Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
kamo

Światła przednie 749/999

Polecane posty

Jak wygląda sprawa świateł przednich w 749/999. Jak one powinny świecić? Jak wygląda regulacja?

Moje spostrzeżenia co do mojego motocykla:

- światła świecą tuż przed motocykl (z uwagi na to że to soczewka powinny świecić zajebiście??, być może to kwestia regulacji, ale o regulacji niżej)

- reguluje się je chyba tymi 2 pokrętłami? (kręcę w jedną i w drugą a strumień światła się nie rusza, czy jest jakaś kontra do tych pokręteł?)

Z góry dziękuje za uwagi

Reguluje się pokrętłami, ale na dobrą sprawę, trzeba sprawdzić osadzenie soczewek w stelażu, może coś nie działa, powinny się regulować...

Jednak oryginalne światła i tak nie są rewelacyjne,  ja u siebie mam wmontowane żarówki PIAAI   po 45 dolarów sztuka, podobno dają 65 % więcej światła i nie oślepiają...

jestem przeciwnikiem ksenonów( nie lubię tego szpitalnego blasku) , tym bardziej że rzadko który spełnia właściwą rolę, nie oślepiając przy tym kierowców jadących z przeciwka...

Pozdr. J-999

z mojego małego doświadczenie w żelazach i motocyklach stwierdzam że soczewka ze zwykłą żarówką to jedna wielka porażka

żeby cokolwiek poprawić wyjmij ten wynalazek umyj soczewkę jak i odblask uważając żeby tej farbki nie zdjąć zamontuj żarówkę jakąś firmową plus ileś tam procent i może się polepszy

jak efekt mizerny zostaje xenon/ bądź zamontowanie soczewki z bi-xenonem.

pozdro

radoslaw ksiezak

Edytowano przez radoslaw

Odpowiedni zestaw xenonów porządnej niechińskej firmy kosztuje od 700-800 dolarów wzwyż, tzn taki który nie oślepia jadących z przeciwka, reszta poniżej tej ceny to badziewie...

dlatego wspomniałem PIAAI bo mam porównanie, jest dużo lepiej i nie rujnuje kieszeni, o czyszczeniu soczewek specjałami to nie muszę wspominać, bo to każdy wie.

Pozdr. J-999

Trzeba naprawdę długo kręcić tymi czarnymi pokrętłami, ale w końcu się podnosi strumień światła, u mnie pomogło.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.