Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
BamBam

Ogłoszenie Monster 1100 evo

Polecane posty

Witam. Jestem zainteresowany kupnem Monstera 1100, nie mam doświadczenia z Ducati. Zainteresowało mnie jedno ogłoszenie na allegro:  http://otomoto.pl/ducati-monster-1100-evo-696-796-motoklinika-M3807012.html

W opisie możemy znaleźć informacje o otarciach na prawej stronie, które są widoczne na zdjęciach ( wydech, osłona sprzęgła, podnóżek dla plecaczka) . Czy możecie powiedzieć coś więcej o tym sprzęcie , na ile oczywiście sie da z zamieszczonych zdjęć. Czy za tymi zarysowaniami może kryć się jakis upadek? Czy te zarysowania mogą świadczyć o jakiś  niedomaganiach mechanicznych Monstera, czy to raczej  tylko  "wady estetyczne" ?. Miał ktoś doczynienia z tą  "Motokliniką" ?

Z góry dziękuje za pomoc doświadczonym forumowiczom.

Pozdrawiam.

Podpowiem koledze, że najpierw wypada się przedstawić a później zadawać pytania.

Podpowiem koledze, że najpierw wypada się przedstawić a później zadawać pytania.

Wybacz, jakoś przeoczyłem powitalnie.

Błąd juz naprawiony ;)

Jeśli to, co widać na zdjęciach to wszystko - to są tzw. "pryszcze" ;)

Przy takiej cyferce sam bym zaprowadził moto do kogoś, kto jest dobrze zorientowany w temacie Ducati, bo kupić łatwo, a wtopić jeszcze łatwiej.

I dotyczy to nie tylko Ducati ;)

Tak, czy inaczej: TYLKO po naocznych oględzinach można cokolwiek mądrego powiedzieć.

Ze zdjęć - nie odrzuca, nic dziwnego w nim nie widzę :D

Lampa tylna pewnie ze zintegrowanymi kierunkami - zmieniona z ORI.

Edytowano przez bialy114

KGr    1

No szural po asfalcie na pewno - ale ktore moto nigdy nie lezalo? Ja bym go zabral do kogos obeznanego, a potem na geometrie. Jak bedzie ok to to co widac to zupelne pierdoly (najdrozsza bedzie wymiana dekla sprzegla), ale przeswietlic trzeba- ktos sprzedaje roczny motocykl za 60% ceny nowego i na tym zarabia wiec sprawdzilbym dokladnie. Sporo Starsze 1100 potrafia kosztowac niewiele mniej, a evo z uwagi na wiek chodza blizej 40k...

Moto stoi w motoklinice już jakiś czas. Oglądałem je jedynie powierzchownie, w przelocie jak byłem zaopatrzyć się u nich po olej z filtrem, więc nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć, a i ekspertem Ducati niestety też nie jestem. Co do samej motokliniki to chodzą różne opinie o nich, jedni chwalą inni narzekają, czyli standard. Ja niestety do nich się nie przekonałem. Jeszcze przed zakupem 848 wziąłem od nich na test bmw k1200r, nawet nie dojechałem na serwis i postanowiłem oddać motocykl. Był w zupełnie innym stanie aniżeli deklarowali - kosz sprzęgłowy do wymiany, silnik był rozpaławiany, przebieg na 100% cofnięty. Przy oddawaniu motocykla właściciel nie chciał nawet słyszeć moich zastrzeżeń, będąc święcie przekonany, że motocykl to prawdziwa igła a mi się jedynie coś zdaje. Taki mój mały OT na temat sprzedawcy, ale pamiętać należy, że historia może być zupełnie inna przy tym Monsterku.

Z racji tego, że wiem, z czego te ramy są przyjrzałbym się dokładniej okolicom główki ramy, i ogranicznikom, sprawdziłbym też śladowość...

ale nawet jak rama była krzywa, to się nie ma co martwić bo kosztuje w USA  ok.1431 dolarów, o tutaj:

www.ducatiomaha.com

więc można się tak potargować, aby na ewentualny "ramowy zonk" starczyło...

Pozdr. J-999

ale ktore moto nigdy nie lezalo? 

Moje :)

I po prawdzie gdybym miał sprzedać to tylko w okolicach 40k  :twisted:

I po prawdzie gdybym miał sprzedać to tylko w okolicach 40k  :twisted:

Ale Ty masz cukiereczków za 20 albo i więcej ;)

Jechać, zobaczyć - inaczej to więcej wróżenia z fusów po porannej kawie niż miarodajnych wiadomości.

o 20 to wie żona   :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: .

Ale wciąż będę kontynuował  :twisted:

o 20 to wie żona   :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: .

Poniał :D

Nie poruszajmy wrażliwych strun ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.