Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Franz

Zastanawiam się.........?

Polecane posty

Jakby Mrówa uczynił tak Rosomakowi jak Lorenzo, w którą strone wtedy by grzmiało? Kto byłby wtedy ten ZŁY?

Jestem pewien że Vale zniósłby to jak mężczyzna i jeszcze małemu pogratulował , jestem pewien ! 

Ktokolwiek by nie był ten zły, to niepodawanie ręki w takim przypadku uważam za chamstwo i buractwo.
Razem jeżdżą w jednych zawodach i powinni mieć respekt i szacunek względem siebie.

Napisano (edytowany)

No tak, ale nie dzisiaj, a 4 tytuły do tyłu może juz by nie było tak miło he he he teraz kłócenie sie z MM VR-a to byłaby groteska w jedną stronę. Lorenzo biedak kopany bedzie ze wszystkich stron. MM juz zapie...la, Pedroza sie przebudził, M1 słabnie w oczach, a VR-a jeszcze troche i dorwie Dovi wiec co tu mówic o jeżdzie zespołowej. Na koniec taki klops w ostatnim zakrecie, nie podaje reki, odważa sie byc zły jak kiedys Stoner i nie podoba sie mu taka jazda, a tu wszyscy krzycza i podskakuja VIVAT Mrówa. Panie L jest Pan na straconej pozycji zawsze, jak załozył pan koszulke z 46 po tym jak sie nózka złamała tez było źle, co Pan nie zrobi bedzie źle, zostanie pan sam z kilkoma spartanami............. zaczyna mi sie 99 podobać!

Czarny Szybki charakter i tak trzymac.

"Ktokolwiek by nie był ten zły, to niepodawanie ręki w takim przypadku uważam za chamstwo i buractwo.
Razem jeżdżą w jednych zawodach i powinni mieć respekt i szacunek względem siebie"

,a nie mówiłem juz kopiemy jednego. To, że sie mogli roztrzaskać nic nie znaczy........reki nie podał to jest ważne!

Edytowano przez Franz

Franz, wszyscy wiedzą czym ryzykują, a zachowanie na torze nawet jeśli było nie fair można obgadać z rywalem na spokojnie.

Porównywanie Lizaka do Kangura chyba niezbyt trafne. Inne charaktery.

U Stonera, którego notabene lubię (nie tylko dlatego że ogarnął DUCATI), nie zauważyłem wazeliniarstwa i dwulicowości jak to ma miejsce u Lorenzo.

Kaz    0

Panowie,manewr byl samobojczy to nie sztuka wjechac w kogos na sile po prostu z frustracji poniewaz mimo lepszej maszyny mlody nie byl w stanie wypszedzic Jorge.Moim zdaniem ekipa cyrkuGP wyjasni mlodemu ze tu sie jezdzi za szmalec I nikt nie bedzie zadowolony ze straty kontraktu z powodu kontuzji a jak to do niego nie dotze to I tak Sam sie wylozy z samego podniecenia Bo "nasika na tylne kolo" mlody jest ma dobra maszyne ale bez pszesady zejsc musi na ziemie-2/3 DNF I po bankach ten sezon.

Ja jestem tego samego zdania.

Manewr MM był samobójczy i bezmyślny.

Nie zachowal lini przejazdu i go wyniosło.

Mało brakowało by nie wywalili sie obaj i wtedy mój czarny koń VR by był na pudle hihi

To że nie podał ręki, nie stukną sie szamponem, jego prawo.. Taki jest i był i nigdy go specjalnie nie lubiłem tak jak i Kangura mimo że jak narazie jedyny ogarną Ducata.

Jestem fanem nie tylko włoskiej motoryzacji ale także Włoskich charakterów Marco, Vale czy Andrea ( no może z wyjądkiem Biaggiego)

Manewr może i był niebezpieczny, ale na tym samym kółku w pierwszym zakręcie było podobnie i wtedy Lizak full profeska, objechał MM ścinając do wewnętrznej bo Marqueza wyniosło na zewnętrzną.

Lorenzo mógł to powtórzyć w ostatnim zakręcie, ale nerwy dały znać o sobie i przyłożył w MM.

