jakitaki 1 Napisano Wrzesień 3, 2012 Stałem się posiadaczem kolejnego klasycznego superbika . Motocykl zewnętrznie zaniedbany , pomalowany chyba szczotką drucianą ale pomału zaczyna żyć jak sportowy motocykl . Wymieniłem wymielone sprzęgiełko rozrusznika , poregulowałem co nieco , przeglądnąłem instalację elektryczną , wymieniłem płyny - sprzęgłowy i hamulcowy był dosłownie jakąś mazią :? . Dzisiaj wrzuciłem opony z tej epoki i w końcu się przejechałem - ależ frajda , silniczek pracuje jak zegareczek , moto trzyma się asfaltu jak przyklejony , jest radość a ja nabieram zaufania . Arrowy grzmią może nawet fajniej niż Termisie w "Carlu" :) Baaaardzo jestem zadowolony :D . Chciałbym tę resztkę sezonu jeszcze trochę pojeżdzić a na zimę rozbiórka totalna i wymiany pasków , zawory .... oraz przywrócenie mu jakiegoś fajnego stanu wizualnego . Tu chciałbym cosik do wyglądu dodać od siebie choć nie ukrywam że bardzo inspiruje mnie model Senna . Myślę o jakiejś wariacji nt tego modelu więc bawię się trochę photoshopem . Jak ma ktoś jakieś zdanie/ sugestie piszta śmiało , zima niedaleko a do tego czasu obraz nowego bajka musi być klarowny ;). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Wrzesień 3, 2012 Jak dla mnie - "Senna2" :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Wrzesień 3, 2012 Fajny.... nie wiem, czy mi się wydaje, czy główka ramy ustawiona jest na tor ( w USA takie ustawienie tak jest opisane:- warning- not use for street - track only!!! ) a co to za motór? Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Wrzesień 3, 2012 Fajny....nie wiem, czy mi się wydaje, czy główka ramy ustawiona jest na tor ( w USA takie ustawienie tak jest opisane:- warning- not use for street - track only!!! ) a co to za motór? Pozdr. J-999 Aśśś to wypatrzył :) główka już przestawiona "na drogę " . To jest ten 996 z Olsztyna ( pierwsza fota ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Billy 0 Napisano Wrzesień 3, 2012 może takie cus tylko felgi czerwone jak w sennie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAMYK 9 Napisano Wrzesień 3, 2012 Duc_final3.jpg :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Wrzesień 3, 2012 Duc_final3.jpg :thumbup: :thumbup: I polerowane felgi ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Wrzesień 4, 2012 tec duc_final który sam Ci podesłałem... :D tylko ja bym dal jeszcze pole numeryczne z przodu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Wrzesień 4, 2012 W sumie bardzo fajny projekt :) Zawsze podobaly mi sie te lotnicze motywy. Jakbym mial kilka motocykli, to pewnie ktorys bym tak wlasnie sobie przemalowal. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Wrzesień 4, 2012 Piękny SBK !!! Sennę oryginalną wal :D Pinkna... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Wrzesień 4, 2012 Rób psa do darcia na torze, jedno cacko już masz! :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Wrzesień 4, 2012 Jak na razie nie ma dwóch jednakowych odpowiedzi i lecimy w pole :lol: :lol: . Mnie się ten ostatni najbardziej widzi ale poczekam , oswoję się ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marekst4s 0 Napisano Wrzesień 4, 2012 A mnie się podoba taka opcja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Styczeń 17, 2013 Motocykl rozebrany , plastiki już u artysty malarza :D , kółka przygotowane do proszku a poniżej zamieszczam projekt - raczej ostateczny :D Bydzie :?: :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 17, 2013 Ujdzie. ;) :lol: Ja bym tego olbrzymiego logo wcale nie dawał...A niech się zastanawiają "co to tak grzmi i klekocze" ;) Jak już - to jakiś mały akcencik... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marekst4s 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Koniecznie muszą byc takie oponki i zaciski hamulcowe ,,widmo" :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Styczeń 18, 2013 Ale za to jaki jesteś poinformowany o fakcie że to jest DUCATI ! nawet dodatkowe logo bedzie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Luty 2, 2013 Rozebrałem czrnucha z nudów w mak :lol: Pić się chciało ... Przyszły też czerwone kółka z malowania proszkowego , nabieramy tępa ;) . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Kwiecień 5, 2013 Od dwóch miesięcy nie mogłem się doprosić żeby fachowiec zabrał się do roboty przy moim motocyklu , szlag mnie trafiał i wyobrażałem sobie jak dżgam kolesia długopisem i inne ....( musisz mieć 18 lat aby wysłuchać co dalej :D ) . We wtorek po świętach poddałem się i miałem zamiar zabrać swoje graty od malarza lecz ... stwierdzam że lakiernicy to nieżli psycholodzy , znają kres twojej wytrzymałości lepiej niż ty sam :lol: - w końcu przyszła moja kolej a warto było czekać bo robota wykonana zaje....e :!: Uparłem się na duże logo na boczkach i dobrze :D . Jest dosyć ciemne i prawie niewidoczne z jednej strony , jakby się pojawia kiedy przechodzisz obok - świetny efekt i strasznie się cieszę :D . Dokładniejsze foty boczków wrzucę jak wrócą z polerowania a na razie fotki gotowego zbiornika, czachy i zadupka :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Kwiecień 5, 2013 to logo to strzał w 10, bardzo fajnie wyszło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Kwiecień 5, 2013 Przypomina mi znaki przynależności państwowej o obniżonej widoczności malowane na samolotach bojowych. Fajny pomysł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Kwiecień 5, 2013 Wygląda całkiem obiecująco :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Kwiecień 19, 2013 Po poskładaniu Foggiego na nowo ruszyłem z Senną tj. wyregulowałem zawory - trzeba było wymienić jedną dzwigienkę , wymieniłem paski ,przy okazji zrobiłem przegląd rozrusznika . Wymieniłem łożyska : główki ramy , wahacza , kół ,dzwigni amortyzatora , rolek rozrządu . Wymieniłem kpl filtrów , płyn hamulcowy i wlałem olej Silikolene Race full syntetyk .Wymieniłem oryginalny komputer na 916 . Poskładałem do do kupy i doczekałem się nagrody :) - dzisiaj zagał , tak pięknie , basowo :razz: . Pozostaje jeszcze kilka szczegółów ,które mam nadzieję jutro sklecę i można śmigać . Silnik to 748 który jakiś czas temu kupiłem od kolegi który mnie Ducatami zaraził . Jarek jakiś czas temu miał okazję być mechanikiem w boksie Ducati jakiegoś niemieckiego zespołu w wyścigach endurance :thumbup: . ps. Dołączenie zdjęcia na razie mnie przerasta - poczytam i co wrzucę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Kwiecień 19, 2013 (edytowany) Jak się wrzuca fotki z własnego kompa ? Pomoże kto bo już nie mogę :( Edytowano Kwiecień 19, 2013 przez jakitaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Kwiecień 19, 2013 Jak się wrzuca fotki z własnego kompa ? Pomoże kto bo już nie mogę :( To se ne da, Pane Havranek ;) Wrzuć foty na jakiś serwer (picasa, dropbox, imagecośtam. pokazywarka.pl) Ważne, żebyś miał adres URL grafiki. Wtedy już górki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach