Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
sewerGT

Poszukuję Monstera 900

Polecane posty

czas mnie trochę goni...wiadomo praca, praca i jeszcze raz praca...tym bardziej że mieszkam w Świnoujściu i jestem marynarzem to w ogóle wyklucza moje wycieczki po kraju. na tę chwilę pozostaje mi jeden weekend wolny do lipca a Monsterka trza kupić. proszę o pomoc osoby które mogą mi pomoc i obejrzeć sprzęt na miejscu i wydać pierwszą opinię...taką najprostszą, szczerą do bólu bym nie tracił mojego i tak ograniczonego czasu na szroty po szlifach składanych w stodole. moim zdaniem ten motor jest za piękny żeby go w ten sposób traktować.

jeżeli chodzi o kwotę to mam na zakup przeznaczone ok 15.000 plus minus 2kzł. oto kilka propozycji 900setek a i innych jeżeli by były tego warte:

http://otomoto.pl/ducati-monster-695-wy ... 93423.html

http://otomoto.pl/ducati-696-monster-20 ... 68346.html

http://allegro.pl/ducati-monster-900-ja ... 73837.html

http://otomoto.pl/ducati-monster-696-M3112718.html

http://otomoto.pl/ducati-monster-monste ... 23364.html

http://allegro.pl/show_item.php?item=2312395082

BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY ZA KAŻDĄ POMOC!!!! :D

Wśród tych, które podałeś tylko dwa to 900-ki. Anyway ta 900-ka za 14,5 już wcześniej w jakimś temacie sprzedażowym się przewinęła (viewtopic.php?f=108&t=8854). Moim zdaniem ładna i chyba nawet Biały nic złego na fotkach nie wypatrzył a jak już Biały nie wypatrzył to znaczy że na zdjęciach nic złego nie widać :) jedyny sposób jechać i obejrzeć ;)

jak już Biały nie wypatrzył to znaczy że na zdjęciach nic złego nie widać

:lol:

Biały to nie żadna "wyrocznia".

sewerGT - skoro dałeś linki również do M696, to nie lepiej Ci jechać w ciemno do Martyny ??

LINK

Cena dobra, moto pod stałą opieką "naszych" Maniax'ów, od Klubowiczki...same plusy dodatnie ;)

No Biały ale OKO masz niezłe, zawsze jak gdzieś coś krzywe czy zadrapane to wypatrzysz ;)

A najwięcej widzę w swojej Bestii ;) :lol:

Tylko kasa mnie hamuje - niestety. :(

Mam tyle do zrobienia...a tu żona, dzieci, kredyty, samochody...echhhh - może na emeryturze... :lol:

To pewnie już całkiem niedługo :lol:

;) ;)

Dyć on jest Biały a nie Siwy jakiś ;) (bez wycieczek żadnych). Na emeryta nie wygląda chyba, że z racji wykonywanej pracy cfaniak szybko ucieknie w słodkie nieróbstwo w spłaty kredytów wrabiając małżonkę i dzieciarnię ;) (a co niech zaczynają od małego pracować... i tak w tym kraju się normalnej emerytury nie doczekają ale może głodem nie będą przymierać jak będą miały 80 lat stażu pracy ;) ). Koniec offtopa :D

kurcze ładna ta bestia od Martyny...jedyne co to kolor...ale mając wybierać to na kolor nie ma co patrzeć...już się dziś do Martyny odezwę i dopytam szczegółów :D Dzięki biały za radę może to i lepiej że 696 jak na początkującego motocyklisty.

jedyne co to kolor...

Jeden z kilku w Polsce. ;)

Zamiast wydawać od razu na duży serwis powiedzmy 2500 zł możesz sobie kupić nakładki na zbiornik, zadupek i błotnik i już masz inny kolor. ;) :D

JBo    0
jedyne co to kolor...

Jeden z kilku w Polsce. ;)

Zamiast wydawać od razu na duży serwis powiedzmy 2500 zł możesz sobie kupić nakładki na zbiornik, zadupek i błotnik i już masz inny kolor. ;) :D

Chwila, chwila...

Ale Niebieski to bardzo dobry kolor... Przekonasz się

Wiem cos o tym.

