Langusta 0 Napisano Lipiec 6, 2012 http://xtcommerce.motorradteile-bursig. ... =3&imgID=0 Taki temat powrócił, bo szykuję się na tor i koce grzewcze w przyszłym sezonie (na razie treningi Radom, Lublin) i to wydaje się być wygodną alternatywą i dodatkowo mógłbym motorkiem operować po garażu. Czy ktoś to widział na własne oczy jak to działa? Niestety do 748 nie robią, poza tym mam jakieś psychiczne opory przed podniesieniem motocykla za ramę tylko w dwóch miejscach i to po jednej stronie. Na filmach widziałem, że goście jeszcze siadają na podniesionym moto. Jeżeli ktoś to widział to pytanie czy trzeba coś dokręcać do motocykla czy to po prostu wsuwa się w węzły ramy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
were 0 Napisano Lipiec 8, 2012 wsuwa sie w wezly ramy, dziala ekstra, siedziec mozna, nie ma opcji wytracenia go z rownowagi, po garazu jezdzi. moge Ci wyslac namiar na koleszke z pod Wroclawia, ktory zaczal produkcje takich podnosnikow, dopasowanie do 748 to kwestia dotoczenia tulei odpowiedniej srednicy. sprzet przetestowany na dziesiatce i spisuje sie bardzo dobrze. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Langusta 0 Napisano Lipiec 9, 2012 Dzięki, super info, poproszę o namiar na PRIV. Orientujesz się może jaki jest szacunkowy koszt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
were 0 Napisano Lipiec 9, 2012 wysłałem PW. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Lipiec 11, 2012 Poskładałem sobie coś takiego do svłki - działa klasa więc nie pożałuj. Widziałem na allegro je za 650zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Lipiec 11, 2012 Were daj namiary tutaj bo może być wiecej chętnych. Np ja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arkadiusz 0 Napisano Styczeń 18, 2015 Witam Coś się zmieniło przez dwa lata? Są jakies tańsze alternatywy czy tylko Bursig? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 18, 2015 http://allegro.pl/uniwersalny-podnosnik-jezdny-zobacz-film-promocja-i4992673077.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DzikiBobr 0 Napisano Styczeń 19, 2015 Biały, testowałeś go na swoim Monsterze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 19, 2015 Mam stojak pod tył i pod główkę ramy - nie potrzebuję ;) Arek pytał, a widziałem kiedyś, to podałem link i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ples 0 Napisano Styczeń 19, 2015 Dzięki biały za linka. Coś o czym nie wiedziałem a prawdopodobnie przyda się. W dodatku w przystępnej cenie. Niestety mam obawę czy podejdzie to pod monstera. Dziś oglądałem i prawe mocowanie wahacza jest lekko zasłonięte przez "coś" (nie znam się na mechanice, nie wiem co to ;) ). Z chęcią poznam opinię innych czy da radę taki podnośnik zastosować w monsterze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matti 1 Napisano Styczeń 19, 2015 A czy ten podnośnik z linku Białego nie idzie pod ten czarny kapselek w ramie na górnej wysokości pokrywy sprzęgła? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ples 0 Napisano Styczeń 19, 2015 W linku była informacja, że jest to montowane do wahacza, nie do ramy. Jednak ja się nie znam i tam nawet nawet nie zaglądałem. Przypuszczam, że pod kapslem jest śruba (imbus?). A pod kapslem w połowie pokrywy sprzęgła jest "dziura". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 19, 2015 (edytowany) prawe mocowanie wahacza jest lekko zasłonięte przez "coś" (nie znam się na mechanice, nie wiem co to ;) Jeśli myślisz o złotym kolorze, to pompa hamulca tylnego ;) A czy ten podnośnik z linku Białego nie idzie pod ten czarny kapselek w ramie na górnej wysokości pokrywy sprzęgła? Pod czarnym kapselkiem jest śruba "na wylot" po drugiej stronie - szpilka trzymająca silnik w ramie. Przy zakładaniu crashpadów się przekonałem ;) Ale skoro właśnie tam mocuje się Bursig'a, to może, może... Jak ktoś nie ma crash'y ;) Tu widać, że "Polak potrafi" ;) Edytowano Styczeń 19, 2015 przez bialy114 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 19, 2015 A tu szybka instrukcja ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Styczeń 19, 2015 Widzę kolesia na filmiku jak się szarpie z tym sradem, że aż musiał film ciąć i sklejać - raczej nie bardzo czai o co chodzi w takim podnośniku... U mnie chodzi płynnie, jedną ręką podnosisz, ale nie tak wysoko - zależy to od tego jakie długiej jest ramie za osią obrotu rączki. Kształtowniki na filmie widzę ze blach pospawane, pancerne kilka milimetrów. Do tego w środku powinnien być teflon albo inne twarde śliskie tworzywo - wtedy dopiero zacznie to chodzić. Tylko do monstera 620 raczej go nie zamontujesz, próbowałem i mnie to nie wyjdzie - poszukaj czegoś łatwiejszego niż bursiga... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ŁadnyGips 0 Napisano Styczeń 20, 2015 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach