Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jakitaki

Mój kolejny superbike

Polecane posty

Stałem się posiadaczem kolejnego klasycznego superbika . Motocykl zewnętrznie zaniedbany , pomalowany chyba szczotką drucianą ale pomału zaczyna żyć jak sportowy motocykl .

Wymieniłem wymielone sprzęgiełko rozrusznika , poregulowałem co nieco , przeglądnąłem instalację elektryczną , wymieniłem płyny - sprzęgłowy i hamulcowy był dosłownie jakąś mazią :? . Dzisiaj wrzuciłem opony z tej epoki i w końcu się przejechałem - ależ frajda , silniczek pracuje jak zegareczek , moto trzyma się asfaltu jak przyklejony , jest radość a ja nabieram zaufania . Arrowy grzmią może nawet fajniej niż Termisie w "Carlu" :) Baaaardzo jestem zadowolony :D .

Chciałbym tę resztkę sezonu jeszcze trochę pojeżdzić a na zimę rozbiórka totalna i wymiany pasków , zawory .... oraz przywrócenie mu jakiegoś fajnego stanu wizualnego . Tu chciałbym cosik do wyglądu dodać od siebie choć nie ukrywam że bardzo inspiruje mnie model Senna . Myślę o jakiejś wariacji nt tego modelu więc bawię się trochę photoshopem .

Jak ma ktoś jakieś zdanie/ sugestie piszta śmiało , zima niedaleko a do tego czasu obraz nowego bajka musi być klarowny ;).

post-392-1366038703,1949_thumb.jpg

post-392-1366038703,3_thumb.jpg

post-392-1366038703,3985_thumb.jpg

post-392-1366038703,4814_thumb.jpg

post-392-1366038703,5786_thumb.jpg

Fajny....

nie wiem, czy mi się wydaje, czy główka ramy ustawiona jest na tor ( w USA takie ustawienie tak jest opisane:- warning- not use for street - track only!!! )

a co to za motór?

Pozdr. J-999

Fajny....

nie wiem, czy mi się wydaje, czy główka ramy ustawiona jest na tor ( w USA takie ustawienie tak jest opisane:- warning- not use for street - track only!!! )

a co to za motór?

Pozdr. J-999

Aśśś to wypatrzył :) główka już przestawiona "na drogę " . To jest ten 996 z Olsztyna ( pierwsza fota )

tec duc_final który sam Ci podesłałem... :D

tylko ja bym dal jeszcze pole numeryczne z przodu

KGr    1

W sumie bardzo fajny projekt :) Zawsze podobaly mi sie te lotnicze motywy. Jakbym mial kilka motocykli, to pewnie ktorys bym tak wlasnie sobie przemalowal.

Jak na razie nie ma dwóch jednakowych odpowiedzi i lecimy w pole :lol: :lol: . Mnie się ten ostatni najbardziej widzi ale poczekam , oswoję się ...

Motocykl rozebrany , plastiki już u artysty malarza :D , kółka przygotowane do proszku a poniżej zamieszczam projekt - raczej ostateczny :D

Bydzie :?: :roll:

post-392-1366039082,4334_thumb.jpg

Ujdzie.

;) :lol:

Ja bym tego olbrzymiego logo wcale nie dawał...A niech się zastanawiają "co to tak grzmi i klekocze" ;)

Jak już - to jakiś mały akcencik...

Ale za to jaki jesteś poinformowany o fakcie że to jest DUCATI ! nawet dodatkowe logo bedzie :D

Rozebrałem czrnucha z nudów w mak :lol: Pić się chciało ...

Przyszły też czerwone kółka z malowania proszkowego , nabieramy tępa ;) .

post-392-1366039110,6007_thumb.jpg

post-392-1366039110,7276_thumb.jpg

Od dwóch miesięcy nie mogłem się doprosić żeby fachowiec zabrał się do roboty przy moim motocyklu , szlag mnie trafiał i wyobrażałem sobie jak dżgam kolesia długopisem i inne ....( musisz mieć 18 lat aby wysłuchać co dalej :D ) . We wtorek po świętach poddałem się i miałem zamiar zabrać swoje graty od malarza lecz ... stwierdzam że lakiernicy to nieżli psycholodzy , znają kres twojej wytrzymałości lepiej niż ty sam :lol: - w końcu przyszła moja kolej a warto było czekać bo robota wykonana zaje....e :!:

Uparłem się na duże logo na boczkach i dobrze :D . Jest dosyć ciemne i prawie niewidoczne z jednej strony , jakby się pojawia kiedy przechodzisz obok - świetny efekt i strasznie się cieszę :D . Dokładniejsze foty boczków wrzucę jak wrócą z polerowania a na razie fotki gotowego zbiornika, czachy i zadupka :D

post-392-1366039263,4621_thumb.jpg

post-392-1366039263,5546_thumb.jpg

post-392-1366039263,6394_thumb.jpg

post-392-1366039263,7641_thumb.jpg

post-392-1366039263,8664_thumb.jpg

post-392-1366039263,9519_thumb.jpg

post-392-1366039264,1283_thumb.jpg

post-392-1366039264,2306_thumb.jpg

post-392-1366039264,3071_thumb.jpg

post-392-1366039264,4145_thumb.jpg

Przypomina mi znaki przynależności państwowej o obniżonej widoczności malowane na samolotach bojowych.

Fajny pomysł.

Po poskładaniu Foggiego na nowo ruszyłem z Senną tj. wyregulowałem zawory - trzeba było wymienić jedną dzwigienkę , wymieniłem paski ,przy okazji zrobiłem przegląd rozrusznika . Wymieniłem łożyska : główki ramy , wahacza , kół ,dzwigni amortyzatora , rolek rozrządu . Wymieniłem kpl filtrów , płyn hamulcowy i wlałem olej Silikolene Race full syntetyk .Wymieniłem oryginalny komputer na 916 .   Poskładałem do do kupy i doczekałem się nagrody :) - dzisiaj zagał , tak pięknie , basowo  :razz: . Pozostaje jeszcze kilka szczegółów ,które mam nadzieję jutro sklecę i można śmigać . 

Silnik to 748 który jakiś czas temu kupiłem od kolegi który mnie Ducatami zaraził . Jarek jakiś czas temu miał okazję być mechanikiem w boksie Ducati jakiegoś niemieckiego zespołu w wyścigach endurance  :thumbup: . 

ps. Dołączenie zdjęcia na razie mnie przerasta - poczytam i co wrzucę 

Jak się wrzuca fotki z własnego kompa ? Pomoże kto  bo już nie mogę :(

Edytowano przez jakitaki

Jak się wrzuca fotki z własnego kompa ? Pomoże kto  bo już nie mogę :(

To se ne da, Pane Havranek ;)

Wrzuć foty na jakiś serwer (picasa, dropbox, imagecośtam. pokazywarka.pl)

Ważne, żebyś miał adres URL grafiki.

Wtedy już górki ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.