mrowka 0 Napisano Maj 26, 2012 Z góry przepraszam za ten post w tym dziale, ale jestem tu od "przed chwilą" a potrzebuje pomocy! Jadę z zamiarem zakupu motocykla jednakże wydaje mi sie że moto jest inne niż opisuje to właściciel - sprawa jest o tyle ważna, że nie mam za dużo czasu na zastanawianie się a niechciałbym później żałować - więc bardzo bardzo proszę o pomoc znawców tej marki! właściciel twierdzi że jest to Ducati Monster 750 z 1998 roku cena za moto to 6900 PLN według mnie nie ponieważ: - ma jedną tarczę hamulcową sprzodu - zegary bez obrotomierza - a silnik wygląda na 750 ale 0d modelu ss co sądzicie? i czy w razie czego warto dołączyć z tym sprzętem bez obaw do grona posiadaczy Ducati Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Maj 28, 2012 Moim skromnym zdaniem był malowany/lakierowany ;) :mrgreen: Napis "Ducati" na zbiorniku jest "półokrągły" i za wysoko względem serii. Farby widocznie zostało, bo tylny błotnik też w lakierze. Może to coś tam oznaczać, ale niekoniecznie. To 14-letnie moto, więc ... Rama też mi za ładnie wygląda, jak na rocznik. ;) W ogłoszeniu nie ma słowa o przebiegu - może to wynik zmiany silnika z 750 na 900, co sugeruje, że nie robił tego sprzedający. Więc ile życia ma przed soba ten "motor" (silnik) nie odgadną nawet nasi kochani Górale ;) - No chyba, że są ta to jakieś papiery. Wiadomo, że igiełki to w salonie...jakieś tajemnicze "zestawy naprawcze" na tłumikach mają chyba ukryć przycierki, co akurat jest często spotykane w Monsterze. Ja bym zwrócił uwagę na stronę mechaniczno-silnikową. Cena, jak na taki przeszczep i sporo niewiadomych nie jest żadną atrakcją. Zauważ, że w opisie aukcji jest: Układ: Dwucylindrowy, w układzie L - 90 Stopni Rozrząd: Desmodroniczny, dwa zawory na cylinder, napęd paskami zębatymi Pojemność skokowa: 904 ccm :!: :!: :!: Przeszczep: 900 rejestrowany na 750 (tylko po co ?) lub była wymiana silnika co pisałem wyżej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cagiva4 0 Napisano Maj 28, 2012 Rama od SS?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach