Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jenas13

Problem z zaworem odpowietrzajacym ...

Polecane posty

Witam ...

W zeszłym tyg po pieknej przejażdżce po okolicy spogladam na motocykl ... a tu cały tylni błotnik pół wahacza i kawałek bloku silnika od oleju, mysle hmm to raczej nie jest normalne, az tu nagle zauwazam oderwany zawor, jakos wielce sie nie przerazilem poniewaz ta czesc kiedy kupowalem motocykl byla klejona i teraz pytanie co znajduje sie w srodku takiego zaworu?? (dokladnie jest to czesc 593,1,003,1B Breather valve) poniewaz było juz to robione to nie wiem czy wystarczy ponownie skleic o mozna smigac czy poprostu wymaga całego nowego zaworu albo wymiany jakiejs jego czesci. A no i gdzie mozna takie cos dostac w miare normalnej cenie ?? moze istnieja jakies zamienniki ?? Z gory dzieki za odp. pzdr.

Gość   
Gość

lapac na klej nie ma sensu pod wplywem temp. znowu sie rozleci.Trzeb kombinowac z nowym.

pewnie mowisz o tym :) ja mam to na czarnym silikonie wysokotemperaturowym :) bardzo dobrze trzyma , tam w srodku jest jeszcze jeden element , zobacz czy go nie zgubiles ... taka jakby blaszka przedzielona w pol ,

post-1757-1366038665,9254_thumb.jpg

pewnie mowisz o tym :) ja mam to na czarnym silikonie wysokotemperaturowym :) bardzo dobrze trzyma , tam w srodku jest jeszcze jeden element , zobacz czy go nie zgubiles ... taka jakby blaszka przedzielona w pol ,

O wielkie dzieki o to mi chodzilo. Tylko własnie ta blaszke cisnienie mi poprostu podczas jazdy wypchneło, I jak na to spojrzalem to juz tam nic nie bylo. Z połaczeniem tych dwóch elementów nie bede mial problemu tylko co z ta metalowa blaszka ??? I takie teraz kieruje do was pytanie ??? pzdr.

daczytalem gdzies na tym forum ze niektorzy sami ja usuneli , inni mocuja stozki , ja u siebie zostawilem wszyystko tak jak " pisze ksiazka " , podobno bez tej blaszki tez mozna hulac , ale to juz jakis leb sie musi wypowiedziec :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.