mioo 2 Napisano Marzec 9, 2014 Hej. Panowie, mam problem mały. S2R 800 nierówno pracuje przy niskich prędkościach obrotowych (gdzieś tak do 4-5tys) , na jałowym biegu po rozgrzaniu ok, ale pod gazem, zwłaszcza przy małych prędkościach jest to odczuwalne. przy 90-100km/h tez od czasu do czasu prychnie i strzeli w tłumik ale nie przeszkadza to tak bardzo. sytuacja ta sprawia, że ekstremalnie trudno jeździć po mieście. jako, że jest to mój nowy nabytek to dzisiaj odbyłem pierwszą poważna jazdę i problem udało się zauważyć. Napęd ok, łańcuch naciągnięty wymyśliłem: 1. Świece 2. Przewody wysokiego napięcia 3. Stare paliwo 4. Regulacja zaworów Jakaś podpowiedź od czego zacząć ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Marzec 9, 2014 5 . synchro przepustnic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mioo 2 Napisano Marzec 9, 2014 ok, jeszcze jedno info z przed sekundy, wydaje mi się, że moto z pewnym opóźnieniem reaguje na gaz, kręcę manetką podczas jazdy na małych obrotach i nic się nie dzieje, a po chwili jak złapie to dostaje solidnego kopa co jest niebezpieczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mariusz W 0 Napisano Marzec 9, 2014 ok, jeszcze jedno info z przed sekundy, wydaje mi się, że moto z pewnym opóźnieniem reaguje na gaz, kręcę manetką podczas jazdy na małych obrotach i nic się nie dzieje, a po chwili jak złapie to dostaje solidnego kopa co jest niebezpieczne. Cześć, kiedyś też tak miałem w moim s4r. Okazało się że nieszczelny był filtr paliwa. Wymiana i po problemie. pozdro i szerokości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DzikiBobr 0 Napisano Marzec 9, 2014 ok, jeszcze jedno info z przed sekundy, wydaje mi się, że moto z pewnym opóźnieniem reaguje na gaz, kręcę manetką podczas jazdy na małych obrotach i nic się nie dzieje, a po chwili jak złapie to dostaje solidnego kopa co jest niebezpieczne. Może sprzęgło Ci się ślizga? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Marzec 9, 2014 Pewnie i tak bedziesz musiał solidnie nowe moto poprzegladać , jakis serwis itd . Zobacz na początek świece , fajki , kable wys napiecia , podłączenie cewek . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mioo 2 Napisano Marzec 9, 2014 Może sprzęgło Ci się ślizga? raczej nie, inne objawy. tu zmiana jest zbyt gwałtowna. Pewnie i tak bedziesz musiał solidnie nowe moto poprzegladać , jakis serwis itd . Zobacz na początek świece , fajki , kable wys napiecia , podłączenie cewek . jasne, ale chciałem na spokojnie na serwis pojechać moto a nie z duszą na ramieniu, że zaraz coś się wysra... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Marzec 9, 2014 stawiam na zasilanie ,sprawdz caly uklad zasilania od pompy paliwa zaczynajac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ŁadnyGips 0 Napisano Marzec 10, 2014 (edytowany) jedź do naczelnego wrocławskiego desmodoktora (czyt. cinek) - on Ci pomoże. nie masz daleko Edytowano Marzec 10, 2014 przez ŁadnyGips Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
armistice 0 Napisano Marzec 14, 2014 (edytowany) kiedys mialem tak w skuterze, z.......y byl caly gaźnik i doloty. Nie przeklinamy na forum pkt. 30b Edytowano Marzec 14, 2014 przez Moderator004 pkt. 30b Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
unearth 0 Napisano Marzec 14, 2014 kiedys mialem tak w skuterze, z.......y byl caly gaźnik i doloty. Nie przeklinamy na forum pkt. 30b Jak już coś cenzurujemy to róbmy to porządnie, bo jaki sens ma cenzura typu "ch...j", albo "k...a mać" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Marzec 14, 2014 Jak już coś cenzurujemy to róbmy to porządnie, bo jaki sens ma cenzura typu "ch...j", albo "k...a mać" Zielony gaźnik i doloty? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Marzec 14, 2014 Pewnie zaśniedziały ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moderator-3 0 Napisano Marzec 14, 2014 Jak już coś cenzurujemy to róbmy to porządnie, bo jaki sens ma cenzura typu "ch...j", albo "k...a mać" porządnie, to mamy prawo przyłożyć z ostrzeżenia za złamany p.30b również za p. 29, więc doradzam ostrożność w wypowiedziach :evil: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mioo 2 Napisano Marzec 14, 2014 nie może być to gaźnik bo to wtrysk :) moto u cinka, dam znac co wyszlo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach