wwk 0 Napisano Sierpień 6, 2012 Mój monster (1000 DS z '04r) rzuca mi coraz dziwniejsze fochy, może ktoś mi coś poradzi. Objawy: 1. Po dość ostrym pałowaniu (od obrotów biegu jałowego do odcięcia i tak kilkanaście, może kilkadziesiąt razy), tak po prostu odmówił posłuszeństwa nowy aku (miał ok 1 miesiąc) plus co dziwne (początkowo nie było) spaliła się żarówka świateł z tyłu- tu szybko się uwinąłem i wszystko wymieniłem. 2. Wygląda jakby nie było ładowania, tzn. podczas pracy na biegu jałowym światła lekko zaczynają przygasać, kierunki migają z mniejszą częstotliwością. 3. Podczas schodzenia z obrotów przy dojeżdżaniu do skrzyżowania po wysprzęgleniu, w momencie gdy rozgrzany jest silnik - gaśnie. Diagnoza (jestem pacjentem w desmoszpitalu - więc proszę mnie poprawić jeśli się mylę) - Regulator napięcia. Jak to mogę dokładnie sprawdzić, wiem że najprościej byłoby przepiąć od kogoś sprawny, ale nie mam za bardzo na dzień dzisiejszy takiej możliwości. Czy ew. regulator w multi to to samo co u mnie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MMichael 0 Napisano Sierpień 6, 2012 Witam.nie chce prorokowac ale u mnie przy zgola podobnych objawach padl alternator. Regulator byl podmieniany na inny, bateria rowniez i nadal brak poprawnego ladowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Sierpień 7, 2012 Na żyletki go... albo na klej. Regulator napięcia, alternator - ja bym do tego przekaźnik dorzucił do sprawdzenia. Jak nie jesteś obeznany w elektryce moto... pora coby Dusia trafiła na swoje właściwe miejsce (jeżeli jednak nie pójdzie na żyletko-klej) czyli do... serwisu ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach