomalowane w zaprzyjaźnionym zakładzie lakierniczym (bak, zadupek, błotniki) Rama została nieruszona, bo stwierdziłem, że jest ok (owszem można się dopatrzeć na niej rys, ale są w niewidocznych miejscach więc uważam, ze spokojnie może zostać jak jest) Jak moto wygląda proszę ocenić samemu:)[*:f1nd6v2o]Naklejki są oczywiście pod lakierem[*:f1nd6v2o]Dodano kilka carbonowych elementów (boczki, osłony wydechów, pług)[*:f1nd6v2o]Wymieniono klocki (tył), przednie są niezdarte (zostało conajmniej 50%)[*:f1nd6v2o]Wymieniono olej, filtr oleju (moto przygotowane na zimowanie z nowym olejem)[*:f1nd6v2o]Wymieniono filtr powietrza[*:f1nd6v2o]wymieniono komplet wydechów (na standardowe do tego modelu dukatowskie remusy - w stanie praktycznie fabrycznym)[*:f1nd6v2o]Wymieniono tylną lampę Generalnie po tych zabiegach dukat wygląda i chodzi bardzo zacnie. Co do rzeczy, które można by jeszcze zrobić to wypiszę je poniżej: [*:f1nd6v2o]Pomalować sety, bo widać gdzie niegdzie rysy (jednak nie za bardzo się to rzuca w oczy, co widać na zdjęciach, więc już tego nie robiłem)[*:f1nd6v2o]Zmienić podnóżki na oryginalne - choć te, które są obecnie, również są ok[*:f1nd6v2o]Motor trafił do mnie z zerwaną szybką (z ringiem) od obrotościomierza. Mam materiał na nowy ring, tylko nie zdążyłem jeszcze oddać tego do tokarza (koszt takiej przyjemności to do 40zł) więc jeśli zdążę to [*:f1nd6v2o]załatwić do czasu aż się znajdzie kupiec to nie będzie w ogóle sprawy a jeśli nie to podam wymiary i dam materiał, z którym nowy nabywca będzie musiał odwiedzić tokarza samodzielnie:)[*:f1nd6v2o]Jakby ktoś dostał nową wiązkę do tego moto i bardzo by mu się chciało coś zrobić, to też można by się pobawić z jej wymianą, bo poprzedniemu właścicielowi nie stykała tylna lampa i postanowił dodać do niej osobny kabelek, który łączy wiązkę środkową z tylną...niemniej ja jedynie zlutowałem te przewody i odpowiednio zaizolowałem (bo wcześniej były jedynie skręcone).[*:f1nd6v2o]Prawa klamka (hamulca) jest minimalnie przytarta[*:f1nd6v2o]Nóżka od zmiany biegów była prostowana[*:f1nd6v2o]Ja bym zmienił manetki (gripy) na jakieś akcesoryjne, bo standardowe gumki wyglądają dosyć biednie[*:f1nd6v2o]Wymieniłbym też pokrywki zbiorniczków (hamólcowy i od sprzęgła) na jakieś akcesoryjne z powodów jak wyżej Co więcej mogę napisać - Opisałem wszystko bez ukrywania czegokolwiek. Rzeczy do zmiany które wypisałem powyżej to drobne kosmetyczne pierdołki, których w większości sam już bym nie ruszał, ale żeby nie było jakichkolwiek niedomówień to wypisałem wszystko. Trudno mi się rozstawać z tą maszynką bo sporo w nią włożyłem nie tylko pieniędzy, jednak chciałbym kupić monstera na monowahaczu s2r, s4r lub s4rs, a 2 podobnych motocykli trzymać nie zamierzam. Dlatego jeśli czytasz to ogłoszenie a takowego posiadasz, to jak najbardziej jestem otwarty na propozycję wymiany (z moją dopłatą rzecz jasna). Od razu zaznaczę, że nie zamierzam sprzedawać moto na siłę, bo jeśli go nie sprzedam to nic się nie stanie:) Będę się cieszył jazdą dalej, a docelowe moto jeszcze chwile na mnie poczeka. Poniżej zdjęcie moto zrobione w dniu dzisiejszym (widzę, że mogłem umyć koła:P): Cena jaka mnie interesuje to 11,500zł oczywiście możemy ponegocjować w granicy rozsądku. Najbardziej by mi pasowało jakby ktoś z Was miał monsterka s2r czy s4r i chciał wziąć mój w rozliczeniu. W razie jakichkolwiek pytań/propozycji piszcie na [email protected] i zostawcie tel. Oddzwonię i porozmawiamy:) Z góry Dzięki za zainteresowanie moim moto:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach