Marcin28 0 Napisano Marzec 20, 2012 Witam wszystkich, stałem się właścicielem monstera pod koniec zeszłego sezonu, zrobiłem na nim jakieś 500km i zaczeły się problemy. Poczatki były takie że nagle tracił moc, strzelał, krztusił się aż wreszcie przestał odpalać. Wymieniłem mu świece i znowu było dobrze ale po 50km znowu się zaczeło. Iskre niby podaje, gaźnik był podobno czyszczony i regulowany przez poprzedniego własciciela. Macie jakieś pomysły albo namiar do jakiegoś speca od Ducati we Wrocławiu? Jest to mój pierwszy motocykl, nie znam się zbytnio na tym więc wolał bym sam nie grzebać ale mam też ograniczone środki finansowe więc prosze o jakąś radę co jeszcze moge zrobić we własnym zakresie. Z góry Dziekuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Marzec 20, 2012 Witam wszystkich, stałem się właścicielem monstera pod koniec zeszłego sezonu, zrobiłem na nim jakieś 500km i zaczeły się problemy. Poczatki były takie że nagle tracił moc, strzelał, krztusił się aż wreszcie przestał odpalać. Wymieniłem mu świece i znowu było dobrze ale po 50km znowu się zaczeło. Iskre niby podaje, gaźnik był podobno czyszczony i regulowany przez poprzedniego własciciela. Macie jakieś pomysły albo namiar do jakiegoś speca od Ducati we Wrocławiu? Jest to mój pierwszy motocykl, nie znam się zbytnio na tym więc wolał bym sam nie grzebać ale mam też ograniczone środki finansowe więc prosze o jakąś radę co jeszcze moge zrobić we własnym zakresie. Z góry Dziekuję. Mysle ze napewno tutaj znajdziesz odpowiedz: viewforum.php?f=158 "niby podaje" "podobno czyszczony" O 2 niewadome za duzo w twojej wypowiedzi ;) Upewnij sie co do tych 2ch punktow, przeczysc gazniki, zalej nowa benzyne i wymien filterek paliwa. Jesli sie boisz to mysle ze taka operacje bedzie potrafil przeprowadzic kazdy pierwszy lepszy warsztat, ale nie sa to raczej czary mary... dobrze jest znac swoja maszyne a jak zawsze sie bedziesz bal to nigdy jej nie poznasz ;) Moze jakis kolega z wroclawia okaze sie pomocna reka, ja tam nie mam pojecia gdzie kogo szukac :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 20, 2012 Mam ten sam Motocykl z tego samego rocznika. Gaźniki do przeglądu Marcin, inspekcja świec, tu szukaj odpowiedzi. U mnie podobne objawy były przy uszkodzonych membranach w gaźnikach. Wszystkiego co potrzebne Ci do poznania Swojej maszyny choć troszkę powinieneś się dowiedzieć z forum. Co nie oznacza że masz sam naprawiać jeśli nie potrafisz. poczytaj i zobacz jak to wygląda u Ciebie. http://www.motocykl-online.pl/artykuly/swiece_zaplonowe To chyba najprostszy sposób rozpoczęcia diagnozy. I tu zgadzam się z Alcapone w obu kwestiach dobrze jest znac swoja maszyne a jak zawsze sie bedziesz bal to nigdy jej nie poznasz ;) no i oczywiście kwestia powitania... p.s. nie jestem mechanikiem, podawane przeze mnie rady są wynikiem doświadczeń przy moim własnym motocyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcin28 0 Napisano Marzec 20, 2012 Zaczne od nowych świec, filtra paliwa i świeżego tankowania. Dalej zobaczymy... Dziekuję wszystkim za porady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach