Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

mioo

S2R 800 - przerywa i strzela w tłumik

Polecane posty

Hej. Panowie, mam problem mały. 

S2R 800 nierówno pracuje przy niskich prędkościach obrotowych (gdzieś tak do 4-5tys) , na jałowym biegu po rozgrzaniu ok, ale pod gazem, zwłaszcza przy małych prędkościach jest to odczuwalne. przy 90-100km/h tez od czasu do czasu prychnie i strzeli w tłumik ale nie przeszkadza to tak bardzo. sytuacja ta sprawia, że ekstremalnie trudno jeździć po mieście. jako, że jest to mój nowy nabytek to dzisiaj odbyłem pierwszą poważna jazdę i problem udało się zauważyć. Napęd ok, łańcuch naciągnięty

wymyśliłem:

1. Świece 

2. Przewody wysokiego napięcia

3. Stare paliwo

4. Regulacja zaworów 

Jakaś podpowiedź od czego zacząć ? 

ok, jeszcze jedno info z przed sekundy, wydaje mi się, że moto z pewnym opóźnieniem reaguje na gaz, kręcę manetką podczas jazdy na małych obrotach i nic się nie dzieje, a po chwili jak złapie to dostaje solidnego kopa co jest niebezpieczne. 

ok, jeszcze jedno info z przed sekundy, wydaje mi się, że moto z pewnym opóźnieniem reaguje na gaz, kręcę manetką podczas jazdy na małych obrotach i nic się nie dzieje, a po chwili jak złapie to dostaje solidnego kopa co jest niebezpieczne. 

Cześć, kiedyś też tak miałem w moim s4r. Okazało się że nieszczelny był filtr paliwa. Wymiana i po problemie.

pozdro i szerokości.

Może sprzęgło Ci się ślizga?

Pewnie i tak bedziesz musiał solidnie nowe moto poprzegladać , jakis serwis itd . Zobacz na początek świece , fajki , kable wys napiecia , podłączenie cewek .

Może sprzęgło Ci się ślizga?

raczej nie, inne objawy. tu zmiana jest zbyt gwałtowna. 

Pewnie i tak bedziesz musiał solidnie nowe moto poprzegladać , jakis serwis itd . Zobacz na początek świece , fajki , kable wys napiecia , podłączenie cewek .

jasne, ale chciałem na spokojnie na serwis pojechać moto a nie z duszą na ramieniu, że zaraz coś się wysra... :)

stawiam na zasilanie ,sprawdz caly uklad zasilania od pompy paliwa zaczynajac

jedź do naczelnego wrocławskiego desmodoktora  (czyt. cinek) - on Ci pomoże. nie masz daleko

Edytowano przez ŁadnyGips

kiedys mialem tak w skuterze, z.......y byl caly gaźnik i doloty.

Nie przeklinamy na forum pkt. 30b

Edytowano przez Moderator004
pkt. 30b

kiedys mialem tak w skuterze, z.......y byl caly gaźnik i doloty.

Nie przeklinamy na forum pkt. 30b

Jak już coś cenzurujemy to róbmy to porządnie, bo jaki sens ma cenzura typu "ch...j", albo "k...a mać"

Jak już coś cenzurujemy to róbmy to porządnie, bo jaki sens ma cenzura typu "ch...j", albo "k...a mać"

Zielony gaźnik i doloty? ;)

porządnie, to mamy prawo przyłożyć z ostrzeżenia za złamany p.30b

również za p. 29, więc doradzam ostrożność w wypowiedziach  :evil:

nie może być to gaźnik bo to wtrysk :) moto u cinka, dam znac co wyszlo

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.