Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
morham

Dwa Potwory

Polecane posty

Dołożę swoje 3 grosze do tego, co napisał plpt:

o wywrotce na lewo może jeszcze świadczyć nadmiernie wytarta klamka sprzęgła.

Dokładając wgniot na zbiorniku, obdartą lewą lagę - leżał na bank

Wymiana lusterek mogła być zabiegiem tylko estetycznym, ale :roll:

Czy ja słabo widzę, czy górny rant osłony sprzęgła jest pisakiem jakimś podpisany albo poszarpana farba albo złudzenie foto ?

W każdym razie: konieczne oględziny na żywo !

Morham, może ten Monster przypadnie Ci do gustu:

viewtopic.php?f=76&t=7661

Kaśka go trochę dopieściła :)

Z pewnych łapek ? Pewnie, że mnie interesuje. Choć cena nieco za wysoka. :) Może się uda znegocjować nieco :)

Choć cena nieco za wysoka. :) Może się uda znegocjować nieco :)

nie bluźnij.. suchara nie kupujesz, widać wkład serca oraz sprzętu z poza serii (czytaj opis). Moim zdaniem cena za tę jednostkę w tym zestawie jest dobra, lecz może nie masz po prostu tyle w kieszeni przygotowane na zakup. A to zrozumiem.

Ładny sprzęt z pewnego źródła i noce będziesz miał spokojne...

Powodzenia!

nie bluźnij.. suchara nie kupujesz, widać wkład serca oraz sprzętu z poza serii (czytaj opis). Moim zdaniem cena za tę jednostkę w tym zestawie jest dobra, lecz może nie masz po prostu tyle w kieszeni przygotowane na zakup. A to zrozumiem.

Powodzenia!

Niestety cena plus odległość do pokonania (koszt podróży) jest nieco za wysoka sumarycznie w tym przypadku. A szkoda bo sprzęt wygląda na zacny.

Powodzenia!

Niestety cena plus odległość do pokonania (koszt podróży) jest nieco za wysoka sumarycznie w tym przypadku. A szkoda bo sprzęt wygląda na zacny.

W przyszłym tygodniu jestem w BB i będę wracał w okolicach czwartku do siebie, tz. w okolice Poznania, mogę Cię zabrać.

Pytanie tylko jak rozważysz powrót w przypadku zakupu.. Tak czy inaczej w jedną stronę mogę pomóc, o ile propozycja Cię zainteresuje.

Pisz PW.

Ps. Nie mam w tym żadnego interesu, nie znam Kaśki.

Z racji ze tutaj "obgadujecie" móe moto :mrgreen: powiem tylko ze nie trudno się nie zgodzić że przedział cenowy 7-8 tys to zakup sprzetu gołego może troche młodszego rocznikowo.Historia mojego motocykla jest tutaj na forum,można zobaczyć jaką metamorfoze przeszedł.Jak sama jezdziłam i szukałam sprzetu tez ogladalam same "rodzynki" dosłownie włacznie z takim w ktorym pukał tłok ,a sprzedający usilnie mi tłumaczył ze tak ma byc w koncu ducati hałasuje :)

Fakt jest taki ze sezon dopiero sie zaczyna sprzetów przybędzie ale im bliżej sezonu tym cena bedzie wyższa za ładne sztuki.

Kupiłam golasa ale miał 2 fajne rzeczy Carbony oryginalne i tłumiki Remusa dodatkowo nigdzie nie leciała z niego oliwa,a wracając do domu powiedziałam znajomym ktorzy ze mna pojechali " i tak go sobie zrobie" no i jest taki jaki mi sie wymarzył :)

Oko me wykryło nowego monstera na otomoto.pl - zresztą pewnie przez mnie tam wrócił - wcześniej wyczaiłem go w zakończonych aukcjach :) Użyczycie znów oka ? Cena atrakcyjna ale jako paranoik wręcz uważam, że podejrzanie...

http://otomoto.pl/ducati-monster-620-s- ... 06691.html

Odległość wielka więc znalazłby się może ktoś z okolic kto gotów byłby zrobić małe oględziny w razie czego?

Na siłę szukałem do czego by się tu przyssać ;) i - niestety - jedyne co zauważyłem, to jakby zbyt mocno "deptana" dźwignia zmiany biegów.

Wydaje mi się, że część "z gumką" nie jest prostopadle do ziemi, tak, jakby ktoś stanął na jej czubku ...

Nic więcej nie rzuciło mi się w oko.

