Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

emvespa

wymiana głupiej żarówki i poległem...

Polecane posty

Hej, 

jestem totalnym debilem i nie umiem otworzyc lampy z przodu, zeby wymienic cholerna żarówke H4 na night racera.

pomocy...

manualka i serwisowka mowia tylko tyle, ze trzeba poluzowac srube na spodzie lampy. super, ale nic sie nei rusza wtedy ;) co musze zrobic? jestem bliski zepsucia czegos probujac :(

pomozcie, bo mi wstyd ;)

pozdr

maciek

Edytowano przez emvespa

Możesz wykręcić tę śrubę całkowicie - niczym nie grozi.

A to, że się nic nie rusza może świadczyć o tym, że nikt tam do tej pory nie zaglądał ;)

MUSI puścić. Coś mi się kojarzy, że jest tam jakaś MALUTKA zapadka, ale wkładając coś plastikowego między tylną część lampy a tę chromowaną osłonę klosza osłona powinna ustąpić.

Uważaj na wypadające szkło wraz z odbłyśnikiem, bo jak przewód trzymający żarówkę, a ta odbłyśnik puści, to całość rymnie o glebę i będziesz miał wieeeele części klosza ;)

Edytowano przez bialy114

od spodu sa dwie okragle dziurki na ramce metalowej i podluzna na obudowie lampy. mowisz o tym? poprobuje jutro wykalaczka. poza tym nie widzialem nic, co mozna by bylo nacisnac, podwazyc itp ;)

od spodu sa dwie okragle dziurki na ramce metalowej i podluzna na obudowie lampy. mowisz o tym? poprobuje jutro wykalaczka. poza tym nie widzialem nic, co mozna by bylo nacisnac, podwazyc itp ;)

O właśnie !

Ta podłużna na obudowie "przyjmuje" takie, jakby zgrubienie na osłonie.

Wykałaczka może być za krucha ;) myślałem w stronę plastikowego śrubokręta. Są takie do "rozkleszczania" zatrzasków w obudowach notebook'ów. Plastik dlatego, żeby nie uszkodzić osłon. Jeśli masz trochę wyczucia w ręku to zwykły, metalowy też da radę.

Edit:

CÓŚ Ci znalazłem:

Edytowano przez bialy114

hehe, u mnie to tak latwo sie nie otwiera ;) jutro poprobuje na spokojnie i delikatnie :)

dziekuje za pomoc, w razie czego bede jeszcze tu marudzic.;)

Udalo sie...

Biały, Twoja pomoc była nieoceniona, dziekuje bardzo.

wieczorem sprawdze jak sie poprawi widocznosc na night racerze.. :))

pozdrawiam

maciek

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.