77royal 0 Napisano Marzec 19, 2012 Wybiera się ktoś w tym roku do mekki wyścigowej świata ? Bo ja bym chętnie zrealizował to marzenie i pojechał na oklep Dusią dopingować guru prędkości oraz złożyć im należny hołd . Zastanawia mnie jedno . Czy rzeczywiście jest tak przerąbane z biletami na prom ze trzeba je wiele wcześniej rezerwować czy moge porostu wsiąść na Dusie i pojechać nie martwiąc sie ze nie dostane sie na wyspę albo ze zapłacę 10x więcej? Jakieś doświadczenia ? Kto był? Kto jedzie? http://www.iomtt.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rostwor 0 Napisano Marzec 20, 2012 Ja się orientowałem z biletami jakiś miesiąc temu i już wtedy było ciężko znaleźć dzień z wolnymi biletami na prom... więc załatwiaj to już sobie teraz, albo przyjdzie Ci poczekać na wyspie man kilka dni na wyścig:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Marzec 20, 2012 Byłem pewny że pojadę , potem wyskoczyło że WDW i mimo zaciskania pasa kolejno rezygnuję z dobrodziejstw życia .Usycham k.... Na wyspę z GB dopływają tylko dwa promy , jeden stary przerobiony z okrętu wojennego ,drugi a'la wodolot (tym płynąłem :)) nawet nieżle dop...a. Firma Steam Packet ma wyłączność podobnie jak przeloty ma Flybe . Dlatego proponuję prom załatwiać kilka miesięcy wcześniej . Z pieszymi nigdy problemów nie ma , ponoć z motocyklami też ale nie próbowałbym . Pływa też coś z Dublina ale to raczej nie po drodze ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 25, 2012 Ruszyło TT MAN 2012 . Przed chwilą rozpoczął się pierwszy trening wolny , może ktoś chce posłuchać http://www.manxradiott365.com/resources/radioplayer/ . Pogoda podobno jak na Majorce - cały rok leje , zimno i brzydko tylko na wyścigi się praktycznie wypogadza - magia TT mawiają miejscowi :) Poniżej program imprezy : http://www.iomtt.com/TT-2012/Practice-a ... edule.aspx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 26, 2012 Pochrzaniłem - żyję tym wyścigiem i czekam :) . Pierwsze treningi rozpoczęły się dzisiaj nie wczoraj - sorki http://www.youtube.com/watch?v=RGyOQR6mu2M Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Włodi 0 Napisano Maj 26, 2012 Rewelacyjny filmik! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
77royal 0 Napisano Maj 26, 2012 Respect!!! Chwała im i sława .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grants 0 Napisano Maj 26, 2012 nadludzie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Maj 27, 2012 ..........jedzie jakis ducati? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 27, 2012 Michael Rutter nas niestety zdradził na rzecz Kawasaki ;) .Jakieś Ducati jedzie ale listy startowej w internecie nie ma :evil: . Czekam na program w wersji papierowej :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 31, 2012 W TT IOM 2012 na Ducati 1199 Panigale startuje Lee Johnston . Chłopak nie mając wiele czasu na zapoznanie się z motocyklem a zdobył dwa tygodnie temu drugie miejsce w Superstockach na North West 200 :) . Zespół Millsport Racing Ducati wystawia Lee w klasie Superstock i Superbike i okazuje się że nowe Ducati też świetnie lata ;) - trzymam kciuki :thumbup: http://www.motorbikenews.co.uk/podium-f ... -west-200/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 31, 2012 Dla zainteresowanych wrzucam program , właśnie dostałem :) . Nie wiem o co chodzi ale Ducati się nam straciło :roll: . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 31, 2012 część druga . . .Mark Buckley (fot.11) niestety już nigdy nie wystartuje :cry: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Maj 31, 2012 część druga . . .Mark Buckley (fot.11) niestety już nigdy nie wystartuje :cry: :cry: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Czerwiec 4, 2012 Sobotnie Dainese Superbike TT wygrał mój idol :D - John McGuinnes bijąc przy okazji ( to już tradycja ;)) rekord dnia . Prędkość średnia jaką osiągnął to 130.483 mph ( ok 208.6 km/h :crazy: ) . Całkowita długość wyścigu w 6-ciu okrążeniach to 226.38 mph ( 362 km ) i mr. McPint potrzebował na to 1godz i 46 min łącznie z trzema pitstopami . Nie zapominajmy że trasa to krawężniki , słupy , lampy ,budynki kilka cm . od jezdni :crazy: Jest to 18-ty triumf Johna w Man TT i jeżeli tylko nie nawiedzi go awaria tfu tfu , w tysiącach nie ma na niego bata . AJ LOWJU DŻON :D ps. Po 2 godzinnym opóżnieniu ruszył 1szy wyścig Supersport . Liderem dwóch okrążeń był M.Dunlop lecz prawdopodobnie