Tak czy inaczej podobnych manewrów wyprzedzania w trakcie wyścigów jest sporo.

Franz, mogli się roztrzaskać, to ważne. Ale jednak się nie roztrzaskali, co nie zmienia faktu że jak to napisał RAFI każdy ma prawo zachowywać się jak burak.

Hmmm.... Mysle ze sytuacja na torze nie powinna brac gory nad relacjami pomiedzy zawodnikami. Z drugiej strony jednak podoba mi sie zacieta rywalizacja. Jak w F1 slysze o Team Order'ach, np po tym jak Vettel wyprzedzil webbera to mnie poprostu skreca. Wygrywa ten kto jest szybszy a nie kolejka w teamie. Tlumaczenie Vettela bylo dla mnie wtedy jak najbardziej zrozumiale "Jezdze zeby wygrywac" czy cos w tym stylu... 

Wracajac do MM i jego zachowania to przypomina to troche Ayrtona Senne ktory powodujac wypadek ze swoim glownym konkurentem, Alain Prost, zapewnil sobie mistrzostwo. 

Moze i te wszystkie sytuacje byly nie fair, ale jakiekolwiek objekcje po wyscigu sa jak klotnia przedszkolakow. "Prosze pani bo on mnie popchnal "

Kaz    0

F1 V vs W nie bylo to tak dokladnie,wyobraz sobie taka sytuacje- lecisz na czele wyscigu twoj team mate jest za toba a za nim nikt wam nie zagraza Team manager rzuca haslo specjalnym kodem XXX to oznacza obnizamy moc silnikow oszczedzamy paliwo I opony no to ok -nagle do zakretu twoj kolega wcina ci sie I po wyjsciu z winkla oddala sie na prostej jak "vanishing point "w tym samym momecie chwytasz ze jego bolid jest w pelnej Racing mode w tym takze momecie czujesz sie nie komfortowo w kasku-----zerkasz w lusterko a tu biala piana wyplywa ci na visor.Po dojechaniu na mete kwitujesz sprawe mowiac koledze----Czysz bys nie zrozumial hasla ? Wtym momecie on spuszca leb w dol jak gdyby tego nie slyszal I tylko cichaczem spodelba mowi #%^sorry.Czy to nazywa sie FairPlay ocen to Jeszcze raz ze swojego punktu widzenia.

Oceniam to z punktu widzenia widza: A dla normalnego widza jest raczej niezrozumiale dlaczego podczas wyscigu nagle 2 auta jada grzecznie gesiego. Teamorder=NO GO! 

Kaz    0

No tak oczywiscie to jest ten sam Mr Edwards Texas tornado ktory to kilka lat temu jezdzil w factory Teamie regularnie na 5-tym miejscu i kiedys oficjalnie wypowiedzial sie ze wolniejsze maszyny w GP Cyrku nie powinny startowac razem z factory moto bo sprawiaja powazne zagrozenie dla obydwoch kierowcow poniewaz wolniejsze moto wymagaja wrecz kamikaze stylu jazdy i doprowadzaja kierowce do uzywania samobojczych defence manewrow podczas ich wypszedzania.No ale wtedy byl on glownym clownem a dzisiaj niestety scene zamiata(nadal za dobry szmalec)no i nadal smieszny jest ach lubie goscia tak czy owak jakkolwiek wypowiedzi jego nigdy do serca nie bralem.

To jest otwarte video. Przynajmniej u mnie :) Sam chętnie przytuliłbym videopass.

Stary dorzuć jeszcze login i hasło :)

Napisano (edytowany)

Ok musiałem się zarejestrować aby zobaczyć ,fajny jest tata Marca :)

Mnie się manewr podobał , emocje na maxa i myślę że Jorge wyjeżdżając tak bardzo na zewnętrzną sam sprowokował Marca a że ten miał kurwiki w oczach... on się nawet nie zastanawiał , to był po prostu odruch .