Wiadomo, Biały jest ukierunkowany na jeden kolor....

JBo    0

A wracajac do tematu

to ja osobiscie wolałbym M900,

ale ja jestem zwolennikiem 900tek.

takie już mam klapki na oczach, ew M1000

ale jak na razie poza moim zasięgiem ;-)

Kupuj kolego od Martyny z pewnego żródła albo szukaj M900/M1000

Też jakoś wolę "starego" Monstera, chociaż powoli zaczyna przekonywać się do tej "nowej" linii. ;)

A niebieski wcale nie jest zły. Ba - jako posiadacz unikalnego malowania czułbym się chyba lepiej wśród czarnych, czerwonych czasem białych i żółtych.

Taka "fabryczna personalizacja" ;)

E-tam - biały Monster podoba mi się i już. Niewiele brakowało a śmigałbym żółtkiem (znaczy żółtym Monsterem, a nie "japońcem" ;) :lol: )

Podawałem tylko receptę na zmianę jak ktoś miałby decydować o zakupie pewnego sprzętu przez pryzmat koloru.

Kolorem się nie jeździ. :)

co racja to racja kolor nie jeździ a i osobiście niebieski mi się podoba...to tylko przekonanie do tego że Włoch ma być czerwony albo czarny...śmigałem przepiękną czerwoną Alfą GT i tak jakoś mi wciąż w świadomości utknęło.

A odnośnie M900 a M696 to czy jakieś ewidentne różnice się pojawiają? mówisz biały o linii to fakt...silnik-też wiadomo...ale czy jest coś co ma czego ja nie zauważam? :P

Mówiąc "linia" miałem na myśli "linię produkcyjną", czyli po prostu młodszy model.

Przekładając na Alfę - jedni wolą "kwadratowe" 155 - inni smukłe 156. ;)

Tylko tyle miałem na myśli.

Żadnego drugiego dna. :)

JBo    0

Też jakoś wolę "starego" Monstera, chociaż powoli zaczyna przekonywać się do tej "nowej" linii. ;)

A niebieski wcale nie jest zły. Ba - jako posiadacz unikalnego malowania czułbym się chyba lepiej wśród czarnych, czerwonych czasem białych i żółtych.

Taka "fabryczna personalizacja" ;)

E-tam - biały Monster podoba mi się i już. Niewiele brakowało a śmigałbym żółtkiem (znaczy żółtym Monsterem, a nie "japońcem" ;) :lol: )

Podawałem tylko receptę na zmianę jak ktoś miałby decydować o zakupie pewnego sprzętu przez pryzmat koloru.

Kolorem się nie jeździ. :)

Biały, ale ja zartowałem z tym ukierunkowaniem na jeden kolor.

Ja jakos nie moge się przekonać do "nowej lini"

nr 1 dla mnie to cały czas stary monster,

Bo ja bardziej konserwatywny jestem

A mówiąc o zóltym monsterze, też prawie takiego nabyłem

Właściwie chciałem nabyć ale w '99 cena za rocznego ducati była taka ze w "papcie się nie zmiesciłem"

I kupiłem SV650 też zółta

Niedsyć ze żółtek to jeszcze żólty

jak można tak sprzęta zaniedbać, i przypięty jak pies przy budzie ... :evil: sklepałbym pochłaniacz takiemu... : :evil:

Chłopie, naprawdę nie rozumiem.

Szukasz gdzieś po internecie rozjebundów 696 a pod nosem masz pewniaka od Martyny. Na dodatek tańszego.

A moje doświadczenie na tym forum wskazuje na to, że 99% tych, którzy tu przychodzi i tak wymyśla podczas, gdy inni podają mu na tacy sztuki które może brać bez stresu... Albo nie kupują w ogóle, albo kupują takiego rozjebundę i po niedługim czasie wylewają swoj gorzkie żale jaki to Ducati jest złe, niedobre i awaryjne.

od Martyny temat zamknięty już niestety... :cry:

Szkoda że nikt nie potrafi mi nic powiedzieć na temat tych dwóch Ducatów bo naprawdę są ładne ale potrzebuję zimnej obiektywnej oceny... :P

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.