Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
duc748

Monster 796 - wrażenia

Polecane posty

pozwalam sobie założyć topic o moim 796

pierwsze 400 km za mną

od pierwszych kilometrów zakochany w motorze, ergonomii, pozycji za kierownicą, radialnymi zaciskami, wyglądem i brzemienie silnika.

mam 184 i ważę 90

wymagany więc upgrade przedniego zawieszania... myślę, że prędzej czy później (drugie hobby) "wjadą" lagi z 1098/848 - konieczna pełna regulacja. Dobicie do końca przy mocnym hamowaniu / praktycznie brak "reboundu"

zeszły sezon to była Hayka... wsiadłem w tym tygodniu i ... na 6 biegu można jechac od 60 km/h - w potworze szóstka raczej od 125 km...

poniżej 4000 duuużo drgań i silnik nie przyjmuje tak niskich obrotów (może by dać zęba mniej z przodu?)

w koncie leżało czerwone pudełko z literą T - postanowienie było następujące. 3000 km jadę na hamownię sprawdzam motorek, na miejscu zakładam T + komp i K&N i sprawdzam zmiany... nie wytrzymałem. Załozyłem dziś Termiki na próbę i ... zauważalna poprawa na dole...

bardzo zadowolony z Pirelek.. dużo gripu.. gdyby nie tak miękki przód złożenia były by jeszcze większe. Opona grzała się nawet przy jazdach przy 3 stopniach

Wyjeżdzam II pełny zbiornik... miły patent z wkaźniekiem, który przełącza się na trip w momencie zapalenia kontrolke rezerwy (przejechałem 30 km i zatankowałem) . W planie literek do plecaka i sprawdzenie zasięgu rezerwy.

Niepodzianka. Wydobyłem z szafy torbę na zbiornik i ... nie trzyma się - fakt to przecież plastik !

Trochę bywa ze mną różnie... raczej motocykle SBK / SS a tu teraz Monsterek. Ale jazda motocyklem ważącym 160/170 kg.. bezcenne

W wizjerku jakiś glucik/para wodna - wiozłem go niestety w -20 i nie wyszło to na dobre.. trochę białego g... w korku - trudno dojeżdze do I przeglądu....

Mile zaskoczony osiągami silnika, troche tęsknię za suchym sprzęgłem.

Postanowienia - nie kombinować.. jeździć

21.10 - idę za pomięci trochę do góry dźwignię zmiany biegów podnieść i przestawić zegarek (aaa ten display !!! :) )

Fajna recka. Dawaj znać jak pomiary na hamowni. Ja założyłem filtr K&N, tłumik SC Project i moduł od Rapid Bike. Niestety nie byłem przed modsem na hamowni, ale jak będę miał możliwość to sprawdzę jak jest po modyfikacji. Moto wyraźnie lepiej przyśpiesza, brzmi lepiej i waży jeszcze mniej. :mrgreen:

Co do nurkowania mozna wlac olej gestrzy ok 7,5 W. I nurkowania niebedzie.Standardowo leja w fabryce 5w.

10w nie polecam amor straci na plynnosci.

A tak poza tym swietny motór tez chce zobie takiego sprawic ale cena nieosiagalna dla mnie i zostane chyba przy 696.

dzięki za uwagę o oleju

miało być właśnie białe 696 bo białe i chłodzenie powietrza pasuje mi ale.. mam 40 lat i 160 z tyłu.... ???

co do oleju fakt - może tak właśnie zrobię.. to wyjaśnia czemu od 5 lat mam w garażu nie otwartą butelkę Mobila...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.