MKmarioPL 0 Napisano Sierpień 20, 2012 nie cierpnie wam prawa reka - kciuk i dwa palce - podczas dluzszej jazdy? czy tylko ja tam mam? mam wrazenie, ze jak by manetka byla wieksza to nie bylo by tego efektu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki72 1 Napisano Sierpień 20, 2012 cierpnie, cierpnie...ale co zrobić, trzeba kochać i cierpieć :D a poważnie to spróbuj zmienić położenie kierownicy i klamki hamulca - może pomoże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKmarioPL 0 Napisano Sierpień 21, 2012 hebel nie ma nic do rzeczy... mysle, ze spina podczas jazdy powoduje taki efekt, no ale jak tu sie nie spinac ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
art31 0 Napisano Sierpień 21, 2012 W s2r 800 mam to samo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Sierpień 21, 2012 Mialem to samo po kilku dniach uzytkowania. Recepta: musisz jezdzic szybciej aby zniwelowac monotonne drgania. Prawa trzyma sie bardziej kierownicy przy przyspieszaniu. Czytalem, ze niektorzy po przesiadce na Diabla mieli odciski pod 4 palcem od kciuka prawej reki. Ew.: miekkie manetki i grubsze rekawice :D A juz myslalem, ze tylko ja jestem na to chory... i dlatego sprzeaje 998 :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Sierpień 22, 2012 A juz myslalem, ze tylko ja jestem na to chory... +1 Odcisk pod środkowym palcem prawej dłoni mam, a wskazujący i kciuk drętwieje przy dłuższej MONOTONNEJ (ze stałą prędkością) jeździe. Podejrzewam, że spoczywający na klamce hamulca palec wskazujący (ja hamuję jednym) jest narażony na przenoszone wibracje, a to prowadzi do drętwienia (patrz długie używanie wiertarki z udarem). W kwestii odcisków - myślałem, żeby zamienić "ładne" manetki na "funkcjonalne" - miękkie. Ale "trasa" Monsterem zdarza się rzadko, więc..."trza być twardym, a nie mientkim" ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki72 1 Napisano Sierpień 22, 2012 hebel nie ma nic do rzeczy... mysle, ze spina podczas jazdy powoduje taki efekt, no ale jak tu sie nie spinac ;) może mieć jeśli masz zwyczaj trzymania palca lub dwóch stale na klamce, przy złym jej ustawieniu może powodować może nie cierpnięcie ale mały ból. gdzieś tam kiedyś czytałem że dźwignia powinna być tak ustawiona aby dłoń była w jednej lini z ręką ale na pewno znajda się i inne teorie, raczej trzeba samemu wypróbować jak najlepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKmarioPL 0 Napisano Sierpień 23, 2012 hebel nie ma nic do rzeczy... mysle, ze spina podczas jazdy powoduje taki efekt, no ale jak tu sie nie spinac ;) może mieć jeśli masz zwyczaj trzymania palca lub dwóch stale na klamce, przy złym jej ustawieniu może powodować może nie cierpnięcie ale mały ból. gdzieś tam kiedyś czytałem że dźwignia powinna być tak ustawiona aby dłoń była w jednej lini z ręką ale na pewno znajda się i inne teorie, raczej trzeba samemu wypróbować jak najlepiej nie trzymam palcow na heblu caly czas... ...mi dosc szybko pomaga opuszczenie reki na dol, jakies 15-20 s i wraca wszystko do normy, no i jak jade nie sciskajac mocno manetki to jest oki, no ale nie zawsze tak sie da :roll: ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach