Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
1jabartoldi

lusterka VICMA do mts 1000/620 ds

Polecane posty

Uwag kilka na temat tych lusterek:

- czas realizacji zamówienia (dotarcie do domu) 3 tygodnie, założenie ok, podobnie jak w przypadku oryginalnych, śruba rzymska. Do tego brak złączek na końcach kabla, do założenia "samce" i do zagrzania termokurczliwe koszulki.

- regulacja - tu ważne, lusterka są na przegubie kulowym, więc szybciej i dokładniej można je ustawić, w oryginale należny zwolnić śrubę kontrującą, samo szkło odrobinę większe, mam wrażenie, że porównując z oryginałem mniej się trzęsą.

- osłona kierunku. Mega dramat. Koszmarne mocowanie, bez małego śrubokrętu, przy zakładaniu prawie nie do wciśnięcia. Do tego zapięcie wykonane z mini wkrętu, wchodzącego od spodu w obudowę. U mnie szkło wypadło po 400 km, okazało się, że fabrycznie było pęknięte (przez ten wkręt szkiełko). Oryginalne mocowanie szkła od frontu zdecydowanie lepsze. I teraz niespodzianka. Vicma robi szkła ale do oryginalnych luster ( z innym mocowaniem) a do swojego "patentu " nie. Czyli, jeśli pęknie wam szkło, należy kupić całe lusterko!

- żarówka. Kolejny zonk. W środku mamy oprawkę na wcisk, bez kołnierza. Pomarańczową. Od 2 miesięcy chcę takie kupić. Bez powodzenia. Żarówki nie do dostania na stacjach. W sklepach motoryzacyjnych tak samo!

Ogólnie: jakość i funkcjonalność oceniam na 3.

Bartek

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.