OGLĄDAĆ NA ŻYWCA !!!!!

Sprzedawca uprzedza o oponach, ale warto się podpytać kiedy był duży przegląd (z paskami rozrządu i regulacją luzów)

Powodzenia morham :)

OGLĄDAĆ NA ŻYWCA !!!!!

Jest może ktoś zaufany kto byłby w stanie rzucić na niego okiem wstępnie? Z okolic? Do kogoś z forum mógłbym się zwrócić?

Tak się składa, ze oglądałem ten egzemplarz, jak poszukiwałem moto dla siebie. Malowany, prawdopodobnie po przejściach, sam właściciel przynajmniej twierdzi, ze nic o nich nie wie..

Zapomnij o udokumentowanej historii serwisowej moto. Duży przegląd na wstępie musowo. Do jazdy próbnej nie doszło, nie wystarczająco przekonany byłem czy takowa ma sens..

Wybacz, z racji ze było to już jakiś czas temu, mankamentów tej sztuki nie jestem w stanie opisać. Choć sam właściciel miły gość, to motocykl powinien sprzedać się sam.

Malowany, prawdopodobnie po przejściach

Wybacz, ale malowanie nie musi (choć oczywiście MOŻE) oznaczać "przejść".

Patrz moto Kaśki. ;)

Tak, czy inaczej oględziny i jazda powinny rozwiać wątpliwości.

A co do dużego serwisu - też kupowałem ze świadomością, że MNIE to czeka.

Zysk taki, że wiem na 100% CO było robione, KIEDY (wskazanie licznika), PRZEZ KOGO i na jakich CZĘŚCIACH, MATERIAŁACH itd.

Słowem: wolałem wziąć to na siebie niż wierzyć w historię serwisową "sprzedawaną" razem z moto (czy to w przekazie ustnym, czy na piśmie - dziś można zdobyć kwity na wszystko ;) )

Można szukać "igiełki", ale jest to okupione czasem, kilometrami zrobionymi na oględziny, a i tak często kończy się na salonie - ktoś tu już tak szukał maszyny i widząc stan używek zdecydował się na nówkę. Nie można oczekiwać, że motocykl używany będzie idealny. Choć kilka na pewno takich istnieje - lecz raczej nie są na sprzedaż :lol:

Malowany, prawdopodobnie po przejściach

Wybacz, ale malowanie nie musi (choć oczywiście MOŻE) oznaczać "przejść".

Patrz moto Kaśki. ;)

zrozumiałe, są to zgoła odmienne przypadki. Dlatego dodałem: "pradopodobnie" ;)

Dodam jedynie że moto z aukcji wygląda jak z kolorowanki, nic tylko brać. W realu to inna bajka.

Słowem: wolałem wziąć to na siebie niż wierzyć w historię serwisową "sprzedawaną" razem z moto (czy to w przekazie ustnym, czy na piśmie - dziś można zdobyć kwity na wszystko ;) )

stukasz numer do serwisu, dzwonisz i sprawdzasz by się upewnić. Oczywiście jest to kwestia wiarygodności i wielu wielu innych... tak można w nieskończoność..

Można sobie tylko pomóc, poprosić o wsparcie, zrendgenować dokładnie sprzęt, papiery, zrobić słowem wszystko co możliwe by ograniczyć ryzyko, a i tak nigdy nic nie wiadomo..

Stąd polecam zakup sprzętu ze znanego źródła.

Kiedyś ktoś mi powiedział: 'masz choćby jedną wątpliwość --> nie miej wątpliwości, to nie sprzęt dla Ciebie'

morham, ostatecznie to ty składasz podpis. Powodzenia.

moto z aukcji wygląda jak z kolorowanki, nic tylko brać. W realu to inna bajka.

Cenna uwaga ! Dlatego oględziny "na żywca" są tak ważne. :thumbup:

zrobić słowem wszystko co możliwe by ograniczyć ryzyko, a i tak nigdy nic nie wiadomo..
Stąd polecam zakup sprzętu ze znanego źródła.

Święta prawda !

Kiedyś ktoś mi powiedział: 'masz choćby jedną wątpliwość --> nie miej wątpliwości, to nie sprzęt dla Ciebie'

Dobre ! - choć sprzęt używany ZAWSZE budzi jakieś wątpliwości. Na dodatek: nowe potrafią się popsuć, a co dopiero używka. Wiadomo - nie mówię tutaj o celowym "wdepnięciu na minę", a jedynie usterce technicznej. To przecież maszyna - nie powiem nam: "Tu mnie boli, tu mnie napraw, przesmaruj, dokręć".