z powodów technicznych wycofał się , G.Martin out po pierwszym kółku :( . O godz. 18.00 czasu GB jadą Superstocki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Czerwiec 4, 2012 Kosmita John McGuinnes pozamiatał w stockach . Jeszcze nie ma wyników ale już wiem , wiadomości z pierwszej ręki . Wszyscy ,nawet zawodnicy wypowiadają się o Johnie że jest poza zasięgiem . Chłop jeżdzi zupełnie inaczej , pewniej, bez napinki - przekozak. Przygodę z TT rozpoczął w 1996 r kiedy dotarł na wyspę na jakiejś bagażówce , bidny jak mysz kościelna . Sam mówi o sobie że nie wyobraża sobie ścigania w grupie po tradycyjnym torze i nie ma potrzeby trenowania gdyż ma w sobie jakieś takie cuś . A na codzień przykładny ,skromny ,miły mąż ,tatuś czy sąsiad :D ps. Supersporty : 1 -5 Bruce Anstey 600 Honda / Padgett's MMCG Racing 01 12 55.92 124.160 Silver 2 -4 Cameron Donald 600 Honda / Wilson Craig Racing 01 12 56.69 124.138 Silver 3 - 15 William Dunlop 600 Honda / Wilson Craig Racing 01 13 17.80 123.542 Silver 4 - 1 John McGuinness 600 Honda / Padgett's MMCG Racing 01 13 26.06 123.310 Silver ps2. jakitaki uwielbiam cię czytać :lol: :lol: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Czerwiec 4, 2012 Jesteś gość............czyszcze lańcuch! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Czerwiec 4, 2012 oglądałem high lighty z tego wyscigu po prostu :shock: :shock: :shock: :shock: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
77royal 0 Napisano Czerwiec 4, 2012 oglądałem high lighty z tego wyscigu po prostu :shock: :shock: :shock: :shock: To daj linka ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Czerwiec 4, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=4isehYgyFto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Czerwiec 5, 2012 Szzzzatany :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Czerwiec 5, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=4isehYgyFto&feature=related Dzięki stary :thumbup: . Poniżej ciekawe zestawienie zwycięzców Man TT z soboty -40-to letni McGuinnes (już ma 19 triumfów :)) jest na bardzo dobrej drodze by przeskoczyć tak niesamowitą postać jak nieżyjący już Joey Dunlop . Joey - jedna z największych postaci TT , w 2000 roku w Estoni , po wygranym już wyścigu kat. 750 i 600 startował również w 125 . Było mokro ...Joey stracił panowanie nad motocyklem i uderzył w drzewo :oops: .Zginął na miejscu w wieku 48 lat .Wyspa Man oraz jego rodzinna miejscowość Ballymoney w Irlandii uczciła zasługi Dunlopa podobnym pomnikiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Czerwiec 6, 2012 No i mamy historyczną chwilę :D w wyścigu pojazdów elektrycznych TT Zero (emisji spalin ;)). Kilka lat temu rząd wyspy man ufundował nagrodę pieniężną dla śmiałka który przekroczy barierę 100 mph - chodzi o prędkość śrenią . W 2010 motocykl firmy z polskimi korzeniami :clap: Moto Czysz , osiągnął 96,... , rok póżniej 99 coś tam a dzisiaj Michael Rutter pobił magiczną barierę ze średnim czasem nieco ponad 104 mph :) . Wyścig TT Zero widziałem 2 lata temu , dziwne to takie , niby motocykl a dzwięk ? Skrzyżowanie odkurzacza z wiertarką i proszę sobie wyobrazić że to coś tnie na prostej ponad dwie paczki :crazy: :-o Dzisiaj jeszcze wyścig sidecarów , 2 wyścig supersportów oraz kwalifikacje do wisienki na torcie czyli Senior TT :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Czerwiec 8, 2012 Dzisiejszy finał na wyspie Man - czyli Poker Stars Senior TT ze względu na warunki pogodowe przełożono na jutro . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Czerwiec 11, 2012 Pogoda na Man w piątek bardzo się popsuła ,gesta mgła na odcinku górskim, lało ,wiał silny wiatr , zimno jak cholera więc finałowy wyścig wciąż przekładano ,o godzinę ,potem cztery następnie na sobotę . Kolejny dzień nie przyniósł poprawy aury , zdecydowano się na kolejne opóżnienia Senior TT na godziny popołudniowe oraz skrócenie dystansu z sześciu do czterech okrążeń . Ok godziny 16.00 komisja ds bezpieczeństwa wraz z zawodnikami : Johnem McGuinnessem , Connorem Cuminsem i Ianem Lougherem ,dokonała inspekcji toru i jednogłośnie stwierdzono , że warunki są zbyt niebezpieczne aby się ścigać . Nie było sensu na kolejne odkładanie startu wobec czego pierwszy raz w historii TT odwołano wyścig w tej najbardziej prestiżowej klasie :? . Pozostaje powiedzieć - zapraszamy za rok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach