Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Ducatista

ducati 200 elite szkoda że nie w oryginale i bez dokumentów

Polecane posty

Niekoniecznie jako SAM , nie ma dzisiaj większych problemów z rejestracją pojazdu zabytkowego bez dokumentów - kilka lat temu zmieniono ten przepis , i bardzo dobrze bo duża ich ilość z powodu problemów z rejestracją opuszczała nasze granice

Nic nie zmieniono(jak zmieniono to podaj co bo pierwsze słysze), przepisy o rejestracji są czyste i klarowne. Są różne interpretacje sądów w tym temacie. Można zarejestrowac zabytek bez dokumentów ale to jest nadal droga wyboista. 

Jak wskazuje przedni błotnik + siedzenie ( brakuje paska) to prawdopodobnie 200 TS ( ale 200TS ma inne siedzenie) , lub Americano ( ale brakuje wydechu 2 rurki- wydechu i kierownicy bawole rogi), no i jeszcze sproro rzeczy, a gaźnik Amal to nieporozumienie, zbiornik paliwa jest od 85 Sport ( popychaczowiec)...

Widać co mieli to wkładali.

Wartość motocykla ok. 800-1000 zł  jeśli silnik na chodzie...

Czasem lepiej dać 12000 zł. za gotowy motocykl z możliwością rejestracji niż za takie cóś...

Pozdr. J-999

Gość Ducatista   
Gość Ducatista

Jak wskazuje przedni błotnik + siedzenie ( brakuje paska) to prawdopodobnie 200 TS ( ale 200TS ma inne siedzenie) , lub Americano ( ale brakuje wydechu 2 rurki- wydechu i kierownicy bawole rogi), no i jeszcze sproro rzeczy, a gaźnik Amal to nieporozumienie, zbiornik paliwa jest od 85 Sport ( popychaczowiec)...

Widać co mieli to wkładali.

Wartość motocykla ok. 800-1000 zł  jeśli silnik na chodzie...

Czasem lepiej dać 12000 zł. za gotowy motocykl z możliwością rejestracji niż za takie cóś...

Pozdr. J-999

dokładnie do tego ma inne amortyzatory z tyłu i inne podnóżki do tego ten kierownik i dodane kierunki wraz gumowymi rączkami pewnie lama tylna tez nie oryginalna ja strzelałem z ceną max jakieś 2,5kawałka za to "cudo" ale widzę że mnie przebiłeś z rynkową wyceną za to coś....

No ale taka prawda...ciekawe skąd ściągnięty, pewnie z Anglii...

Powinien przynajmniej co nieco ogarnąć dać silnik do szkiełkowania, wywalić tą owiewkę i kuferki, siedzenie do renowacji, kierownica i tak nie oryginał, kupić za 100 zł normalną, ciekawy zegar- Bultaco, a nie Veglia (?), reszta czyszczenie przy użyciu WD i pasty, nie wiem, czy śruby do odkręcenia nie będą wymagać podgrzania palnikiem, ale jak się wymieni to inaczej to wygląda...

Trochę pracy + 500 złotych na części i wtedy można mówić dalszej renowacji....

Pozdr. J-999

Gość Ducatista   
Gość Ducatista

No ale taka prawda...ciekawe skąd ściągnięty, pewnie z Anglii...

Powinien przynajmniej co nieco ogarnąć dać silnik do szkiełkowania, wywalić tą owiewkę i kuferki, siedzenie do renowacji, kierownica i tak nie oryginał, kupić za 100 zł normalną, ciekawy zegar- Bultaco, a nie Veglia (?), reszta czyszczenie przy użyciu WD i pasty, nie wiem, czy śruby do odkręcenia nie będą wymagać podgrzania palnikiem, ale jak się wymieni to inaczej to wygląda...

Trochę pracy + 500 złotych na części i wtedy można mówić dalszej renowacji....

Pozdr. J-999

....nie no klekot999 nawet pastowanie i czyszczenie nie pomoże bo to nijak ma się do sugerowanej wartości przez sprzedającego stosunkowo galancie  poleciał za to coś myślę ze za 2500 euro można w dobrym stanie takie coś wyczaić w słonecznej Italii wraz z papierami a tu co koleś oferuje to wielka porażka do tego te gmole to żeby zrobić i wyprostować kwity na alla oryginał to mało będzie 1500euro a jest co robić piaskowanie, szkiełkowanie, malowanie proszkowe, szparunki itd, a gdzie do tego jeszcze uruchomienie silnika nawet koleś nie napisał czy to klepie coś, jeszcze do tego zmiana gaźnika na Dellorto ubf 24 bs z Amal-a

Edytowano przez Ducatista

Nie no ja napisał o takim szybkim odszczurzeniu, bo właściwy zakres prac może czasem przewyższyć koszt zakupu używanego Panigale...

Pozdr. J-999

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.