fotoasadi 0 Napisano Marzec 14, 2012 Heloł, z chęcią nabędę używane tłumiki do Ducati Monster 600, chciałbym wymienić oryginalne na lepsze (tj z ciekawszym brzmieniem), Śmiało piszcie swoje oferty ;) Poszukuję tłumików w miarę tanich do 1000zł. Pozdrawiam rodzinkę ducatistów ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Marzec 14, 2012 Poszukaj na Ebay'u.Za granica pewnie kupisz taniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fotoasadi 0 Napisano Marzec 14, 2012 a łatwo na ebay'u ponoć o kartofle zamiast przesyłki xD przynajmniej tak mnie znajomi straszą :PP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Marzec 14, 2012 Podobnie na Allegro.Bedziesz pewny gdy zamowisz nowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fotoasadi 0 Napisano Marzec 14, 2012 za 1000 to tylko na allegro takie coś znalazłem -> http://allegro.pl/carbon-gp-tlumik-duca ... 68539.html godne uwagi? Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 14, 2012 powiedz mi co Ci nie pasi w tych co masz? za ciche , za mało carbonowe? Szukaj czegoś firmowego, Arrow wiem że matteus kupił ostatnio na jebayu Albo tak jak już ktoś pisał daj do edzia poczytaj : viewtopic.php?f=153&t=3175 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Marzec 15, 2012 Moja rada. Oddaj tłumiki do edzia -> wygoogluj sobie edhaust wiele osob u niego robiło i są happy, a pozostałe z tysia pieniazki przeznacz na bizuterie do monsterka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Truten 0 Napisano Marzec 15, 2012 Te z allegro wg mnie wyglądają baardzo kiepsko. Zwłaszcza te końcówki tłumika takie szerokie wyglądają festyniarsko i oryginalne tłumiki przy tym to dzieło sztuki, ale to oczywiście tylko moje zdanie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Marzec 15, 2012 a łatwo na ebay'u ponoć o kartofle zamiast przesyłki xD przynajmniej tak mnie znajomi straszą :PP taa, ci sami pewnie straszyli żeby stucati nie kupować :lol: płacąc przez paypala masz zapewnioną przesyłkę zgodnie z opisem w aukcji i nie słuchaj takich dobrych znajomych bo w zime będziesz we kapciach chodził Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martyn 0 Napisano Marzec 15, 2012 Zdecydowanie polecam Edzia, mam oryginalne wydechy po przeróbce i za nic w swiecie nie zamienie ich na jakies akcesoryjne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 15, 2012 Polecam swoje / SWÓJ - bo to "singiel". ;) LINK ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Marzec 15, 2012 Jak popolujesz na allegro to napewno cos fajnego znajdziesz, oczywiscie biorac pod uwage ze bedziesz tez ogladal tlumiki ktore niekoniecznie sa plug'n'play do ducati. Ja kupilem 2 tyg temu 2 carbonowe kominy od cbr1000rr i pasuja ;) za 800 zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 15, 2012 i pasuja Za chwilę się okaże, że od Trabanta też "pasują" ;) bo średnica jest zgodna z kolektorem. Zadaniem tłumika nie jest TYLKO wygląd lub dźwięk. 8-) Tak na chłopski rozum: jeśli pasują od np. CBR, to powinny mieć w swoim opisie "do CBR i Ducati", a nie "do CBR" - prawda ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fotoasadi 0 Napisano Marzec 15, 2012 decyzja juz prawie podjeta, mam na oku wydech uzytkownika forum, i jeszcze ten Edhaust chyba. Czekam na odpowiedzi na priv od kilku osob i decyzja bedzie niedlugo podjeta, dam znac co i jak bedzie ;) Przepraszam za brak polskich znakow, ale jestem w pracy dzisiaj 24, a pisze z komorki ( chcialem sie z wami podzielic 'niusami') :) Pozdrawiam wszystkich maniakow! Odezwe sie niebawem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Marzec 15, 2012 i pasuja Za chwilę się okaże, że od Trabanta też "pasują" ;) bo średnica jest zgodna z kolektorem. Zadaniem tłumika nie jest TYLKO wygląd lub dźwięk. 8-) Tak na chłopski rozum: jeśli pasują od np. CBR, to powinny mieć w swoim opisie "do CBR i Ducati", a nie "do CBR" - prawda ? :) Wybacz, ale niestety nie wiem jakie inne zadanie ma tlumik oprocz wygladu i wyciszenia dzwieku? Jesli mu sie podobaja tlumiki od trabanta to jego sprawa xD watpie jednak czy robia takie z carbonu... Kolega pisze ze nie chce duzo wydac, wiec uwazam ze warto sie odrobinke wycwanic i niekoniecznie czekac na gotowe. Zreszta bialy, kto jak kto, ale ty to powinienes rozumiec ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 16, 2012 I rozumiem :) Wiem też, że zadaniem tłumika jest PRAWIDŁOWE odprowadzanie spalin (ciśnienie, prędkość). Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz moje posty z pytaniami. Właśnie stąd to wiem ;) Miałem też dylemat czy "wolne wydech nie spowodują wypalania gniazd zaworowych, czy konieczna jest regulacja parametrów moto po wymianie tłumików na przelotowe ?" Tak więc: Nie tylko wygląd i dźwięk. :) Na szczęście moje tłumiki pozytywnie przeszły badania moto komputerem (zarówno singiel, jak i te obecnie założone od Arnelize) - żadne poprawki regulacyjne nie były potrzebne. :) Nie piszę tego aby w kogoś (Alcapone ;) widzę, że poczułeś się dotnięty) uderzać tylko po to, żeby kolega chcący wymienić tłumiki miał orientację, że czasem zmiana być szkodą dla pracy motocykla i trzeba to zrobić "z głową". Jeśli uda się zastosować tłumik "od Trabanta" i nie będzie to szkodziło silnikowi - OK. Zostanie tylko kwestia wyglądu i dźwięku. :D :D W każdym razie życzę udanego zakupu i zadowolenia z niego. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
edzio 0 Napisano Kwiecień 6, 2012 decyzja juz prawie podjeta, mam na oku wydech uzytkownika forum, i jeszcze ten Edhaust chyba. Czekam na odpowiedzi na priv od kilku osob i decyzja bedzie niedlugo podjeta, dam znac co i jak bedzie ;) Przepraszam za brak polskich znakow, ale jestem w pracy dzisiaj 24, a pisze z komorki ( chcialem sie z wami podzielic 'niusami') :) Pozdrawiam wszystkich maniakow! Odezwe sie niebawem ;) Polecam takiego moda.Wydaje mi się że jest to dobry stosunek ceny do jakości dźwięku.Ostatnio do Wrocławia pojechały moje kominy od M696 .Człowiek był tym moto na hamowni.Nie mam jeszcze danych ale podobno była duża różnica na korzyść mojej modyfikacji względem serii co było wielkim zaskoczeniem i dla właściciela i ludzi z hamowni :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach