Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Adrian Krawczyk

848 ze Sopotu, opinia

Polecane posty

Witam, chciałem zapytać sie czy ktos zna ten motocykl?

http://allegro.pl/ducati-848-salon-polski-piekna-sztuka-okazja-i3212934564.html

Serwis PL, co jest dużą zaletą, przebieg raczej realny, jednak wydaje mi się, że niska cena jak na ten model troszkę jednak więcej na pewno nie wyskrobię już ze skarpety. Możecie coś wywnioskować z tych zdjęć? A może ktoś mógłby ze Sopotu podskoczyć obejrzeć ten model? Niestety do Sopotu troszkę km mam, a w poszukiwaniach motocykla przejechałem już pół Polski i nie chcę znów narażać się na niepotrzebne koszta...

Czy jest możliwośc sprawdzenia gdzieś tego motocykla w Sopocie bądź okolicach? Niestety na Ducatach się nie znam, wcześniej latałem tylko rzędowymi japońcami.

Za wszelkie podpowiedzi/sugestie bardzo dziękuję:)

dołączają się do pytania o ocenę moto. Może ktoś go zna. Jeśli chodzi o 848 jestem laikiem ale mam nadzieję że będzie mi dane zapoznać się bliżej.

Na pierwszy rzut oka brak tylnych setów.

szczerze mówiąc nigdy nie widziałem tego motocykla w Trójmieście.

Może warto dowiedzieć się gdzie w serwisie było doglądany, i zadzwonić tam podpytać.

Wydaje mi się że niewiele takich maszyn jeździ po naszych ulicach, więc nie powinno być ciężko czegoś się dowiedzieć.

Sety podobno ma, tylko ze odkrecone - dla mnie na plus, zawsze to robie i zakladam nakladke siedzenia do kazdego motocykla.Co ciekawe, facet kupil motocykl przed sezonem, ma go okolo pol roku i sprzedaje z powodow finansowych, cos troszke bylo mi to podejrzane i odpuscilem sobie. Bylem juz dwukrotnie nad morzem po inne motocykle i za kazdym razem okazal sie to szrot, a koszta nie male niestety + niezliczona liczba radarow. Poza tym z tego co pamietam, byl serwisowany w jakims serwisie motocyklowym, ktory zajmuje sie ogolnie motocyklami nie konkretna marka, ale tu moge moge sie mylic, bo sprzedajacy cos troszke krecil przy opowiadaniu o serwisie i w 100% nie moglem zroUmiec o co loto.

KGr    1

ma go okolo pol roku i sprzedaje z powodow finansowych, cos troszke bylo mi to podejrzane 

Pol roku to okres, po ktorym sprzedajac pojazd jako osoba prywatna nie musisz placic podatku od dochodu. Jezeli tanio kupisz moto uszkodzone i naprawisz, albo sprowadzisz z za granicy - to rejestrujesz na siebie i po pol roku nie musisz placic 19% podatku od roznicy w cenie kupna i sprzedazy.

Czy tak jest w tym przypadku? To chyba jest w stanie wyjasnic tylko faktura zakupu moto sprzed pol roku :)

Lub też okazało się, że moto to mina i chłopak chce sie go pozbyć. Ale to tylko gdybanie, porządne oględziny wyjasniłą sprawę, lecz nie miałem ochoty jechać więcej nad morze i odpusciłem sobie temat. Pewnie gdyby ktoś znał ten model i dał wstępnie zielone światło, że wszystko ok, już stałaby u mnie w garażu, a tak zagośił w nim inny egzemplarz 848:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.