Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
1jabartoldi

licznik multi 1000

Polecane posty

Koledzy, jestem już po x 2 po powitalni, posiałem hasło więc logowałem się ponownie.

Jak tylko zgram zdjęcia mojej młockarni Multi 1000 DS - wrzucę do wątku o naszych motocyklach - a teraz prośba. Pękł mi silentblock (mocowanie górne ) od licznika. Rozwarstwił się co znaczy, że guma została przy liczniku, a oderwał się - odwulkanizował - zaczep ze śrubą mocującą licznik do ramki owiewki.

Czy ktoś z was miał taki problem? Czy mozna wymienić ten silentblock, jeśli tak - gdzie zamawiamy? Jeśli nie - jakiś patent?

na razie pomogła trytrytka trzymana w kieszeni - ale to ładnie nie wygląda, kiedy zegar na około nią opięty:-)

wczoraj zrobiłem 600 km w ramach testu. Wszystko ok: motocykl jedzie, amuje. Padł też kierunek. P0 27276276 razach kiedy czyściłem styki od przedniej żarówki - w zakładzie wulkanizacyjnym wymieniłem samiczki łączące obsadę tej żarówki i jak ręką odjął - działa:-)

Bartek

PS. kilka prostych spraw; Wielkopolska gdzie na serwis? Ceny? Dalej: gdzie się zamawia częsci i materiały eksploatacyjne. Jestem po ładnych kilku latach jeżdzenia beemami i tu nie było tematu bo w Poznaniu była firma boxer parts i wysyłała 2 dnia paczuszki, czy mamy coś takiego dla dukatów?

Pękł mi silentblock (mocowanie górne ) od licznika. Rozwarstwił się co znaczy, że guma została przy liczniku, a oderwał się - odwulkanizował - zaczep ze śrubą mocującą licznik do ramki owiewki.

Czy ktoś z was miał taki problem? Czy mozna wymienić ten silentblock, jeśli tak - gdzie zamawiamy? Jeśli nie - jakiś patent?

Silentbloki sa wymienialne. Możesz zamówić oryginał albo zastosować zamiennik. Kupisz w sklepie motoryzacyjnym tylko dobierz odpowiedni wymiar. Zdarzają się dłuższe śruby które trzeba przyciąć. Za długie mogą uszkodzić elektronike w liczniku. Nad jedną śrubą jest akurat element odpowiadający za kierunkowskazy.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.