Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
wwk

fochy mojego monstera

Polecane posty

wwk    0

Mój monster (1000 DS z '04r) rzuca mi coraz dziwniejsze fochy, może ktoś mi coś poradzi.

Objawy:

1. Po dość ostrym pałowaniu (od obrotów biegu jałowego do odcięcia i tak kilkanaście, może kilkadziesiąt razy), tak po prostu odmówił posłuszeństwa nowy aku (miał ok 1 miesiąc) plus co dziwne (początkowo nie było) spaliła się żarówka świateł z tyłu- tu szybko się uwinąłem i wszystko wymieniłem.

2. Wygląda jakby nie było ładowania, tzn. podczas pracy na biegu jałowym światła lekko zaczynają przygasać, kierunki migają z mniejszą częstotliwością.

3. Podczas schodzenia z obrotów przy dojeżdżaniu do skrzyżowania po wysprzęgleniu, w momencie gdy rozgrzany jest silnik - gaśnie.

Diagnoza (jestem pacjentem w desmoszpitalu - więc proszę mnie poprawić jeśli się mylę) - Regulator napięcia.

Jak to mogę dokładnie sprawdzić, wiem że najprościej byłoby przepiąć od kogoś sprawny, ale nie mam za bardzo na dzień dzisiejszy takiej możliwości. Czy ew. regulator w multi to to samo co u mnie???

Witam.nie chce prorokowac ale u mnie przy zgola podobnych objawach padl alternator. Regulator byl podmieniany na inny, bateria rowniez i nadal brak poprawnego ladowania.

Na żyletki go... albo na klej.

Regulator napięcia, alternator - ja bym do tego przekaźnik dorzucił do sprawdzenia. Jak nie jesteś obeznany w elektryce moto... pora coby Dusia trafiła na swoje właściwe miejsce (jeżeli jednak nie pójdzie na żyletko-klej) czyli do... serwisu ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.