A w związku z tym, że to maszyna - nie można popadać w skrajność i szukać uparcie "dziewicy" w używkach.

To podobnie, jak z kobietami ;)

Czasem kompromis między ceną, wyglądem i stanem technicznym będzie wyborem z wątpliwościami...

Ale fakt: to morham będzie składał podpis. :D

Czasem kompromis między ceną, wyglądem i stanem technicznym będzie wyborem z wątpliwościami...

Ale fakt: to morham będzie składał podpis. :D

twoje słowa są święte biały :!: :D

Wszyscy macie sporo racji co do tego co piszecie :) Już kilka razy widziałem moto które na zdjęciu wyglądało prawie jak orgazm a na żywca było sklepane strasznie :)

Czekam co mi Pan napisze - potem będę myślał.

Zresztą myślę non stop :)

Zawsze warto sie przejechac pozniej przy pgladaniu kolejnej sztuki juz sa wyczuwalne jakies roznice w prowadzeniu,na plus lub minus.

Prezentuje sie ladnie zywy kolor,fakt ze i tak wklad trzeba zrobic,a jak juz sie zacznie grzebac to pozniej sie idzie za ciosem i konca nie widac :mrgreen: .Tak jak kolega napisał ,malowanie nie musi zaraz oznaczac jakiegos crasch testu :)

Hej

W sobotę wybieram się w okolice Oświęcimia rzucić okiem na jednego potworka. W związku z tym mam pytanko, prośbę. Czy ktoś z okolic Oświęcimia, Bielska i Żywca nie znalazłby by chwili między 14.30-17.00 by potowarzyszyć i moje znajomemu w oględzinach Potwora? (potem jakoś się zrewanżuje). Wyjazd z BB około 14.30.

Znajomy posiada ogólną wiedzę na temat motocykli - na co zwracać uwagę, itp (20 lat doświadczenia z motongami) ale specyfiki Dukatów nie zna więc jakiś konkretnych spraw może nie wychwycić.

Mam kilka zdjęć tego potwora - nie najlepszej jakości - ale nieco później wrzucę je na picasse i może też powiecie na co rzucić okiem (teraz nie mam ich pod ręką)

Rok prod. 1996, na pewno malowany - standardowo stan IGŁA ;) z opisu i rozmowy z sprzedającym...

Kolejny Monster zrobił rotację w obrębie forum. Zostałem właścicielem Monstera od usera hmersky.

Po dwukrotnych oględzinach (raz z motocyklistą, raz z mechanikiem), wymarudzeniu wszystkiego co się dało - przeszedł w moje ręcyska na tzw. emeryturę (czyli na kole latał już raczej nie będzie :P ).

Temat do zamknięcia.

O, to duka zdobrych rąk, nie katowany

Tematy na forum widziałem, filmik na YT widziałem :P Mechanik był uprzedzony coby zwracać uwagę na wszystko :) Świadoma decyzja, świadomy zakup. O co dalej - wyjdzie już w praniu tylko pogodę mi dajtaaaaaaaaa :D

no oby się sprawował i sprawiał tyle przyjemności co mi :)

napewno w bielsku będzie Cię słychać :twisted: :twisted:

a ja puki co się z forum żegnam przynajmniej do maja :D choć nie wiadomo czy padnie na kolejną włoską V2 czy może brytyjską rzędową3 czy może austriacki singiel :D

Dobry będzie, rycy, czeszczy, hamuje i paski ma nowe - :D

Olej synek wymieniał, jak kupował opony to przyszedł się wypłakać że nie będzie miał za co dzieci kąpać. A to że tak ryczy, to delikatnie moja zasługa ;)

I pomaluj zadupek, bo taki jakiś nijaki ;)

No i osłony rozrządu musisz koniecznie dać mi do przerobienia, bo to była ostatnia wola sprzedającego ; )

no już niechciałem robić reklamy Plpt że wydechy to Twoja zasługa :D no a osłonki pasków byłby przerobione na bank... no ale teraz to już wizja nowego szofera :P

no już niechciałem robić reklamy Plpt że wydechy to Twoja zasługa :D no a osłonki pasków byłby przerobione na bank... no ale teraz to już wizja nowego szofera :P

Wizja jest :) I będzie realizowana :D Będziemy modyfikować, modyfikować i zrobimy z niego rukiete :D ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.