1jabartoldi 0 Napisano Maj 2, 2012 Koledzy, jestem już po x 2 po powitalni, posiałem hasło więc logowałem się ponownie. Jak tylko zgram zdjęcia mojej młockarni Multi 1000 DS - wrzucę do wątku o naszych motocyklach - a teraz prośba. Pękł mi silentblock (mocowanie górne ) od licznika. Rozwarstwił się co znaczy, że guma została przy liczniku, a oderwał się - odwulkanizował - zaczep ze śrubą mocującą licznik do ramki owiewki. Czy ktoś z was miał taki problem? Czy mozna wymienić ten silentblock, jeśli tak - gdzie zamawiamy? Jeśli nie - jakiś patent? na razie pomogła trytrytka trzymana w kieszeni - ale to ładnie nie wygląda, kiedy zegar na około nią opięty:-) wczoraj zrobiłem 600 km w ramach testu. Wszystko ok: motocykl jedzie, amuje. Padł też kierunek. P0 27276276 razach kiedy czyściłem styki od przedniej żarówki - w zakładzie wulkanizacyjnym wymieniłem samiczki łączące obsadę tej żarówki i jak ręką odjął - działa:-) Bartek PS. kilka prostych spraw; Wielkopolska gdzie na serwis? Ceny? Dalej: gdzie się zamawia częsci i materiały eksploatacyjne. Jestem po ładnych kilku latach jeżdzenia beemami i tu nie było tematu bo w Poznaniu była firma boxer parts i wysyłała 2 dnia paczuszki, czy mamy coś takiego dla dukatów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krupin99 0 Napisano Maj 6, 2012 Pękł mi silentblock (mocowanie górne ) od licznika. Rozwarstwił się co znaczy, że guma została przy liczniku, a oderwał się - odwulkanizował - zaczep ze śrubą mocującą licznik do ramki owiewki. Czy ktoś z was miał taki problem? Czy mozna wymienić ten silentblock, jeśli tak - gdzie zamawiamy? Jeśli nie - jakiś patent? Silentbloki sa wymienialne. Możesz zamówić oryginał albo zastosować zamiennik. Kupisz w sklepie motoryzacyjnym tylko dobierz odpowiedni wymiar. Zdarzają się dłuższe śruby które trzeba przyciąć. Za długie mogą uszkodzić elektronike w liczniku. Nad jedną śrubą jest akurat element odpowiadający za kierunkowskazy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1jabartoldi 0 Napisano Maj 7, 2012 dziekuję za podpowiedź, Bartek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1jabartoldi 0 Napisano Czerwiec 7, 2012 naprawione, temat nieaktualny:-) Bartek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach