Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
bast3k

Elekryka - jedyny czy znany przypadek?

Polecane posty

Nie zniechecam sie, walcze chociaz pewna konsternacja jest...

Ale do rzeczy, zaobserwowalem nastepujace przypadki zwiazane z odpalaniem (w zasadzie nieodpalaniem) moto:

1. Po przekrecenia kluczyka w stacyjce obserwuje znikome zasilanie na zegarach, co objawia sie brakiem zaplonu i reakcji na starter.

Raz na 50 udaje sie moto odpalic (ale o tym pozniej). Probowalem roznych sztuczek tj, machanie motocyklem na lewo i prawo, podmiana aku (specjalnie zakupilem Odyssey PC680). Praktycznie nie ma roznicy czy silnik cieply czy zimny.

Film prezentuje owe zachowanie: [bBvideo 425,350:3kj1l4ej]

[/bBvideo]

2. Jak juz "stacyjka" zalapie odpalam (chociaz tez nie zawsze ale o tym w punkcie 4)

Film prezentuje poprawne odpalenie moto: [bBvideo 425,350:3kj1l4ej]

[/bBvideo]

3. Wydaje mi sie (ale tylko byc moze wydaje!), ze jak poruszam przelacznikiem swiatel to wspomagam proces startu

4. Zdarzylo sie wczoraj (niestety nie sfilmowalem), iz moto wystartowalo, niemniej po kilku sekundach gaslo (przez zgasnieciem obserwowany byl nagly wzrost obrotow). Gaslo rowniez jak sie zapalilo swiatla. Generalnie slaba sprawa jak sie wyjezdza z garazu, bo mozna niesamowicie wyglebic...

5. Planuje podjechac do motomaniax w najblizsza sobote niemniej wciaz brakuje czasu, praca dzieci praca dzieci praca dzieci... Wolalbym do tego czasu znac chociaz przyczyne problemu.

Kurcze, mam podobne problemy przy zapalaniu swojego potworka 620.

Z tym że u mnie dodatkowo zdarzy się że po włożeniu i przekręceniu kluczyka jest brak reakcji na zegarach, kontrolkach (kontrolka immobilizera rownież nie świeci).

Czekam na dalsze info...

U mnie takie rewelacje były spowodowane złym stanem głównego przekaźnika :) Taka mała podpowiedź z mojej strony.

kochani,

rzeczywiscie sugestie dotyczace glownego przekaznika okazaly sie sluszne.

decyzja elektryka wykonujacego prace, jego nazwisko pozostanie tajeminica. niemniej ponizej lista rzeczy, ktora zakonczylismy:

1. prawidlowe poprowadzenie elektryki (wlacznie z usunieciem idiotycznych lutow itp.)

2. zmiana akumulatora na odyssey pc680 (zdjecia ponizej)

3. wymiana glownego przekaznika

4. przy okazji wymiana kierunkow na ledowe

teraz moto odpala lepiej niz honda :D

p.s.

w zwiazku z faktem, ze zaczynam przebudowywac monsterka zgodnie ze swoja ideologia, reszta w nowym, niezaleznym watku.

dzieki za pomoc!

2SS_7223.jpg

2SS_7226.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.