Kaz - mówisz bardzo rozsądnie , już na spokojnie , jako zawodnik i po kilku analizach wideo . Powiedz mi szczerze , jadąc połowę wyścigu parę centymetrów od poprzedzającego Cię zawodnika , wiesz że walczysz o pudło ... Czy widząc taką lukę w ostatnim zakręcie , ostatniej szansie tego wyścigu , czy zdążył byś się zastanowić co zrobić ? Może po prostu dał byś czadu i zastanawiał się potem ? Analizował, przepraszał itd ? Jak to jest ?

Edytowano przez jakitaki

.............ja zgadzam sie ze wszystkimi, ale..............

Czy w najwyższej królewskiej klasie mamy tak jeżdzić jak w mot 2,3. Tam przymykano oczy na incydenty MM. Tam tez incydenty najcześciej kończą sie źle. Przypomne wyjatek-regułe jak tak krytykowany Pan L mówił do 58. Daj spokój z ta brawurą bo ktoś jeszcze zginie! Po smierci MS nie było wielu odawżnych, aby te słowa przypomnieć. MotoGp sie rozwineło. Tu jeżdżą najlepsi na swiecie wysegregowani ze wszystkich mozliwych klas. Co wam bedę mówił jak sami wiecie jak szybko. Szczególnie osoby, które sa pierwszy raz na torze widzą różnice miedzy predkościa na drodze, a później na torze, a omawiani panowie są........nie da sie porównać jak daleko jeszcze i w szybkości i w niebezpieczeństwie.

Uważam, że MM jako nieliczny był uprawniony do tego manewru bo on wyczuwa maszynę instynktownie , jak zwierzę. Jeszcze bardziej niz Stoner. Zauwazam też dopiero teraz, ze Pan L nie robi raczej takich manewrów, jego wyprzedzanie jest jakby zawsze prawidłowe. Spowodowane jest to tym, ze na dzień dzisiejszy jest najszybszy; moje zdanie.

Trzymam kciuki za wszystkich. Najbardziej za MM, aby nic złego mu sie nie stało i aby nie zwieszał pupy jak Elias!

Kaz    0

Jako zawodnik jestem po stronie Jorge,dwa razy mialem takie wjazdy raz byl to wolniejsze motor ktory po starcie wciol mi sie tak ostro do zakretu ze sam na hamulcu wylozyl przod a ja po nim przejechalem,drugi -to byl lider w klasyfikacji sezonu ktory w tym wyscigu zostal ukarany startem z ostatniej pozycji grytu i do pierwszego zakretu z pozycji 40stej cos wylodowal mi doslownie na baku probujac wejsc na pozycje 7 i to w apex-sie zakretu gdzie ja bylem w pelnym przechyle.Oba incydenty zakonczyly sie zgruzowaniem spszetow a w drugim wypadku obydwaj z kolega zostalismy mianowani Rycerzami w lokalnym szpitalu otrzymujac Titanowe zbroje w obojczykach kolega "Pinat" skwitowal po zabiegu --F...ck what was I thinking !!! Do dzisiaj stawia piwo wspomnienia sa ale i blacha zostala.Pleta kolega "Pinat "stracil dwa wyscigi w sezonie i niestety zostal wykiwany konczac sezon na drugim miejscu.Prawdziwy champion (VR ,Schumi-F1)musi czasami dokonac blyskawicznych ewaluacji bo czasami za duzo jest do stracenia ,publika tego nie lubi ale mozna nadrobic stosujac taka takyke zwana good cop - bed cop Biaggi vs Rossi etc.Mimo co -Ride Fast take Chances!

Kaz    0

Panowie,manewr byl samobojczy to nie sztuka wjechac w kogos na sile po prostu z frustracji poniewaz mimo lepszej maszyny mlody nie byl w stanie wypszedzic Jorge.Moim zdaniem ekipa cyrkuGP wyjasni mlodemu ze tu sie jezdzi za szmalec I nikt nie bedzie zadowolony ze straty kontraktu z powodu kontuzji a jak to do niego nie dotze to I tak Sam sie wylozy z samego podniecenia Bo "nasika na tylne kolo" mlody jest ma dobra maszyne ale bez pszesady zejsc musi na ziemie-2/3 DNF I po bankach ten sezon.

. M.M-gleba # 1 -3miejsce nie pasowalo to zerko i szrama.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.