emvespa 0 Napisano Kwiecień 26, 2013 (edytowany) Hej, jestem totalnym debilem i nie umiem otworzyc lampy z przodu, zeby wymienic cholerna żarówke H4 na night racera. pomocy... manualka i serwisowka mowia tylko tyle, ze trzeba poluzowac srube na spodzie lampy. super, ale nic sie nei rusza wtedy ;) co musze zrobic? jestem bliski zepsucia czegos probujac :( pomozcie, bo mi wstyd ;) pozdr maciek Edytowano Kwiecień 26, 2013 przez emvespa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Kwiecień 26, 2013 (edytowany) Możesz wykręcić tę śrubę całkowicie - niczym nie grozi. A to, że się nic nie rusza może świadczyć o tym, że nikt tam do tej pory nie zaglądał ;) MUSI puścić. Coś mi się kojarzy, że jest tam jakaś MALUTKA zapadka, ale wkładając coś plastikowego między tylną część lampy a tę chromowaną osłonę klosza osłona powinna ustąpić. Uważaj na wypadające szkło wraz z odbłyśnikiem, bo jak przewód trzymający żarówkę, a ta odbłyśnik puści, to całość rymnie o glebę i będziesz miał wieeeele części klosza ;) Edytowano Kwiecień 26, 2013 przez bialy114 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emvespa 0 Napisano Kwiecień 26, 2013 od spodu sa dwie okragle dziurki na ramce metalowej i podluzna na obudowie lampy. mowisz o tym? poprobuje jutro wykalaczka. poza tym nie widzialem nic, co mozna by bylo nacisnac, podwazyc itp ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Kwiecień 26, 2013 (edytowany) od spodu sa dwie okragle dziurki na ramce metalowej i podluzna na obudowie lampy. mowisz o tym? poprobuje jutro wykalaczka. poza tym nie widzialem nic, co mozna by bylo nacisnac, podwazyc itp ;) O właśnie ! Ta podłużna na obudowie "przyjmuje" takie, jakby zgrubienie na osłonie. Wykałaczka może być za krucha ;) myślałem w stronę plastikowego śrubokręta. Są takie do "rozkleszczania" zatrzasków w obudowach notebook'ów. Plastik dlatego, żeby nie uszkodzić osłon. Jeśli masz trochę wyczucia w ręku to zwykły, metalowy też da radę. Edit: CÓŚ Ci znalazłem: Edytowano Kwiecień 26, 2013 przez bialy114 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emvespa 0 Napisano Kwiecień 26, 2013 hehe, u mnie to tak latwo sie nie otwiera ;) jutro poprobuje na spokojnie i delikatnie :) dziekuje za pomoc, w razie czego bede jeszcze tu marudzic.;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emvespa 0 Napisano Kwiecień 27, 2013 Udalo sie... Biały, Twoja pomoc była nieoceniona, dziekuje bardzo. wieczorem sprawdze jak sie poprawi widocznosc na night racerze.. :)) pozdrawiam maciek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Kwiecień 27, 2013 Najważniejsze, że właściciel zadowolony :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach