Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość

monster plus796 z Brzezin/k. Łodzi

Polecane posty

siema:)

nie wiem co tam dokładnie się dowiedziałeś z rozmowy, ale jakiś czas temu mój ojciec, który też napalił się na takiego monstera dzwonił do szanownego Pana sprzedającego i po dłuższej rozmowie dowiedział się co następuje:

- sprzedający posiadał jeden kluczyk, a na pytanie o zapasowy kluczyk, kartę kodową i jakiekolwiek papiery powiedział, że może dzwonić do swojego szefa do Francji (chyba kucharza) i spróbować coś załatwić

- po przywiezieniu monsterka do Polski, zanim wykupił AC dał się na nim przejechać koledze, który cytuje "poleciał nim w zboże", w pierwszej chwili wyglądało to ponoć dosyć dramatycznie, ale z tego co mówił skończyło się na wymianie plastików (szczegółów nie znam)

Ogólnie sprzedający przez telefon sprawiał wrażenie dosyć chaotycznego człowieka i nie do końca ogarniętego w temacie.

Cena rzeczywiście jest dość atrakcyjna, bo to w końcu prawie nowy sprzęt (chyba jeszcze na gwarancji powinien być), ale przed ewentualnym zakupem trzeba by wszystko sprawdzić 10 razy i naciskać gościa czy monsterek nie ma jeszcze jakiś ciekawych wątków w swojej krótkiej historii. W przypadku takiego motocykla, aż się prosi żeby na dzień dobry dostać pełny pakiet, tak aby wszytko było piękne, jasne i klarowne, a tu na każdy kroku pojawia się jakiś ale...

Może do tego czasu sprzedający uzupełnił już braki, bo widać że monster jest już jakiś czas na allegro i sporo osób go ogląda:)

Tak czy inaczej życzę powodzenia w poszukiwaniach, może to będzie właśnie ten :)

Sporo osób go ogląda bo to chyba najtańsze 796 na rynku. Przykre, że tak to pisze ale byłbym wysoce podejrzliwy i sprawdził dosłownie wszystko co się da przy tym motocyklu.

Gość   
Gość

... chyba jedynie pozostało odżałować kasę na paliwo podjechać i sprawdzić to na miejscu, ale jak chłopaki mi podpowiadają to nie wiele sobie poprawię między 696 a 796 jedynie plus 7KM więcej mono wahacz i chłodnica oleju i lepiej wyglądające aluski ;) (ale może warto w cenie 22tyś jeśli się okaże że wszystko jest ok)

Nowe 796 kosztuje 36000 w najtańszej wersji... myślisz, że ktoś rocznego 796 sprzeda prawie o 13 000 taniej? To zdecydowanie należy porządnie sprawdzić... i podchodzić jak do tykającej bomby. Na pewno się nie napalać.

Nowe 796 kosztuje 36000 w najtańszej wersji... myślisz, że ktoś rocznego 796 sprzeda prawie o 13 000 taniej? To zdecydowanie należy porządnie sprawdzić... i podchodzić jak do tykającej bomby. Na pewno się nie napalać.

chyba 40000 PLN w tym roku. tyle co 696 z absem

KGr    1

Za 36 mozna kupic motocykl sezonowany, wiec po prostu roczny bez przebiegu. Nowka tegoroczna, tak jak kolega pisze - 4 dyszki.

NIE MNIEJ JEDNAK - ja juz sie nauczylem, zeby nie wypowiadac sie ze cos jest nie warte zachodu albo ze zlom dopoki sie moto nie obejrzy i nie sprawdzi :)

chyba 40000 PLN w tym roku. tyle co 696 z absem

Patrzyłem po Alledrogo ;) Na najtańszy opisany jako nowy.

NIE MNIEJ JEDNAK - ja juz sie nauczylem, zeby nie wypowiadac sie ze cos jest nie warte zachodu albo ze zlom dopoki sie moto nie obejrzy i nie sprawdzi :)

Popieram. Przecież nie napisałem, że to paść :P Tylko, że trzeba to bardzo dokładnie sprawdzić i być mega ostrożnym bo cuda na naszym rynku zdarzają się niezmiernie rzadko... (żeby nie powiedzieć wcale...)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.