Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
MKmarioPL

manetki

Polecane posty

nie cierpnie wam prawa reka - kciuk i dwa palce - podczas dluzszej jazdy? czy tylko ja tam mam? mam wrazenie, ze jak by manetka byla wieksza to nie bylo by tego efektu...

cierpnie, cierpnie...ale co zrobić, trzeba kochać i cierpieć :D

a poważnie to spróbuj zmienić położenie kierownicy i klamki hamulca - może pomoże.

Mialem to samo po kilku dniach uzytkowania.

Recepta: musisz jezdzic szybciej aby zniwelowac monotonne drgania.

Prawa trzyma sie bardziej kierownicy przy przyspieszaniu. Czytalem, ze niektorzy po przesiadce na Diabla mieli odciski pod 4 palcem od kciuka prawej reki.

Ew.: miekkie manetki i grubsze rekawice :D

A juz myslalem, ze tylko ja jestem na to chory... i dlatego sprzeaje 998 :D

A juz myslalem, ze tylko ja jestem na to chory...

+1

Odcisk pod środkowym palcem prawej dłoni mam, a wskazujący i kciuk drętwieje przy dłuższej MONOTONNEJ (ze stałą prędkością) jeździe.

Podejrzewam, że spoczywający na klamce hamulca palec wskazujący (ja hamuję jednym) jest narażony na przenoszone wibracje, a to prowadzi do drętwienia (patrz długie używanie wiertarki z udarem).

W kwestii odcisków - myślałem, żeby zamienić "ładne" manetki na "funkcjonalne" - miękkie.

Ale "trasa" Monsterem zdarza się rzadko, więc..."trza być twardym, a nie mientkim" ;)

hebel nie ma nic do rzeczy... mysle, ze spina podczas jazdy powoduje taki efekt, no ale jak tu sie nie spinac ;)

może mieć jeśli masz zwyczaj trzymania palca lub dwóch stale na klamce, przy złym jej ustawieniu może powodować może nie cierpnięcie ale mały ból.

gdzieś tam kiedyś czytałem że dźwignia powinna być tak ustawiona aby dłoń była w jednej lini z ręką ale na pewno znajda się i inne teorie, raczej trzeba samemu wypróbować jak najlepiej

hebel nie ma nic do rzeczy... mysle, ze spina podczas jazdy powoduje taki efekt, no ale jak tu sie nie spinac ;)

może mieć jeśli masz zwyczaj trzymania palca lub dwóch stale na klamce, przy złym jej ustawieniu może powodować może nie cierpnięcie ale mały ból.

gdzieś tam kiedyś czytałem że dźwignia powinna być tak ustawiona aby dłoń była w jednej lini z ręką ale na pewno znajda się i inne teorie, raczej trzeba samemu wypróbować jak najlepiej

nie trzymam palcow na heblu caly czas... ...mi dosc szybko pomaga opuszczenie reki na dol, jakies 15-20 s i wraca wszystko do normy, no i jak jade nie sciskajac mocno manetki to jest oki, no ale nie zawsze tak sie da :roll: ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.