bdlk 0 Napisano Marzec 5, 2012 Siemano, tak oto minął rok upadków i wzlotów finansowych, a ja dalej bez monstera :( pojawił się jednak promyk nadziei w tym miesiącu i wypatrzyłem blisko Krakowa takie coś: http://otomoto.pl/ducati-monster-620ie- ... 49613.html Czy rzuca Wam się może w oczy jakiś problem przy tym sprzęcie? Jutro, a właściwie dziś będę dzwonił i postaram się uzupełnić info :) z góry bardzo dziękuję i mam nadzieję, że już niebawem uda mi się zasilić moją skromną osobą szeregi Desmo :twisted: ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
topgear68 0 Napisano Marzec 6, 2012 Linka od rollgazu powinna iść dołem, a nie góra. No i check engine. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bdlk 0 Napisano Marzec 6, 2012 Dzwoniłem i oczywiście wszystko ok hehe co do kontrolki - wybaczcie bo się nie znam szczerze mówiąc, a nie testowałem żadnego monstera - Pan mówi, że ma założony immobilajzer i trzeba wpisywać za każdym razem kod żeby go odpalić jeżeli kluczyk wyjmie się dłużej niż na 4 sekundy. Czy spotkaliście się z czymś takim? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Włodi 0 Napisano Marzec 6, 2012 Say what?! Też mam monstera i też mam immo a nie mam czegoś takiego i szczerze mówiąc jakoś nie specjalnie wyobrażam sobie jak miało by to wyglądać :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 6, 2012 Coś ostatnio dużo sprzętów z problemami immo :? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Marzec 6, 2012 Oo - ke pasa? Pierwszy raz słyszę o czymś takim... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ghostrider 0 Napisano Marzec 6, 2012 na nieodpalonym powinna chyba kontrolka oleju się świecić... hmm? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
topgear68 0 Napisano Marzec 6, 2012 na nieodpalonym powinna chyba kontrolka oleju się świecić... hmm? Racja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 6, 2012 Pan mówi, że ma założony immobilajzer Prawda - ma immo trzeba wpisywać za każdym razem kod żeby go odpalić Przy sprawnym sprzęcie - nie trzeba ! ;) Przychodzi mi do głowy dorabiany kluczyk bez wprowadzenia do pamięci immo - ale znawcą nie jestem. na nieodpalonym powinna chyba kontrolka oleju się świecić... hmm? Prawda - powinna. Chyba, że czujnik nie ma styku (wyciągnięta wtyczka) ;) O ile po włożeniu wtyczki kontrolka nie świeci się cały czas. :lol: :lol: :lol: ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Marzec 7, 2012 Procedura ominięcia immo za pomocą kodu elektronicznego na codzień jest mało praktyczna :) :lol: Naprawa może się okazać bardzo kosztowna. Czy są 2 kluczyki czarne i 1 czerwony? Czy próbowałeś każdym? Zakładam, że kartę kodową ma... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 7, 2012 Procedura ominięcia immo za pomocą kodu elektronicznego na codzień jest mało praktyczna :) :lol: Naprawa może się okazać bardzo kosztowna. Czy są 2 kluczyki czarne i 1 czerwony? Czy próbowałeś każdym? Zakładam, że kartę kodową ma... Mario zerknij na zdjęcia są kluczyki. na zdjęciu widać wszystko co zakładasz. Tak jak pisze Biały sprawdzić wszystkie wtyczki, może jakaś bzdura. Nie ma w okolicach kogoś kto może podjechać z obejrzeć sprzęta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Marzec 7, 2012 Rzeczywiście, nie zauważyłem kluczy. Od czarnego jak nie sparowany to by nie odpalił ale od czerwonego musi. Czy pytałeś sprzedawcę czy to samo jest przy czerwonym? Jeśli jest też problem to poproś aby policzył ile razy mignie pomarańczowa mała diodka immo po przekręceniu klucza. Czy może miga cały czas? jeśli tak to co ile? co 2 sek czy 0,7 sek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bdlk 0 Napisano Marzec 7, 2012 Siemano, dziękuję Wam bardzo za odpo- i podpo- wiedzi, doszedłem jednak do wniosku, że szkoda zachodu, to ma być Monster na jeden sezon, do nabrania wprawy, a w przyszłym zamieniony na marzenie - S4R :) Więc chcę kupić coś sprawnego bez kombinowania. W tym roku mam budżet do 9000 więc może lepiej 600? http://allegro.pl/ducati-monster-600-01 ... 49949.html albo w całkowity oldschool hehehe: http://otomoto.pl/ducati-monster-M2988359.html thx! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach