Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

JBo

Lusterka monster, kto mi poleci cos fajnego

Polecane posty

dołączę się do tematu. widział ktoś coś takiego w praniu lub do kupienia w PL?

http://www.motortogo.com/index.php/motorcycle-7-8-22mm-handle-bar-end-mirrors-w-insert-bushing-clamp-on-adapter.html

Miałem takie w swoim 696.... skierowane w dół.

Po jakimś czasie przyzwyczaiłem się do nich... a i widoczność była niezła... ale jakość wykonania marna.... jeśli zależy Ci na jakości wykonania to Rizoma, albo coś podobnego.

Mi powyżej 150-160 km/h pęd powietrza składał te lustra :cry:

post-89220-0-82801900-1420496767_thumb.jpg

Rizoma trochę droga. szukam czegos w okolicach 200-300 zl właśnie tak jak u ciebie. podłużne, skierowane w dół, czarne. 

Rizoma trochę droga. szukam czegos w okolicach 200-300 zl właśnie tak jak u ciebie. podłużne, skierowane w dół, czarne. 

Te lustra nie są złe... ale tak jak mówiłem jakość wykonania taka sobie niestety... no i ja musiałem moje podkleić żeby się nie składały przy dużych prędkościach.

Ale skąpy płaci dwa razy... więc szukaj czegoś co jest dobrze wykonane bo będą cie irytować jak na autostradzie złoża się :-|

Widać te nowe Ducaty to inna "słabsza" bajka. 240/h to łapie na obwodowej 3miasta jak są ku temu warunki .

NIe wiem dlaczego kolega Kaz jest taki sceptyczny. Jeżeli mój M620 jest w stanie polecieć 202-204 km/h, fakt że potrzebuje trochę czasu od tych 190 żeby się rozpędzić, to chyba liter nie powinien mieć aż takich problemów żeby 240 osiągnąć.

Co do luster co ma Vince, też za takie zapłaciłem, jeszcze ich nie mam bo nie mogę się z ziomkiem z Gdyni jakoś zgrać, ale jak coś będę kombinował. Najwyżej jak Vince napisał, będziemy usztywniać klejem :)

Łukasz, te lustra PUIG bardzo ładne są, trzeba było mi się rozejrzeć dokładniej :)

Kaz    0

S2r 220 kph max a to co widzisz na spedo to podpucha.250 to u mnie na 1199s spedo pokazuje 275.

Czyżby liczniki motocyklowe miały większe przekłamanie niż samochodowe? Przy 220 samochodem, według GPS jadę 212-213 km/h. Przekłamanie poniżej 5%. W Twoim 1199s przekłamanie to circa about 10%, trochę sporo, ale oczywiście nie mówię że niemożliwe. Może kiedyś odważę się pojechać tyle motocyklem. A jak podają różne źródła że Diavel np. ma top speed 272 km/h - to jest to zmierzone? na budziku? czy zmierzone na budziku?

Co do luster, cholera naprawdę żałuje że tych PUIG nie widziałem wcześniej, ale zobaczymy co będzie z tymi!

Ja mam podobne, jak koledzy. Montowane do kierownicy - można je skierować w górę lub w dół i samym lusterkiem jeszcze można obrócić na zewnątrz, jak ktoś chce.

Miałam drobny problem z montażem - gumy w komplecie miały za dużą średnicę podobnie jak nakrętka. Więc tu trochę kombinowania było.

Plusem jest to, że są sferyczne i lekko niebieskawe więc nie ma refleksów od słońca :)

11021213_10152726639373733_9006331575360

Ja mam podobne, jak koledzy. Montowane do kierownicy - można je skierować w górę lub w dół i samym lusterkiem jeszcze można obrócić na zewnątrz, jak ktoś chce.

Miałam drobny problem z montażem - gumy w komplecie miały za dużą średnicę podobnie jak nakrętka. Więc tu trochę kombinowania było.

Plusem jest to, że są sferyczne i lekko niebieskawe więc nie ma refleksów od słońca :)

Hej - powiedz pls co to za lusterka. thx!

KGr    1

Ebay Twoim przyjacielem. Wzor Rizoma, wykonane pewnie w HK (przepraszam jezeli sie myle). Cena kolo 20$, ale jakosc-cena lepsza niz w rizomie :)

(wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk)

sporo tego wszystkiego jest w internecie, wszystkie tak samo wyglądają na zdjęciach dlatego gdybym mógł Anja bądź KGr o podesłanie jakiegoś linka do konkretnej aukcji to będę wdzięczny

dzieki za wskazowke!

faktycznie - po wpisaniu na ebay "ducati bar end mirrors" wyskakuja identyko jak te u Anji.

KGr    1

sporo tego wszystkiego jest w internecie, wszystkie tak samo wyglądają na zdjęciach dlatego gdybym mógł Anja bądź KGr o podesłanie jakiegoś linka do konkretnej aukcji to będę wdzięczny

Ja z HK kupowalem tylko u http://shop.the2wheels.com/ - jakosc byla adekwatna do ceny (tylko sruby byly "rdzewne")

czesci z allegro tylko inne i jeszcze nie dotarly :P

tak sobie mysle ze jak juz biduje teclusterka to moze by sie jakas kiera przydala nowa :P

podpowiedzi mile widziane :))

Nie ma sprawy, od tego typa kupowałam parę miesięcy temu swoje.

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-2-x-Popular-22mm-Adjustable-Blue-Anti-Glare-Mirror-Heavy-Duty-Motorcycle-Street-Bike/1983816721.html

Tylko sprawdź średnice kierownicy, ja nie sprawdziłam i co się umęczyłam z dopasowaniem nowych śrub i gum to moje :)

też mam te lusterka tyle że nie przy Ducati i jak najbardziej na + , świetna widoczność  i dobry wygląd za przyzwoite pieniądze jak najbardziej opłacalny zakóp

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.