Evil 0 Napisano Sierpień 13, 2013 Tak mnie wzięło żeby rozszyfrować nazwę Diavela - słyszałem że to "Diabeł", ale chciałem wiedzieć z jakiego języka itp. No i znalazłem to: The idea for the name was born early in the development process of the bike, when the prototype was assembled and wheeled out in front of a group of Ducati engineers and technicians for the first time. One person looking from the rear of the bike saw its silhouette and exclaimed in Bolognese dialect: "Ignurànt comm' al diavel!" Meaning: "Evil, like the devil!" Wrzucam tutaj, może któryś z Was też był ciekaw ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Sierpień 13, 2013 Nie rozumiem po węgiersku, ale motocykl jest w pipę. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evil 0 Napisano Sierpień 13, 2013 Dla nierozumiejących po węgiersku ;) w skrócie było to tak: Idea nazwy pojawiła się we wstępnej fazie projektowania. Postawili prototyp na kołach po raz pierwszy przed grupą projektantów i wtedy jeden z nich, patrząc z tyłu na jego sylwetkę zawołał w bolońskim dialekcie: "Ignurànt comm' al diavel!" - Zły, jak diabeł ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Sierpień 13, 2013 Żartowałem z tym nierozumieniem, ale i tak jest w pipę :D. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach