Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
dlugim

Wanted! monster 600/620

Polecane posty

Witam wszystkich desmomaniaków:) szukam Ducati monster 600 / 620. Ze względu na ograniczony budżet szukam modeli do 2002r, preferuje 2000+ ponieważ maja obrotomierz, ale jakąś zadbaną ‘99/’98 również z chęcią przygarnę. Niestety nie wiem na co powinienem zwrócić uwagę przy kupnie, jestem zielony w tym temacie, i z chęcią skorzystam z pomocy bardziej doświadczonych forumowiczówJ Zastanawiam się co powinienem sprawdzić i o co ewentualnie podpytać.

http://otomoto.pl/ducati-monster-620-ro ... 32087.html

Interesuje mnie ten model. Kusi niskim przebiegiem i ponoć jeździł po lepszych, włoskich drogach. Mam natomiast mieszane uczucia jeśli chodzi o kupowanie samochodów i motocykli z komisów, może jakiś forumowicz z okolic Gniezna słyszał jakieś opinie o tym komisie? Może nawet skorzystał z ich oferty?

http://otomoto.pl/ducati-monster-M3516931.html

Druga oferta jest natomiast klasyczną walką serca z rozumem:) Motor malowany i "przerobiony" przez mechanika, amatora dłubania z okolic Wroclawia. Ponoć całkowicie/prawiecalkowicie rozłożony i złożony, wymieniony pasek, płyny. Właściciel posiada dokumentacje fotograficzna z przerabiania motoru. Ciężko powiedzieć jak często był „serwisowany”, jak często wymieniane były płyny itp. Serce podpowiada, ze motocykl jest śliczny i warty uwagi, głowa natomiast… Czy może ktoś polecić jakiś dobry serwis ducati w okolicy gdzie mogliby sprawdzić ten motocykl?

P.S Moze ktoś z forumowiczów zastanawia się nad sprzedażą swojego monstera?

Dzięki za linki:)

Na ducatipolska.com znalazłem listę polecanych serwisów ducati, może uda mi się namówić właściciela komisu na przegląd w poznaniu?:P

Właściciel białego ducata przesłał mi zdjęcia "oryginału", nie wygląda na strasznego gniota:) chociaż z drugiej strony miał go 3lata i nie wiadomo z jakiego okresu pochodzą te zdjęcia. wrzucę parę.

post-2146-1366039168,7131_thumb.jpg

post-2146-1366039168,9644_thumb.jpg

post-2146-1366039169,2825_thumb.jpg

Jak Poznań, to Maciej "Izowiec" Zagórski.

Do niedawna w HRG, obecnie "na swoim" ;)

Nie wiem tylko czy sprzedawca/komis podstawi do Niego moto... :roll:

Na to, że Maciej pojedzie do Gniezna nie masz co liczyć.

W razie co - to wal na PW ;)

Szkoda to tylko/az 60km.

Jutro zadzwonię, może uda mi się wypracować jakiś kompromis ze sprzedawca. Chociaż pewnie łatwiej będzie namówić go na jakiś większy serwis niż osobę prywatna. Poza panem Maciejem: HRG i Rapid Motocykle?

Jeśli sprzedawca zgodzi się na podstawienie moto - to nie ma różnicy gdzie.

Poza Maciejem - nie wiem. Nie oddawałem moto do Rapid'u.

A w HRG nie wiem kto teraz serwisuje Ducati, gdy Maciej już tego tam nie robi.

Jedno jest pewne - jeśli moto obejrzy ktoś, kto zna Duki od strony serwisowej, to i tak będzie lepiej niż mechanik "od wszystkiego" lub kuzyn szwagra sąsiada, co naprawia kosiarki i pralki ;) :lol:

Sprawa nieaktualna, nareszcie, czarno-czerwone 695 stoi w garazu i czeka na wiosne.

Teraz jeszcze jakiś kurs doszkalający i można śmigać:)

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.