Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
gl9100

Co z tym szlifem?

Polecane posty

Znalazłem w sieci takiego Monstera na zdjęciach widać przytarty z prawej strony tłumik i silnik. Ponieważ zupełnie się na tym nie znam mam pytanie do bardziej zorientowanych w temacie: Czy taka wywrotka mogła skutkować poważniejszymi uszkodzeniami motocykla niż te które widać? Na co zwracać uwagę oglądając motor?

Z góry dziękuję za pomoc.

KGr    1

Moze moze, moze nie moze :) Takie uszkodzenia moga powstac np jak motor sobie przejechal sie kawalek bokiem po asfalcie (kolega na street triplu "poslizgnal" sie na rondzie i jego moto mialo duzo gorsze uszkodzenia) a rownie dobrze w czasie tego spokojnego slizgania sie bokiem po asfalcie moto moglo zostac uderzone w przod, albo najechane przez tira - a czesci ktore sie w tym procesie uszkodzily zostaly wymienione.

Tyle mozna ocenic po zdjeciach.

Nie zrozum mnie zle - szlif, nawet duzy, nie dyskwalifikuje motocykla z uzytku. To na co nalezy zwrocic uwage, to to jak zostalo to naprawione. Np. stalowa rama ma to do siebie, ze mozna ja naprostowac i zrobic dobrze - pod warunkiem, ze ma sie odpowiedni sprzet a nie jakimis linami w szopie. Przy ogledzinach troche rzeczy wylapiesz, zobaczysz czy bylo robione po kosztach, czasami mozesz znalezc slady wskazujace na to czy szkoda byla powazna czy nie, zobaczysz czy sprzedajacy cos kreci etc. A jezeli chcesz miec pewnosc ze moto jest proste - to zabierz je na jakies badanie geometriii, albo chociaz sie przejedz i zobacz czy jedzie prosto :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.