Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
basior-78

Ducati pod ocenę.

Polecane posty

KGr    1

Chwilunia, analiza w toku...

wrozka_jup_550.jpeg

(no chyba ze ktos byl i widzial, ale jak byl i widzial to pewnie chcial kupic a jednak nie kupil...)

Edytowano przez KGr

Proponuję zawitać do Powitalni , bo inaczej "Chwilunia" będzie trwała wieczność :mrgreen:

Chwilunia, analiza w toku...

Co do moto to chyba... :

(no chyba ze ktos byl i widzial, ale jak byl i widzial to pewnie chcial kupic a jednak nie kupil...)

Godny uwagi, jest każdy, zależy tylko za jaką cenę...

Pozdr. J-999

P.S.

- tuningowe kierunkowskazy za 25 zł

- lusterko z czoppera

- drugiego brak

- tudzież brak końcówek kierownicy

Najważniejszy stan techniczny, a tego ze zdjęcia nie widać...kiedy wreszcie to zrozumiecie?????

Gość Ducatista   
Gość Ducatista

...rozmawiałem z gościem na motoweteranbazar w Łodzi gość jest w średnim wieku handluje trochę ale w gadce poukładany, moto ładnie pali, silnik w oryginale cały suchy nic się nie poci itd, sprzegło klepie tak jak powinno zegary sprawne kontrolki gasną wszystkie tak jak powinno być dodatki z carbonu, ma zmienioną kierownicę, mówił że było 2 czy 3 gości co moto oglądało z warszawy wyczuł że to handlarze (domyślam się Ja  kto to mógł być z wawy i z forum heh :mrgreen: )  albo podobno to byli  jacyś znawcy ducati bo stwierdzili że sprzęgło do wymiany bo nie powinno go słychać ;) za to ze malowany był i coś tam nie oryginalne ma w nim wiec podobno powypadkowy itd chcieli mu dać z 8 kawałków heh :) masz tu zdjęcia motobajzlu

post-87999-0-17860100-1384080041_thumb.jpg

post-87999-0-96321300-1384080150_thumb.jpg

Edytowano przez Ducatista

KGr    1

Zdjecie ktore wrzucilem to tak jak pisal klekot - najwazniejszych rzeczy ze zdjecia nie widac. Natomiast ducatista byl, widzial i mogl powiedziec wiecej niz my doszukujac sie rysek i krzywej geometrii na fotach. I za to mu dzieki :)

Basior - jedyna mozliwosc oceny to pojechac, obejrzec, a jak sobie nie ufasz to moto na jakis serwis. W kazdym wiekszym miescie jest albo serwis albo ktos kto sie naprawde dobrze zna. Z kutna mozna by nawet o wawie pomyslec, a tam masz aso i maniaxow.

Zagladnij tez do naszego dzialu garaz - moze znajdziesz tam cos dla siebie.

Powodzenia w poszukiwaniach!

Spokój Was tylko uratuje! :)

Zosia

Dzięki wszystkim za pomoc :) ja z kolei na jednym z zdjęć zauważyłem że brakuje dwóch śrub na pokrywie sprzęgła same raczej się nie odkręciły...

KGr    1

Dzięki wszystkim za pomoc :) ja z kolei na jednym z zdjęć zauważyłem że brakuje dwóch śrub na pokrywie sprzęgła same raczej się nie odkręciły...

Nie brakuje. Te 2 sruby nie trzymaja dekla tylko przez niego przechodza, otwory sa wieksze, sruby sa glebiej i dlatego wygladaja inaczej.

I tak jak pisal blejz, rozne rzeczy same sie odkrecaja - http://docpoland.com/temat/15152-co-odpad%C5%82o-mi-z-dukata-czylli/  - chociaz akurat sruby trzymajace silnik do kupy lepiej by bylo zeby zostaly na miejscu :)

Nie brakuje. Te 2 sruby nie trzymaja dekla tylko przez niego przechodza, otwory sa wieksze, sruby sa glebiej i dlatego wygladaja inaczej.

I tak jak pisal blejz, rozne rzeczy same sie odkrecaja - http://docpoland.com/temat/15152-co-odpad%C5%82o-mi-z-dukata-czylli/  - chociaz akurat sruby trzymajace silnik do kupy lepiej by bylo zeby zostaly na miejscu :)

No teraz to zmienia postać rzeczy :) a tak przy okazji Monster 1000 ma suche czy mokre sprzęgło ?

Ja oglądałem ten motocykl jak jeden 'tych z warszawy' i na moje oko (laik) motocykl leżał lewą (kiedyś) i prawą stroną (powód sprowadzenia/sprzedaży?). Był malowany co chyba wszyscy potwierdzą, brakuje kilku elementów itd.

Cena za którą ktoś coś kupi a inny sprzeda jest tylko i wyłącznie kwestią umowną. Najważniejsze żeby obie strony były zadowolone.

PS

Moim zdaniem on nie jest wart ten kwoty. Nie jest wart nawet 10k... Ale jak wyżej podkreśliłem,cena jest kwestią umowną.

Cóż - wypadałoby o ten motocykl zapytać 'tych z warszawy'.

Ja pytałem i wiem, że bym go nie kupił :)

Gość Ducatista   
Gość Ducatista

nie ma co tu bić kolejny raz piany! dla tych z warszawy to wada że malowany? przecie tam ponad połowa motocykli malowanych lata  :mrgreen:  pewnie jeszcze unosi się "dzwon" nad motocyklem z ramą prostą jak klucz wiolinowy hahhaha, jak dla mnie to nie robi większego problemu że prze lakierowany widocznie właściciel był indywidualistą (pogubiłem się to dobrze czy źle bo nie wiem już że indywidualista i nie jeździ np 1000cznym czerwonym rowerem jak z bazaru niczym nie zmienionym), to że leżał na prawo czy lewo chyba nie ujmuje mu nadmiernie wartości, przynajmniej moto ma już to za sobą i może szczęście cię ominie i tobie gleby moto nie zaliczy,  najlepiej by kupić dukata z 8 - 10 kawałków i to najlepiej w stanie Rrraaakieta w kosmos :) przecie jak by było moto w oryginale za 16 czy 17 kawałków to też pewnie by nikt nie dał - bo na pewno moto musi być malowane, pewnie było picowane części powymieniane na nowe że szykowane do sprzedaży itd, itp,  bynajmniej  sprzedający spoko gość nic nie ukrywa mi jeszcze wspomniał o delikatnej wgnieceniu baku z lewej strony na wysokości górnej półki....... dla tych co tak jeszcze się nie dopatrzyli........................

Edytowano przez Ducatista

Hmmmm... w sumie trochę racji masz. :) Nie mam nic więcej do dodania :)

I nawet się to powyżej prawie dało normalnie przeczytać :P nie kombinując 3 godziny z słownikiem co, jak i o co chodzi (są postępy!!!).

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.